Att ärva.

Jag har fått frågan ifall mina barn ärver kläder av varandra eller inte.
Såklart att dom gör.
 
Alla kläder som Nicole vuxit ur <--- som är hela och fina) hamnar i Vanessas byrå.
Men såklart köper jag nya kläder till Vanessa också- vilket i sin tur resulterar i att hon har byrån full proppat med kläder.
Det skiljer bara en storlek i kläder på tjejerna, ofta kan dom ha samma storlek, och dom växer mycket så det blir en hel del kläder. Och Vanessas urvuxna kläder hamnar i sin tur i förrådet, i väntan på att Olivia ska växa upp till de storlekarna.
 
Vi började spara kläder från storlek 86 efter flickorna, då vi inte tänkte ha fler barn på länge efter tvillingarna, så jag hann ju sälja eller ge bort precis allting. Allt från kläder till barnprylar.
 
Danilo och Jonathan har samma storlek så dem har ingen de ärver ifrån, men eftersom de haft en massa likadana kläder så har jag gett bort/sålt ena uppsättningen och börjat spara på det andra.
 
Jag tycker att det är superbra med ärvda kläder. Såklart ska dom vara hela och fina. Nicole & Vanessa har t e x ärvt en massa massa jätte fina kläder från sina kusiner Emma & Felicia vilket jag är super tacksam för.
Danilo & Jonathan har ärv massor av kusinerna Sebastian och Dewin.
Jag är jätte tacksam och tar gärna emot.
 
Nu efter att jag lagt ut Bloppisen så undrar många av er ifall inte Olivia ärver av sina syskon, och såhär ligger det till:
SJÄLVKLART ärver hon (det är väl ett syskones plikt? Hahaha) och jag lägger undan en massa kläder till henne som inte hamnar här på Bloppisen. Jag kan dock inte spara på allt i sisådär 4-5 år tills hon kommer upp i de storlekarna (vilket jag kanske ångrar i framtiden) men just nu går det bara inte. Förrådet är fullproppat med diverse prylar så det knappt går att komma in där, det finns helt enkelt inte plats.
 
Om kläderna som jag inte ska ha kvar kan komma till användning av någon annan just nu så säljer/ger jag gärna bort dem och tjänar en liten slant nu när det snart är jul och allt.
 
Och Olivia är den enda av barnen som är född under vinterhalvåret så dessa storlekar kanske inte ens blir aktuella för henne pga. årstiden.
 
Så, hur gör ni med barnens kläder?
Ärver era barn kläder av varandra och spar ni verkligen på allt?
 
Olivia med kläder från "pojkavdelningen" från topp till tå, hehe...
(tröjan har hon ärvt av sina tvillingbröder)
 
Det är roligt att leka "Titt-ut", fast här säger vi bara "BÖÖÖÖÖÖÖ"
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Trebarnsmamman Liselotte

Här hemma ärvs det såklart med. Och det märks då Léone har mycket mera kläder än Lilly. Och vi har ju så himla mycket i rosa som William inte kan köpa så där måste vi ju köpa nytt nästan jämt.

Och kläder som sparas blir vissa utvalda plagg. Vill ju ha till framtida syskon och kanske som våra barn vill ha till sina barn. Men sen blir det mycket som bara ligger som en stök i våran skrubb med kläder. Rensade ut en hel del i somras men nu är det dags igen. Kaos!

Kram

2013-10-24 @ 11:34:16
URL: http://www.mammalott.se
Postat av: Camilla 33 år och 10 barnsmamma

Jag har varit sån dom sparat ALLT o det märks nu..
Jag har så mycket kläder och barnsaker så jag kan fylla flera rum.hehe
Jag hsr desdutom köpt mer o mer fast jag redan har,men jag hittadd inte det just då.skämd på mig..
Tänkte ha en loppis med allt men haf inte orkat rensa.
Vi har fått massa kläder av folk i byn med så deg har bara ökat på.
Våra barn ärver oxå massor och fåf nytt ..ler..
Funderar faltiskt på att bara slänga allt i säckar o skänka bort :-D
Kram Camilla

2013-10-24 @ 14:38:45
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: anna

Charlie ärver kläder från sin 3år äldre kusin och från en vänninas vänninas son. Han har mer ärvda kläder än nya ;) jag sparar en hel del av hans kläder men vissa saker säljer jag eller ger bort. Man kan ju som du säger inte spara allt. Vi tänker inte skaffa fler barn när vi bor här. Ska vi då asa allt i en flytt och sånt? Nej det känner inte jag för. Därför sparas vissa saker och andra säljs/skänks bort.

2013-10-24 @ 16:54:56
URL: http://pinkmum.blogg.se
Postat av: Marie

Mina barn är yngst i familjen och har bara stora kusiner så jag säljer eller ger bort deras kläder men spar en eller ett par klänningar varje år som jag tycker är finast. Tjejen är 8 och killen 7. Vi ärver tyvärr inte från någon heller då det är så stor ålders skillnad på kusiner m.m.
Men måste erkänna att jag älskar att få shoppa nytt eller beg till dom.
Kram

2013-10-25 @ 11:50:47
Postat av: peachbeast

Arvid ärver inte så mycket då han är störst av kusiner och det är för stor åldersskillnad mellan honom och sami (4 år resp 16 år). Men mormor brukar köpa kläder till honom på loppis och det uppskattar jag jättemycket.
Victor ärver arvids gamla bebiskläder samt från sina kusiner som är jämngamla med honom. Det enda vi har varit tvungna att köpa nytt är regnkläder, overall och ett par skor då han höll på att drunkna i det som fanns hemma.

2013-10-30 @ 11:59:12
URL: http://supermancat.blogspot.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback