ÄCKLIGA DJUR!

Hej!
Imorse kom vi hem från våran Helsingfors kryssning, nu har vi precis ätit mat och Emma kom hit för att leka med barnen.
Jag passar då på och överför bilder, vilket tar sin lilla tid...
 
Tänkt på en sak- fästingar på bebisar.
 
Midsommar firade vi ju i syrrans stuga i Trosa och hade det mysigt ute på landet. Nackdelen med att vara där ute att det finns färstingar. Jag är livrädd för fästingar, tycker att dem är bland de äckligaste jag vet, dom är så små och kan göra så stor skada. 
 
Ingen av oss har fått fästingsprutor, vilket inte känns så himla kul!
Jag frågade barnmorskan på BVC och hon sa att barn under 1 år ska inte vaccineras.
 
Tror ni nu inte, att den enda som fick ett fästingbett var lilla Olivia!!?  WTF!?
Den satt precis vid låret och vu upptäckte den på morgonen vid blöjbyte. Vi hade med oss såna där fästingplåster, men den tog inte upp fästingen, så jag fick dra upp den.
Vi fick bort hela, och nu är själva bettet lite rött.
Jag har lite smått panik av det här....
 
Vad är det man ska ha koll på vad gäller borrelia?
Har ni/era barn fått fästingar?
 
Och varför i Helsinki (<---ni som känner mig vet att det är mitt svorord istället för det andra ordet som börjar på Hel...) sägs det vara "mindre" risk för bebisar att bli bitna? Dom ligger ju still medans de större barnen springer runt.
 
Har ni vaccinerat er/barnen mot fästingar?
 

Kommentarer
Postat av: Angelica

Hej!
Måste ju bara säga att du är grym som tar dig tid att blogga. Jag har knappt tid med mig själv o jag har bara 2 medans du fått din 5 lilla ängel!
Beundrar verkligen dig!
Angående fästingen. Ta det lungt,tror inte att lill tjejen får borrelia efter sin första fästing. Filip hade en liten igår som satt.Men har inte sett något idag som om han fått reaktion.
Ha det så skönt nu i sommar! Njut av ljuset o värmen :) kram

2013-06-28 @ 15:30:51
URL: http://www.sagaochfilipsblogg.blogg.se
Postat av: Louise

Här nere tror jag inte risken är så stor för fästingsjukdomar men man ska ju kolla sig alltid, vi har på vår koloni så vi kollar barnen så fort de kommer hem och varandra.
Xander min mellersta kille hade en fästing när han var ca 6 månader på armen och jag såg den direkt och drog upp den med mina naglar(har långa. Hördes mysko när den lossnade.
Min store grabb fick en i navlen? efter han varit ute i skogen med sin farmor och farfar.
Mina barn är inte vaccinerade mot detta.
Men visst är de äckliga och vidriga varelser. Ser ut som aliens att de svävar på huden när de kryper. Blä!

Ha en fortsatt bra dag.
Kram från Malmö

2013-06-28 @ 16:12:44
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Helena H

Nä men fy! Fästingar är så vidrigt äckliga kryp...är dörädd för spindlar, men hellre dom än fästingar. Är ju så äckligt när de gräver sig fast i en...
Sån tur är har vi inte lika mycket såna här uppe som ni har så nån vaccination behövs inte här...ingen av oss i familjen har fått nån någongång, men däremot många djur som vi fått gå o fråga nån om de kan ta bort fästingen från. Jag gör det inte! *ryser*
Kram från Söderhamn

2013-06-28 @ 16:19:08
Postat av: Lina

Hej!
Jag har själv landställe precis utanför trosa och är tyvärr mycket bekant med fästingar. Ett fästingbett blir i princip alltid rött utan att det är någon fara som hellst! Borrelia syns som en extremt tydlig ring runt själva bettet. Det finns inget du kan göra för att minska risken för borrelia, men sitter det under blöjankan det ändå vara bra att tvätta rent med asolsprit för att inte få in annan sbit där o skapa andra problem :-) tänk också på att borrelia är en otroligt ovanlig sjukdom som dessutom nästan alltid går att bota helt o hållet :-) :-P

Svar: Tack snlla!
Me & My Baby Dolls

2013-06-28 @ 16:24:10
Postat av: Celia

Hej!
Ja jag håller med dig, fästingar är ett elände, och något man verkligen ska se upp med. Min son har fått en del då han är ute och leker massor i buskar och gräs. Och vi har alltid varit noga med att plocka bort dem så fort vi får syn på dem. Har kollat upp med sjukvård och även googlat massor, och det senaste är att det inte skulle vara så farligt om man inte får bort "klorna", för att kroppen skapar en inflammation som stöter bort dem. Man ska undvika att trycka på kroppen när man tar bort fästingen, för det är då man riskerar att överföra smitta, men hur lätt är det att inte trycka på den när man ska greppa och få bort den?!
Vi brukar tvätta ordentligt efteråt, och det uppstår alltid en rodnad runt. Det man ska vara uppmärksam på är om det blir ett stort rött märke, stort som en femkrona....och det kan komma efter ett par veckor, så håll koll ett tag framåt.
Vad gäller vaccinationer är jag motståndare till de flesta, eftersom man aktivt väljer att förse kroppen med något, som man faktiskt kan få rejäla biverkningar av. Så man ska väga för och nackdelar noga.
Önskar er alla en fortsatt skön sommar!
Kram

2013-06-28 @ 17:25:18
Postat av: Caroline

Jag har haft fästingar 3 ggr och min flicka på 5 år har haft två stycken nu på bara två veckor. Vi har fästingar i trädgården :-(.
Det är helt normalt att det blir rött..det kan vara rött i upp till 2-3 veckor..det e bara som det är irriterat i såret. Det är inte så stor risk att drabbas av borrelia..men ju längre en fästing sitter ju mer ökar risken. Det är bra om den tas bort inom 24 timmar.
Jag har börjat fundera på vaccin...de är så äckliga de små krypen *ryser*. Fästingar finns oftast på långa grässtrån eller på buskar.

Kram/Caroline

2013-06-28 @ 18:46:02
URL: http://www.isflinga.blogg.se
Postat av: Annah

Man kan inte vaccinera mot Borrelia, däremot mot TBE. Om Borrelia konstateras bör man få antibiotika.

2013-06-28 @ 20:23:17
Postat av: cissi

Hugo hade en när han var 6 månader brevid ögat! Usch. .. var på Åland. Jag hade 11! fästingar veckan. Fy fan säger jag bara. Tur att ingen innehöll något skit. Kram

2013-06-29 @ 10:06:11
Postat av: Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Vi är alla vaccinerade, förutom lilla Axel förstås. De stora barnen är i skärgråden ganska ofta med sin pappa så de måste ju vara vaccinerade. Mycket fästingar där. KRAM

2013-06-30 @ 14:14:13
URL: http://www.finest.se/natali
Postat av: Anna

Japp!! Jag & alla 3 barnen är vaccinerade mot TBE. Borrelia kan man ju inte vaccinera sig i mot. Jag tycker oxå att fästingar är läskiga. Jag har helt klart fästingfobi!! Plockade bort årets första fästing på en av mina tjejer i lördags. Yeak!!
Men jag tycker ändå att de får färre fästingar nu än för några år sedan. Hoppas det minsakr med att de blir äldre...

2013-07-01 @ 06:58:00
URL: http://bjornbarsanna.blogspot.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback