Hola!

(TILLÄGGS: Ber om ursäkt för den lila texten igen, hoppas ni har överseende med detta, jag ska maila blogg.se igen...)
 
Tisdag kväll och alla småttingar ligger och sover.
Älskar kvällarna här hemma, då lugnet infinner sig. Som sagt så uppskattar jag denna lugna tid enormt mycket, känslan av att barnen har det bra, dom är hemma, trygga och sover- då kan jag slappna av helt.
 
Har vart lite mycket idag med sjukstugan. Danilo har haft hur mycket spring som helst i benen och verkar inte alls sjuk och hans ögon geggar inte längre, men dom är röda och trötta. Jonathan är sjuk nu. Han kräktes en gång imorse och vart helt däckad hela dagen. Han sov 3 timmar och efter det förflyttade han sig till soffan där han legat resten av dagen och tittat på tecknat. Nu på kvällen efter några mackor så har han vart piggare och lekt i sitt rum lite också.
Och hur lätt är det förresten att hålla sjuklingarna borta från lilla Olivia? Så fort hon piper till så springer ju Danilo dit på fem röda och ska "trösta" sin lillasyster. Jag lovar, han släpper allt han håller på med så fort han hör henne. Flera gånger idag när Olivia bara pep till lite av missnöje över något, så hör jag Danilo i rummet: "Jag kommer Liivia!" och så klampar han in och ska han ge henne nappen eller flaskan.  Jätte gulligt och fint på alla sätt, men (!) jag vill inte att hon ska bli smittad av bacciluskerna! Ögoninfektion smittar ju såå fort.  Och det förstår ju inte han....
 
Men jag erkänner att jag blir alldeles varm i hjärtat hur syskonen har direkt från dag 1 accepterat Olivia som en i familjen. Jag hör ju en massa från vänner som fått bebisar att syskonen är hemska mot bebisen. Så har det aldrig varit här, aldrig. Tvärtom, dom har tagit henne till sig på ett helt otroligt sätt. Man ser verkligen det här beskyddandet, att dom vill trösta och ta hand om, hålla om, pussa och krama. Syskonkärlek.  - Det finns nog inget finare.
 
När jag hade hämtat tjejerna från dagis blev det fullt ös igen, Jonathan låg däckad på soffan och Olivia hade ont i magen, Vanessa ville pyssla, Nicole ville titta på tecknat och Danilo var arg över något och mitt huvud höll på att sprängas.
Jag bestämde mig för att gå ut i friska luften, ta en promenad till Mummu och Puua och låna 3 st Zumba-videor från Mummu. Nu jäklar ska jag bli piggare och få bättre kondition!  Jag behövde gå ut efter att ha städat hela huset och torkat spyor och tvättat Danos ögon med kamomill te och tagit hand om en gosig bebis hela dagen.
 
Förresten- kamomill te ska ni tvätta barnens ögon med om dom har ögon infektion, fick tipset från en vän och det funkar kanon!
 
När jag gick ut fick jag plötsligt med mig Bessa & Dano. Och Olivia såklart, men det är förgivet, jag går ingenstans utan henne.  Nicole stannade hemma med pappa & Jonathan och gjorde pannkakor. Skönt att komma hem til mina föräldrar. Blir lite bortskämd då , fick smaka på en supergod äppelkaka som Mummu bakat och en kopp varm choklad på det medans barnen lekte. Lovely.
 
Så grabbarna Bus blir hemma imorgon med. Hoppas att vi blev av med skitet som gick idag. Jag har iaf gjort mitt bästa med att vädra, tvätta allt, skurat... allt är skinande rent. (tills barnen har vaknat imorgon)
 
Förresten- titta på denna lilla skönet jag hämtade från dagis idag:
 
Hon kände väl att jag inte hade tvättat tillräckligt idag. Jag får skylla på mig själv att jag inte hade tagit med regnställ till henne, men inte fasiken tänkte jag på det när jag kollade att det skulle vara minus 5 grader ute idag vid tiden jag hämtar dom! 
 
Ett dilemma här hemma är hur jag ska göra med barnens regnkläder. Det bästa vore ju att dom var kvar på  dagis hela tiden. Men sen är vädret så oberäkneligt att det kanske ösregnar när jag lämnar på dagis, vad ska dom ha på sig då om regnkläderna är på dagis? Visserligen bor vi så nära dagis som man bara kan, men dom här hittar ju vattenpölar som man inte kan undvika direkt vi bara kommer ut genom dörren- och så ska jag då byta kläder på alla en gång till framme vid förskolan?!
 
Om ni har tips så mottages det gärna!
Hur gör ni?
 
Kanske ska tillägga att barnen har fodrade regnställ så det är inte bara att trä på dem på overallen, utan allt ska av och på igen.  Annars får jag väl bara bära med mig allt, varje dag fram och tillbaka. 
 
Nu vart det en massa oplanerad babbel igen, ska avsluta det här nu och byta blöja på Snuttisen och lägga oss bland nya sängkläder. *bland det bästa jag vet*.
 
Vet inte vad hon gör, men jag fick en beodran av lilla damen själv att lägga ut bilden på bloggen. So here you are: Haha...
 

Kommentarer
Postat av: Louise

Hmm skumt att Blogg.se inte gör något åt sin text.
Kamomillte är toppen mot det mesta.
Använde detta när Izabella hade ögoninflammation.
Krya på de små.

Kram

2013-03-12 @ 22:05:37
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Fnulan

Jag har tyvärr inga bra råd för jag undrar själv!
Men du... vilka sötnosar du har!!!!
Kram

2013-03-12 @ 22:30:26
URL: http://www.femme.se/fnulan
Postat av: Helena H

Ja du, har inget mer tips om regnkläderna än vad du skrev själv egentligen.
När Linnea gick på dagis så hade vi regnkläder som alltid var kvar där, och om det behövdes på morgonen så hade hon det regnställ vi hade hemma på sig, och så tog vi hem det på eftermiddagen.
Mycket släpande fram o tillbaka blir det och supertrist är det ibland, och såklart flera gånger mer om man har flera barn, men det får man nog tyvärr stå ut med om man vill ha torra, varma o glada barn. :)
Gillar bilden på din lilla geggiga prinsessa. Synns att hon haft kul ute. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

Svar: Haha, ja, hon hade haft jätte rolgt- satt på en pöl med gegga när jag kom ;-)
Me & My Baby Dolls

2013-03-12 @ 23:05:12
Postat av: Emma

Hej!
Tack för en mysig blogg :)
Jag kör dubbelt upp! Mina barn har en uppsättning med regnställ på förskolan och en hemma. Samma gäller fleecefodrat regnställ och overall (det mesta faktiskt). Jag köper begagnat/rea på loppis eller internet. Skulle bli för dyrt att köpa allt nytt. Jag tycker att det är skönt för då behöver jag inte bära så mycket fram och tillbaka. Dessutom är jag så glömsk så jag hade nog glömt hälften, haha! Det är mitt tips :)

2013-03-13 @ 07:40:22
Postat av: Nathalié - Äntligen gravid! BF 27/3 <3

vad fin tröja den blåa med jorden på! jättesöt.

sv tusen tack :). jo jag mår bra, lite ont överallt då och då, men annars så känns det inte riktigt som jag är höggravid, haha.

2013-03-13 @ 08:31:52
URL: http://yarp.blogg.se
Postat av: Carolina

Du kan ju ha dubbel uppsättning av regnkläder, ett att ha på dagis och ett hemma. Visserligen ganska dyrt, men värt en tanke! Eller så kör ni bara med fodrat regnställ och packar undan overallerna, våren och värmen närmar sig med stormsteg :-)

2013-03-13 @ 09:00:56
Postat av: Tellervo

Hej! Jag jobbar på dagis och brukar rekommendera föräldrarna att ha en "skräpoverall"hängande där. Den behöver ju inte vara så himla ren jämt och ständigt. Sedan är det ju praktiskt att ha en speciell uppsättning regnkläder hängande där, det finns säkert att hitta billigt på second hand.

2013-03-13 @ 10:09:24
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback