... Läkarbesök ...

Denna dag har erbjudit på en massa läkarbesök.
Jonathan & Danilo fick en kallelse till barn ögon/skelning mottagningen i Huddinge för en månad sen, och idag var det alltså dags. (Japp-lördagsöppet) Den tiden bestämdes för snart 3 år sedan, i samband att vi blev utskriva från neonatalen med grabbarna.
 
Vi lämnade av våra tre prinsessor hos Mummu & Puua på morgonen och åkte iväg till Huddinge.
(buhuu, första gånge n som vi lämnade Olivia!)
Det var alltså bara en vanlig kontroll av ögonen, eftersom barn som föds prematurt har ofta problem med ögonen pga. olika behandlingar som görs på neo, men det behövde våra grabbarn aldrig gå igenom, fast dem föddes 10 veckor för tidigt. Kollen gick jätte bra idag, allt är som det ska med deras ögon.
Skönt att åtminstone dom slipper glasögon! 
 
Grabbarna bus i väntrummet.
 
Efter kollen så ringde jag och hörde hur det gick med våra sessor, det var ingen nöd på dem, dom satt och skulle äta lunch på McD´s. Så vi passade på att gå och äta lunch vi också, det blev de enorma pizzorna på Robbans pizza i Tumba.
Har ni vart där?
Då vet ni att pizzorna där är ju enorma! Jag och grabbarna delade på en pizza och vi blev jätte mätta och ändå lämnade vi kvar en halv pizza??! Och då åt Jonathan som en häst också.
 
 
Sen var det bara att åka hem igen och vänta hem Mummu, Puua och sessorna, för att ta Vanessa till närakuten.
Igår precis när vi skulle åka till Fittja för att fira Abuelos födelsedag så fick hon jätte ont i örat. Hon fick alvedon och nässpray, men hon hade ont. Jag tillbringade den mesta tiden i svärföräldrars sovrum där Bessa försökte sova.
När alvedonen hade verkat så blev hon mycket piggare. (Bilder från igår är kvar i kameran, dem kommer senare/imorn) Hur som helst- imorse när Vanessa vaknade så var hennes öra helt blodig och vattnig och då åkte hon och Andres till närakuten, dom hade fullt så hon fick en tid till kl. 13.
 
Andres lämnade av mig och henne där. Jag vill gärna vara med på barnens läkarbesök, jag tycker att jag har bättre koll på hur länge dom vart sjuka, hur hög feber och hur länge dom haft feber och verkligen ser till att dom får medicin. Jag blir arg att dom inte vill ge penicillin till barn som har jätte ont i öroat/halsen längre. Det enda dom säger att man ska ge alvedon och nässpray. Been there-done that- vad ska man göra när det inte hjälper? Ska barnens trumhinnor spräckas innan man får hjälp?
Nu var det en läkare vi träffade som pratade jätte dålig svenska, jag knappt kunde förstå vad han sa.
VARFÖR tar dom inte in läkare som talar svenska?
Hur som helst- hon har öroninfektion, halsfluss och ögoninfektion. Stackars liten!!!
 
Jag försökte även få en tid till Danilo & Jonathan som har jätte svullna halsmandlar- aldrig sett nått liknande. Men återigen sa dom till mig att dom inte behandlar det. Nu har han inte klagat utan är på topphumör och hälsa så jag valde att inte strida. Haha..
 
Som ni har läst den här veckan så har vi haft sjukstuga hela veckan.
Lek-Vegas i all ära men jag tror, vet att allt skit kommer därifrån. Det är samma sak i stort sett varje vi gång vi är där, alltid blir nån sjuk! 
 
Danilos ögoninfektion kommer nog därifrån, sen dess har Jonathan, Vanessa & Nicole blivit smittade.
Jonathan & Danilo är helt bra nu, Nicole fick bara nån lindrig form av det *knack, knack, ta i trä* så det är bara Vanessas som är kvar. Hon har fått antibiotika & salva till ögonen, så hon är på bättrningsvägen.
Phew! Vilken vecka! 
 
Känner att jag blev helt seg nu när jag satte mig, så det är bäst att jag gör lite nytta innan jag slocknar...
 
Ha en fortsatt fin helg!

Kommentarer
Postat av: Arijana

Hej läste de om pojkarnas halsmandlar. Jag har en 3 årig dotter som i oktober förra året blev opererad av halsmandlar och polyp i näsan så ja tycker du ska strida. Hon har ej haft problem me de längre. Sover gott om nätterna är sällan sjuk.

Svar: Hur upptäcktes det på din dotter? Hade hon ont i halsen?
Me & My Baby Dolls

2013-03-16 @ 17:06:38
Postat av: Lisa Öhlin

Robbans gör verkligen bra pizzor. Bor i Tullinge så ska vi äta pizza så är det givet att vi åker dit.

2013-03-16 @ 19:42:34
Postat av: Arijana

Jag märkte att dom va stora ich att hon ofta var sjuk så då
Sökte jag upp en privat hals ,öron klink där
Dom kollade henne. Och där visade de sej att dom va dubbelt så stora och att dom måste operera dom. Så sök verkligen läkaren och de e du som känner dina barn bäst.

Svar: Ja, det är sant... :-/ Ska kolla om dom försvinner/minskar inom ett par dagar. För han verkar inte ha ont eller så.
Me & My Baby Dolls

2013-03-16 @ 22:09:25
Postat av: Diana Laurila

Jäklars vilka pizzor :p

2013-03-16 @ 22:23:25
URL: http://www.dianisen.blogg.se
Postat av: Arijana

Gör de. Men jag ska påpeka att min dotter inte hade ont utan dom va bara förstorade och va ofta förkyld och åt lite sämre.

Svar: Oj! Ska kika i halsen igen imorn! Tack att du delade med dig :)
Me & My Baby Dolls

2013-03-16 @ 22:27:32
Postat av: Linda - 3 barns tvillingmamma

Har du halsfluss ska det ger penicillin för annars kan det bli farligt sägs det. Vi får alltid penicillin om det är halsfluss.

2013-03-17 @ 07:36:20
URL: http://Http://lindabt.blogg.se
Postat av: Arijana

Ja då lungt hoppas de blir bra till slut och ge dej inte med läkarna. Du känner dom bäst. Skriv hur d gått.

2013-03-17 @ 21:37:07
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback