Fotografering & Köpstopp

Idag hade grabbarna bus dagisfotografering med sin avdelning ute på gården. Danilo följde med med sina prickar och allt. Hihi, vi var flera föräldrar där ute som väntade på barnen, tydligen fler som var lite rassliga och skulle hem, så vi fick gömma oss när det var dags för fotograferingen. Det var nog lika bra så att dom fick fotas ifred utan att barnen gråter efter oss, haha... Återstår hur bilden blev, men jag tror att det gick bra, för fröknarna sa att barnen skrattade jätte mycket åt fotografen.
Igår hade vi tid för enskilda bilderna också, jag vet inte hur det är på era barns avdelningar, men här kommer det upp listor i hallen där föräldrarna själv ska skriva upp sig på tider som passar dem och så går man med sina barn själva. Jonathan, Vanessa & Nicole fick sina bilder tagna igår, och fotografen sa att jag kunde gå till någon av de andra dagisar som finns i närheten för att skriva upp Danilo där, för dom skulle ha fotograferingarna lite senare.
Som tur är skulle en kompis till mig skriva upp Danilo och för ett syskonkort imorgon också. Hon har sitt barn där på det dagiset =) Underlättade en massa, tack vännen!
 
Och så till lite annat:
 
Okej såhär ligger det till... På den senaste tiden har det blivit ganska mycket impulsköp såsom en massa olika ljuslyktor (ja, mest det faktiskt) men också handdukar, bordstabletter och andra små inredningsdetaljer till hemmet och jag får lite dåligt samvete över det. Det mesta har jag köpt med presentkortet som jag fick när jag fyllde år, men annat inte.
 
Det handlar inte om stora summor, det handlar inte om det, eller jo det gör det, för många små summor blir en massa pengar i slutändan och jag är inte den som måste ha och köpa och köpa hela tiden- jag får dåligt samvete över det.
För det är ju egentligen inget som vi verkligen behöver akut.
Visst är det kul att köpa nytt lite då och då, det piggar upp, men nu har jag bestämt mig för att ha ett köpstopp i en månad.
 
Jag ska inte köpa något hem, och inga saker till barnen heller, förutom sådant som är nödvändigt (skor, overoll, mössa/vantar). Snart är det jul och allt och det som ska köpas efter köpstoppet ska vara i julklappar.
 
Jag skriver upp det här, för att påminna mig själv om det, och har jag skrivit och lovat er där ute så skulle jag skämmas extra mkt om jag skulle köpa. Jag behöver ingenting och jag saknar ingenting, därav ska jag inte köpa nånting heller "bara för att."
 
OK?
Det här började jag redan med den 25/9 så en månad framåt från det kör vi på. Sen är det bara och endast julklappar som gäller. Med det här gänget måste man ju börja i tid...
 
Strax ska jag hämta hem resten av järngänget, nu är allihopa friskförklarade, och Vanessa gick till dagis idag. Danilo går imorgon, han sov bara lite taskigt inatt så han fick stanna hemma en dag extra.
 
Sen ska jag iväg på min faster Gretas 80-års kalas- utan barn då hon är sjuk i cancer och vi inte vill riskera någonting för att våran snuttis är snorig och med vattkopporna och allt...
 
Time to get us ready!

Kommentarer
Postat av: Margareta

Lycka till med köpstoppet. åh du skippa den där barnvagnen!!!! Jag såg den igår, fiffigt med sidkorgen/lådan men varför göra vagnen bredare än nödvändigt?Nu är mina barn stora men jag kommer ihåg hur mycket som frestade. Jag minns att min mamma ofta sa "nu får det räcka"!! men det var ju så kul att handla barnkläder.

2013-10-02 @ 15:52:38
Postat av: Marie

Bra med köp stopp, men det är kul att shoppa loss med, men det är jul snabbare än vi tror, tänk redan oktober, trevlig kväll på er

2013-10-02 @ 17:33:14
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej Satu, Jag hittade en sida som säljer billiga dregel lappar skickar länken till dig så Snuttis kan dregla utan att fördärva kläderna.www.strossel.nu finns massa andra saker med. Önskar er en trevlig kväll. kram

2013-10-02 @ 20:15:29
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback