Jag babblar på...

Onsdag idag, vilket innebär att vi har en lång helg framför oss.
Vi har planer på att åka ut till syrrans nya sommarställe i Trosa och hoppas på finfint väder.
Som vi alla har längtat att få komma dit! Hon köpte den i slutet av förra sommaren och sen dess har den varit under renovering.Vad jag har sett från bilderna så har det bliit jätte fint där nu, elektikern har vart där och dragit el, Puua har vart där och styrt upp med lite allt möjligt. Och Karo själv har gjort ett enormt jobb med en jädrans massa "småfix" och inredning- Hon får saker gjort, min syster 
Hon har två små stugor där på sin stora tomt, en har vi paxat redan för sommaren, haha. Nicole & Vanessa tror på fullaste allvar att det faktiskt är våran stuga och frågade Mummu om hon ville komma och hälsa på hos dem.
 
På tal om annat, visst har det varit helt underbart väder de senaste dagarna? Här har det varit 20 + grader och känts som äkta sommarvärme. Jag älskar det! Barnen älskar det. Dom har fått springa ute utan jackor och bara njutit.
Igår skrapade Bessa upp sitt knä på dagis, men det var inte årets första "sommar-sår", nope nope. Jag vet inte hur hon lyckas, men det gör hon och det är alltid hon som råkar ut för sånt. Om jag känner Bessa rätt så måste jag köpa ett helt paket med plåster, bara till henne, för hon ramlar och slår sig jämt. Hon har så bråttom den tjejen.
Och jag håller allvarligt på att bli tokig med hennes plåster-fasoner. Hon ska ju byta plåster jämt! När hon tar bort plåstret så gör det plötsligt sååå ont att hon nästan måste åka till sjukhuset, men får hon ett plåster på så springer hon som om ingenting har hänt.
 
Och så måste man ha byxan såhär när man har ett plåster:
 
Jadu... Imorse skulle tjejernas avdelning ner till fotbollsplanen för att lira lite fotboll, jag undrar hur det har gått...? Mest med tanke på att båda tjejerna var ledsna när jag skulle gå och jag hörde ända hem Bessas berömda skrik.
Hittade desa bilder från min blogg-mapp som passar in här, ni ser ju att Nicole har åtminstone övat på fotboll och hon var duktig tyckte pappan.
 
Häromdagen klippte syrran Danilo & Jonathans hår igen. Dom har verkligen ärvt sitt hår från sin pappa, så tjockt och mycket hår och växer som ogräs (<--- jag är avis!) Själv tappar man hår hur mycket som helst nu och jag undrar hur det här ska sluta, jag kommer inte ha något hår kvar ju! Jag skojar inte, jag fåt ut stora hårtussar när jag tvättar/borstar håret, och det är hår överallt- kläder, kudden... äckligt. Har ni nån bra tips för håret?
Grabbarna var hur som helst jätte duktiga, dom satt ute på Mummus altan, alldeles stilla. Helt annat än första gången då dom storbölade och skakade på huvudet när syrran försökte komma nära med maskinen så att hon slant och dom fick en kal fläck på huvudet. 
 
Danilo
Jonathan - Minns ni Alfalfa?
 
Tack mosteri, dom blev så fina så! 
 
Igår hämtade jag barnen tidigare från dagis tog med mig bullar och vindruvor och gick hem till Mummu & Puua.
På somrarna vid fint väder är vi ute hela dagarna och jag längtar fram emot många sånna dagar framöver.
 
Jonathan sitter och väntar på att Puua ska komma hem..
 
Danilo sitter vid grinden och surar för att brorsan har paxat Puuas bilnyckel..
 
Nukke
 
Det var så varmt att jag kunde sitta ute med linne! 
Olivia premiär sitter vid bordet. Kanske borde ta fram Nicoles gamla matstol till henne nu?
 
Syrran med barnen Felicia & Dewin kom också, samt brorsan, Anna och barnen Emma & Sebastian.
Sebastian och hans kompis Jontte (Marias son) cyklade runt på gården med smågrabbarna Danilo och Jonathan efter sig.
 
Nicole och kusin Dewin ritar med gatukritor...
 
Mummu & Snuttis (-eller "Snuttana som Nicole har börjat kalla henne)
 
Stefu är en urmysig och busig morbror. Han är så härlig med alla barnen. Och rolig! Men det tyckte väl inte tjejerna igår när han hotade med att klippa deras hår med värsta häcksaxen...
 
20130508-062704.jpg
Och när smågrabbarna sprang lite för långt så fick morbror styyra upp det...
 
20130508-063420.jpg
"Aj, min snoppeli!" skrattade Danilo.
 
Bessa, Anna & Karo
 
20130508-062914.jpg
 
Klockan är redan halv två och jag har inte gjort mycket alls. Jag och Olivia somnade direkt när vi hade lämnat barnen på förskolan. Har känt mig lite halvt risig med snuva, ont i halsen och huvudet i några dagar, men det bryter aldrig riktigt ut. Tvättat två maskiner tvätt... yada yada. Olivia sover nu så jag ska väl passa på att göra lite nytta.
Hon vaknar runt 6 varje morgon nu, jätte pigg och ska snacka en massa. Ingen orkar höra vad du har att säga så tidigt Olivia, go back to sleep! Men hon bryr sig inte då är hon miss Piggelini, hon håller låda ändå. Och så är hon jätte trött när alla andra har gått upp och jag håller på och fixar alla iordning för dagen. Ja vill damen minsann sova. 
 
Nähep, nu måste jag sätta igång med planering. Planering inför Nicoles 5-årskalas, planering inför rumsbyten..
Det blev lite ändrade planer där med rumsbyten. VI gör som så istället att vi ska flytta in till Jonathans rum och Olivia till Danilos rum. Danilo & Jonathan får flytta ihop till vårat sovrum (den är störst) och tjejerna får stanna kvar på sina rum.
Vi tänkte ju ta Nicoles rum först, men den är ju ganska stor- och vem behöver stort utrymme? Barnen! Jag är nöjd bara vi ha en säng och Tv i vårat sovrum, blir så mycket mer mysfaktor också.
Det drar i "inrednings" suget nu, har sett så mycket fint inrednings detaljer till alla barnens rum... men jag har tyglat mig.
 
Ja, ni ser att jag bara babblar på och klockan tickar. Nu ska jag som sagt gå och göra nån nytta.
 
Ha en fin dag!
Kram!/Satu
 
P.S Helsinki för den lilla texten igen! Har inte blogg.se nått telefonnummer man kan ringa för vettiga svar får jag aldrig!
 

Kommentarer
Postat av: Carina Widell

Så söta alla dina barn är. De har alltid så jättefina kläder. Det verkar vara ett bra förslag angående rummen, ska bli roligt att se inredningen när det är färdigt. Du har väldigt god smak när det gäller inredning, jag är imponerad, du är kunnig. Lilla Olivia är ju helt underbar i sina rosa Converse-mockasiner.

2013-05-08 @ 18:48:05
Postat av: Viktoria

Vilka fina mockasiner snuttisen har! Var har du köpt dem?

2013-05-09 @ 17:43:59
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback