"Helvetes kvarten"

Tisdag idag!
Idag ska jag hämta Danilo tidigare från dagis då han ska ta sitt enskilda dagiskort vid ett dagis som ligger bredvid.
Han hade ju ansiktet fullt med vattkoppor för några veckor sen när det togs bilder på hans egen dagis.
Tänkte ta med mig Vanessa också, eftersom hennes bilder inte blev så bra. Glasögonen satt konstigt eller så fotade han från en konstig vinkel, men man såg bara halva ögat pga.glasögonen. Och resten av bilderna på henne var bara in zoomat på ansiktet, riktiga närbilder. Jag ska fråga om vi får ta om det.
Och Olivia ska också med, det skadar inte att fråga om han kan ta på henne också, det är ju ändå vi som betalar för det ;)
 
Olivia ligger och sover nu, så jag passar på att sitta här vid datorn i lugn och ro och dricka mitt morgonkaffe och blogga lite. Jag älskar att blogga, att få skriva av mig och berätta vad vi gjort, tankar osv.
Och ni vet väl om att ni är värdefulla för mig?
Det är så himla kul att logga in och läsa era kommentarer, tips och erfarenheter. Ja jag uppskattar verkligen det.
Tack för att ni finns, ni gör det hela så mycket roligare!
Smiley
Vi hade ingen rolig morgon idag.
Det bråkades om frukost. Vanessa bråkade om kläderna jag lagt fram till henne, precis som igår.
Hon tyckte inte att hennes svarta tighst passade till en grå Mimmi klänning jag lagt fram till henne. Jag sa att hon inte ska byta idag, vet ni vad ungen gjorde då? Hällde vatten över tröjan så hon var tvungen att byta. Hon gick och rotade fram ett linne för hon tror att det är sommar fortfarande.
När jag skulle fixa deras hår var det inte heller bra. Hon ville inte sitta där jag satt, hon ville inte fixa håret först och hon ville inte ha håret så som jag börjat göra. Jag ville göra en fläta på henne så att hon ska ha lockigt till dagis bilderna idag, men hon slängde sig på golvet och lyssnade inte för fem öre. Då gav jag upp, skrek lite och började med Nicoles hår först. Det passade inte lilla damen heller så hon började gnälla och grina över det.
 
Vid påklädningen till dagis hade vi bråttom. Inte sådär jätte bråttom, men jag vill gärna vara i tid, för klockan 9 skulle tjejernas avdelning iväg på skogsutflykt och då ska man vara klar klockan 9. Jag vill vara där innan så att jag hinner se till att dom får på sig vantar och att jag hinner säga hejdå utan att stressa iväg snabbt. Är det klockan 9 man ska vara där så är det det som gäller och inte 5 över. Jag är noggrann med tider.
Då ville Bessa inte ta på sig sina överdragsbyxor, och jacka skulle hon inte heller ha på sig.
 
Jag hatar den där helvetes kvarten. Den där kvarten då alla 5 ska kissa och kläs på, och jag gissar på att det inte blir lättare framåt vintern... Vi får försöka ordna upp det så att det inte blir en helvetes kvart, vill inte ha en sån stress moment på morgonen. Men hur ordnar jag upp det? Jag lägger fram egna högar med kläder till varje barn så att dom har egen plats där de får klä på sig. Dom klär ju på sig själva, det behövs bara lite hjälp med att knäppa jackorna och fixa till skorna med överdragsbyxorna. Men när en vägrar och bara slänger sig så blir alla oroliga och stressade och bråkiga. Sen ska det bråkas om vem ska stå och vart, för alla vill stå vid ytterdörren när dem är klara och så stårt dem där och puttas. Det är tider som dessa då jag önskar att vi bodde i hus/radhus och jag bara kunde släppa ut dem som var klara på den egna tomten och leka lite medans de andra blir klara.
 
Jag håller på att få en hjärtattack varje gång vi går nerför trapporna till porten. Vi bor en trappa upp med en spiraltrappa- och den sista veckorna har dom kommit på hur "kul" det är att hoppa ner från trapporna, och allt modigare blir dem och hoppar högre och högre uppifrån varje dag. Jag håller på att få en hjärtattack och hinner precis säga till och så hoppar dem. SmileyTokstollarna. Imorse hoppade Jonathan och gjorde illa sin stortå... *suck*
 
Nu vaknade Olivia, hon sov då inte länge idag. Typiskt, så oroligt som jag själv sov inatt... vet inte hur många gånger jag var uppe... Nu ska jag ta fram kläder inför fotograferingen, borste och annat som behövs.
 
Ha en fin dag!
 
 
P.S - HAPPY BIRTHDAY SWEETIE!!!
Love yaaaa!Smiley

Kommentarer
Postat av: Eini

Känner igen helveteskvarten men jag och Bella har den på eftermiddagen. Jag lämnar aldrig på morgonen men vi hämtning har vi en sån precis när vi kommer hem. Härligt när både barn och föräldrar är trötta. Men alla är vi människor 😊

2013-10-15 @ 13:06:55
Postat av: Camilla

Hoppas det går bättre med de nya bilderna :)

2013-10-15 @ 13:52:57
URL: http://radhuslivet.blogg.se
Postat av: Margareta

Jag blir alldeles svettig vid tanken på att 5 barn ska kläs på. Flera dessutom lite trotsiga.
Jag skulle använda mej av mutor!!! Alltså inte en godisbit när de är klara utan snarare en målstege. En stege där man börjar längst ner markera ett trappsteg när de varit duktiga. Alla har varsin stege och sen när de nått t.ex 10 trappsteg väntar en belöning. Kanske en rolig upplevelse med en vuxen kanske Mummu eller Puua. Jag tror stenhårt på att belöna gott beteende istället för att bestraffa dåligt.

2013-10-15 @ 15:05:59
Postat av: Cilia

Jag känner igen det där och även om jag kliver upp ännu tidigare och gör ordning frukost och klär på barnen så blir det alltid stress precis innan vi ska iväg till skola/förskola. Och är det inte barnen som bråkar så är det hundarna som ska få för sig att tokspringa och leka. Har tyvärr inget bra tips men skönt att veta att man inte är ensam om att bli lite less på morgonstressen.

2013-10-15 @ 15:34:21
URL: http://charmigtvitt.wordpress.com
Postat av: Cilia

Jag känner igen det där och även om jag kliver upp ännu tidigare och gör ordning frukost och klär på barnen så blir det alltid stress precis innan vi ska iväg till skola/förskola. Och är det inte barnen som bråkar så är det hundarna som ska få för sig att tokspringa och leka. Har tyvärr inget bra tips men skönt att veta att man inte är ensam om att bli lite less på morgonstressen.

2013-10-15 @ 15:34:36
URL: http://charmigtvitt.wordpress.com
Postat av: Anni

Vi har också en helvetes kvart:( bor 200 meter från dagis..
Men d spelar ingen roll om jag förbereder gänget i tid. I hallen är jag alltid genom svettig av stress och alltid äre någon som vrålar eller är missnöjd..tyvärr..
Å då är jag sån som har kläderna framme dagen innan, vi har mys med frukt vid barnprogram varje morgon..osv men ändå!
Så, många kramar te er du💗😊 jag förstår precis.

Svar: Heh, skönt att man inte är ensam😊
Me & My Baby Dolls

2013-10-15 @ 19:03:21
Postat av: Alexandra

Usch, låter som när vi skulle iväg idag på morgonen. Inte roligt! Hela dagen har varit ett enda skrik o trots. Hatar när jag höjer rösten år barnen! Förstår inte hur du kan ha så mycket energi med många barn o lite sömn?!?? Har 4 barn mellan 2mån-8år o känner av att nerverna är väldigt korta just nu! :(

2013-10-15 @ 20:49:04
Postat av: Karolina

Bessa=Lilla My! :)

2013-10-16 @ 06:40:48
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Emma

Åh så söta bilder längst ned!

2013-10-16 @ 15:27:47
URL: http://www.flisipuff.blogg.se
Postat av: Sweetie

Känner igen den e kvarten.. Och jag har bara två! Men melina är som en bebis igen.. Tror det är nåt i utvecklingen..
Du är ändå grym som klarar fem barn! Min idol!!

Tack gumman!!! Fin kaffekopp på
Bilden också ;)
Love you lots!! ❤️

2013-10-17 @ 09:35:47
Postat av: Hanna - Miltons mamma

att lägga ut kläderna är inte alls fel. jag jobbar på förskola och så gör vi där. plockar ihop barnens ytterkläder och lägger utspritt i stora lekrummet och då får varje barn i sin takt klä på sig med space runt sig. i hallen blir det stökigt och rörigt och trångt och de måste skynda sig ut...

2013-10-17 @ 20:22:46
URL: http://www.hannasfotoliv.blogg.se
Postat av: Kicki

Hej!
Du skulle kanske kunna få lite hjälp med den där "helveteskvarten" genom att ta ner en app som heter "Morning kids". Där kan man på ett roligt sätt få barnen att hjälpa till själva med att klä på sig, bädda sängen, borsta tänderna m.m. Man ställer själv in vilka aktiviteter man vill att barnet själv ska klara av och när barnet sedan gör aktiviteten så får man stjärnor när man klarat den. Tandborstningen går till exempel på tid så om man vill ha full pott på stjärnorna (fem stycken) så måste man borsta i ungefär 2 minuter, om man borstar kortare så blir det färre stjärnor. Hjälper jättebra för att få barnen att förstå att det inte räcker med bara några borstdrag med tandborsten för att få det rent. Jag provade den med Milo och Noa när det var så mycket strul på morgonen, Milo ville inte gå upp eller hjälpa till överhuvudtaget med nåt och Noa segade på kvällen med saker så då fick han köra appen på kvällen. När dom sedan hade samlat ihop tillräckligt mycket stjärnor så fick dom välja något dom ville göra (dom valde biobesök) och så gjorde vi det som en belöning. Vi körde inte detta varje morgon, (speciellt tandborstningen vill jag åtminstone sköta åt Milo vissa mornar) men dom tyckte det var jätteroligt när vi gjorde det. Kolla in appen så kan du se om det är något för dig och barnen, kanske bara Nicole och Vanessa är mogna att prova ännu... En kul grej bara, så blir det inte så mycket tjat iallafall några av mornarna :-) Mina och Milos mornar funkar faktiskt riktigt bra nu och vi har inte använt appen på länge :-)
Kramis!

2013-10-18 @ 12:03:12
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback