1:a Juni

Sommartider hejhej, sommartider! NU är det sommar. Sommarens första officiella sommarmånad är här- vi välkomna juni! 
 
Det började precis regna där ute. *suck* Vi var bjudna på Melinas 4-årskalas, men fick avboka det imorse.
Jonathans andning var lite ansträngt, han fick medicin, men det verkade inte så snabbt som jag hade hoppats på. Eftersom Andres jobbar idag också, så vågade jag inte åka iväg med 5 småttinhgar själv när han är så.
Nu mår han bra igen, han har hunnit få sin medicin två gånger idag. Fast hans ögon är hängiga och gråaktiga. Efter lunch försökte jag få honom att gå och lägga sig en stund- han gick in, la sig på sängen och reste sig upp igen. Han tyckte att han var klar.
 
Igår morse åkte vi till Järna specialistmottaging Aleris med Vanessa för att kolla upp hennes hans igen.
Dom tog bort hennes bandage och då fick hon jätte ont och hade blivit helt blå. Dom röntgade, och vi satt och väntade på domen. Och tack och lov så läker hennes hans jätte fint, hon slipper operation och gips, men hon ska fortsätta ha sitt bandage med skydd i 2 veckor till, och det är helt OK.
 
När vi var där så hände det något otäckt. Jonathan fick svårare och svårare att andas. Han har ju förkylningsastma och vart lite snuvig de senaste dagarna. Han kändes lite rosslig först, men sen gick det fort. När vi var precis klara med Vanessa och jag gick in på toan för att byta blöja på Olivia så orkade Jonathan inte ens stå up. 
Akutmottagning låg precis intill, så Andres gick in där med honom. Han fick inhalera två gången och tog hans puls vilket var förhöjd och hans syresättning var inte alls bra. Dom gav med oss en remiss till Astrid Lindgrens dit vi skulle gå om han blir sämre.
 
Först vid väntrummet med Vanessa.
Hon ser ut som Prussiluskan med sitt hårband som hon prompt skulle ha på sig. Andres försökte övertala henne att ta på sig något annat, men hon totalvägrade! 
 
Eftersom det var lunchdags så åkte vi till Shabnam och Diegos caféteria och fikade.
 
Sen blev Jonathan sämre igen och vi bestämde oss för att åka till Astid Lindgrens barnsjukhus.
Han fick inhalera och det togs prover. Han tvärdäckade på sängen och var helt borta. Lite läskigt för han vaknade inte när dom tog prover och undersökte honom, inte när dem inhalerade- ingenting. Han sov som en stock. Jag frågade om vi borde vara oroliga, men dom sa nej. han var bara väldigt trött.
 
Han fick nog inhalera 6 gånger innan det blev bättre. Blodprovet såg bra ut, om det inte hade gjort det hade han behövt gå in på lungröntgen.
 
Ibland måste man mata sig själv..
 
Vi kom hem vid 16-tiden och resten av dagen spenderade vi ute på en lekplats och åt middag på uteplatsen på Sibylla. Solen värmde och det var otroligt skönt.
 
Olivias sommartossingar
 
 
Nu ska jag ta och dammsuga, det är lite av en kaos här hemma just nu då vi har monterat upp en stor garderob i ena hallen, jag har sorterat poch lagt alla kläder på plats där, nu ska man "bara" ta isär den gamla garderoben och hitta plats till allt skärp som man gömt där för att man inte haft nån annanstans att lägga det... *suck* Så det är grejer löite överallt. Och de 2 byråer som stod vid hallen först står i köket och andra hallen nu.
Pedant och perfektionist som jag är så känns det liiite lite jobbigt att det är såhär rörigt just nu.
Men jag försöker intala mig själv att snart är dom på sina egna platser, jag försöker stå ut en stund till....
 
Nu vaknade Perlita, måste gå. (Olivia= perlita= lilla pärlan, på spanska)
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

Tur att hon slipper operation..
Kan tänka mig vilken lättnad det måste vara för er..
Ussch det lät inge kul med hans andning..
Mikaela hade oxå förkylnings astma men det har tack o lov gått bort nu..
Mvh Camilla

2013-06-02 @ 22:18:27
URL: http://minstorafamilj.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback