"Vi som överlevde 60, 70 och 80 -talet."

Nu hittade jag den här texten som jag pratade om vid några inlägg bakåt.
Jag kopierade den rakt av från nätet, texten är alltså inte min egen, jag har inte heller någon källa om vem som skrivit texten, då den tydligen finns överallt.
 
Here it comes:
 
"Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt Blue cheesedressing, samt åt tonfisk men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bil kudde, säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta. Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen. Inte blev vi överviktiga för det!! För VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!! I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet. Vi hade inga Playstation, nintendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV,n inget surroundljud, CD-spelare, inga mobiltelefoner, datorer inget Internet eller MSN. Vi hade VÄNNER och dem fann vi utomhus!

Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det. Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen! Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem. Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna. De som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen.

GRATTIS! Var stolt och glad över att du överlevde!"

Kommentarer
Postat av: Diana

Klart jag kikar in. Skoj o följa alla era upptåg :)

2013-07-02 @ 21:28:13
URL: http://www.dianisen.blogg.se
Postat av: Helena H

Ja men visst är den så bra denna "vi som överlevde"! Har sett en längre version också,ska försöka hitta den. :)

2013-07-03 @ 02:48:20
Postat av: Louise

Ja det var bättre förr vad mer kan man säga.
Innan dator och mobilsamhället så lekte man utomhus flera timmar.
Vi ägnade massor av tid på olika lekplatser och lekte dunkgömme, hoppade rep och sånt på gatan.
Vi aktade bara oss när det kom en bil vilket var sällan. Jag tror det var mycket mer umgänge när vi växte upp.:-)
Dessutom så kunde vi bara gå var som helt utan att vara rädda och så, idag vågar jag knappt släppa ut mina barn ens på gården trots att de är 7 och 10 år gamla.

ha en bra dag.
Kram

2013-07-03 @ 10:13:33
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: nina

Så bra!!!
ja vi overlevde:)Alt var veldig bra før.Nå overbeskyttes omtrent barna.
La de være barn og få leke sånn som vi gjorde:)
Ha en fin kveld!:)

2013-07-03 @ 21:16:53
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback