Kamphundar

Strax ska vi gå ut, vi behöver verkligen det för det är tjaffs efter tjaffs här just nu.
Jag blir tokig och tjatar på ungarna, känns som att man har lagt mig på "repeat", som om jag upprepar mig själv gång på gång och att dom inte har öron alls. Till slut tappar jag tålamodet och får ett utbrott och skriker, och det är fan inte rätt!
Jag önskar att jag hade mer tålamod just nu... Jag vet att det är som bortblåst när vi kommer ut, där är det väldigt sällan bråk och tjaffs, men  nu kan vi inte gå ut. Olivia sover och lunch måste förberedas. Men sen så!
 
Jag tänkte på en sak häromdagen.
Ang. barn och hundar. Kamphundar.
 
Håller ni bättre koll på era barn om en sk. kamphund kommer förbi?
Jag märkte att jag gör det.
Vissa köper bara såna hundar för statusens skull. Att dom ska vara skrämmande. Inte alla men många gör det.
Ett gäng med unga killar gick förbi oss med 3 pitbulls med sig. Killar som såg lite påverkade och väldigt bråkiga ut.
Tror ni att dom killarna skulle gå med små pudlar eller chihuahuer? Noot.
Då kan jag lova att ungarna fick hålla i vagnen när dem gick förbi.
 
Det är tråkigt att man har såna fördomar, men det är oftast just dem hundarna som man läser och hör om, som går till attack mot människor, mot barn. Och jag är försiktig. Kolla bara nu när jag skulle googla på en bild på "kamphund" och fick fram en massa bilder på människor som blivit bitna av dem.
 
Kamphundar är hundar som har avlats och tränats för att utkämpa slagsmål med hundar eller andra djur.
Kriterierna som har belönats i aveln har framför allt varit så kallad "gameness" som innefattar kamplust, låg rädsla och smärttålighet. = wikipedia.
 
Hur är det med er, är ni mer aktsamma mot kamphundar?
 
Våra barn vet att dom inte får gå och klappa nån hund överhuvudtaget som dom inte känner utan att fråga om lov först.
Jag känner också en sk. kamphund som är jätte snäll och inte skulle göra en fluga förnär. 
 
Jag har alltid sagt att flytta vi till ett stort hus nån dag, med stort uteplats så skulle jag nog vilja ha en hund.
(schäfer är min favorit.)
 
Har ni någon hund? Vilken ras?
 
 

Kommentarer
Postat av: Tanna

Vi har en chihuahua. Jax får klappa honom och även hålla i kopplet ibland ute. Men andra hundar får han inte klappa. Jag litar inte på andra hundar och det ska man inte göra, oavsett om det är en chihuahua el sk kamphund. Sen är det lite missvisande med kamphundar, en tax eller en schäfer är minst lika farlig. Det handlar väl egentligen inte om raser, utn om hundägarna. Vissa vet vad dom gör och andra har hund för syns skull...
Hoppas ni mår fint i värmen ! Kram på er !

2013-07-24 @ 14:26:35
URL: http://tannaodevil.blogg.se
Postat av: Sara

Det var ingen självklarhet att vi skulle skaffa hund, vi skulle mest bara åka och titta. Men där var världens sötaste dvärgpinscher valp med örat på sne...:) Så att 2 veckor senare flytta han hem till oss, framför allt är han väldigt tålmodig och snäll. Vilket är kravet just nu med en 5 månaders som sakta men säkert börjar upptäcka världen

2013-07-24 @ 14:59:13
URL: http://efterkonstensallaregler.blogg.se
Postat av: Sandra

Hej
Följer din blogg varje dag, så roligt att följa Er o att ni bjuder på Er själva så mycket!
Vi har en schäfer :-)
Mvh Sandra

2013-07-24 @ 16:29:16
URL: http://www.unikhem.se
Postat av: Madde, mamma till Idun

Vi har en pitbull. Världens snällaste med barn :)
Vi har en 14 åring och en 6 månaders bebis, och vår tik är 9!
Hon avgudar barn och är superförsiktig med allt i deras närhet..
Och även om vi har hund, så är jag alltid aktsam mot okända hundar! Finns allt för många dåliga hundförare där ute.. Tycker inte om att möta folk med lösa hundar när man själv går med hund och barnvagn :(

2013-07-24 @ 17:11:09
Postat av: Mia

Hemma i våran familj har vi för tillfället 3 hundar. En är pappilon/chiuwava (stavning?), den andra är den förstnämndes avkomma och alltså samma blandning. Den tredje är en golden retriver - Världens bästa familjehund. Så lugn och snäll. Jag och mina syskon, vi är nu 14-22 år gamla, har växt upp tillsammans med en golden oxå, från att vi var bebisar. Även hon helt underbart snäll. Så det är mitt tips om ni som barnfamilj skaffar hund i framtiden :)

2013-07-24 @ 18:33:15
URL: http://Www.mialillybrorsson.bloggplatsen.se
Postat av: Becca

Alla hundar kan attackera folk och det är synd att man använder ordet "Kamphund".. En schäfer eller golden kan också bli aggressiv och attackera...Det är inte hunden det är fel på utan ägaren.. själv har jag 3 helt underbara Amstaff hanar, som älskar att ligga i soffan eller sängen. Helt fantastiska med barn i alla åldrar..

Svar: Ja, men man använder ju det ordet just för att dessa hundar är framavlade just bara för att tränas till att utkämpa slagsmål. Men såklart, det beror så mycket på ägaren också.
Me & My Baby Dolls

2013-07-24 @ 18:44:21
Postat av: Carro

Vi har en staffordshire bullterrier, även kallad nanny dog. Det är den snällaste rasen när det kommer till barn. Många klassar rasen som "Kamras" men rasen har aldrig använts till kamp. De jagade råttor förr i tiden så oooh otroligt farlig ras. När det kommer till att välja hund till en familj borde man kolla upp lite olika raser gällande psyke. Den vanligaste hunden som biter är inte en "kamphund" utan golden retriver. Detta behöver inte betyda att hunden inte passar som familjehund men att de kan kanske tröttna fortare när barn drar i ögon, svans eller brottas, puttas eller liknande. Jag har respekt för hundar och lär mina barn att inte hälsa på hundar vi inte känner. Och när det kommer till hundar och "kamphundar" är det inte hunden jag utgår ifrån utan den som håller kopplet. För det är den som bestämmer om hunden är en "kamphund" eller inte. Inte rasen.

Svar: Håller med!
Me & My Baby Dolls

2013-07-24 @ 19:02:27
Postat av: Louise

Jag vill ha hund men inte min sambo han gillar inte hundar.
Vi har katter istället och de är världens snällaste.
Jag tycker inte om kamphundar tycker de är obehagliga och fula.
Vad hände med familjehundar som collie,golden retriver och andra snälla raser?
I området där vi bor är det mest kamphundar som drar omkring med sina ägare.
Vissa är snälla andra tåls att diskuteras.
Men jag håller dock i mina kidz när en kamphund går förbi.
Det är inte hunden det är fel på det är ägaren som uppfostrar den.
Mina föräldrars granne har en golden och hon är så gosig och snäll mot barn.
Vill själv ha en Golden.

Ha en bra kväll.

2013-07-24 @ 21:42:51
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Sandra

Vad är en kamphund?
en Chiuaua kan också kampa!...

2013-07-26 @ 14:01:28
Postat av: Sandra

Vad är en kamphund?
en Chiuaua kan också kampa!...

2013-07-26 @ 14:01:28
Postat av: Eloise

Jag skulle vilja få reda på vad för slags ras du anser vara en kamphund, i mina ögon är det vilken hund som helst. Alla hundar kan man lära kampa. Mina fördomar är till ägarna som utan kunskap och hjärta tar hem en stackars amstaff, staffe, rottis, ambull, shitbull eller vad som inom muskelhundscirkeln och inte fattar vad dom har i kopplet. skrämmande. Mer rädd för en liten ettrig jack russel än en stor mastiff. Synd att dom underbara raserna så som amstaff, staffe, rottis, ambull m.m har fått sånt oförtjänat skit rykte pga den äckliga människan bakom kopplet. Våra senaste hundar har vart amstaff, rottis... tyvärr fick jag höra det ena och det andra när vi fick barn. folks okunskap är farlig. det är okunskap som leder till att djur inte behandlas rätt... tråkigt som attan att höra att du reagerar så på just "kamphundar" Hatar det uttrycket. men tyvärr vet man exakt vilka raser det pratas om... synd. dom har äckligt oförtjänat dåligt rykte. Tyck illa om idioterna som håller i kopplet inte rasen!

2013-07-26 @ 20:32:29
Postat av: L

Nedanför oss bodde en kille med en stor kamphund som vägde minst lika mycket som mig. Han hade absolut ingen koll på hunden som sprang in och ut som den ville. Jag som själv har en liten hund var livrädd för att stöta på den. En kväll när vi var ute kom den stora hunden helt lös utan ägaren inom synhåll. Hunden var framme hos oss på några sekunder å brottade ner min lilla plutt. Efter en tid som kändes som evigheter fick jag upp min hund i famnen å kunde ta oss till säkerhet. Jag befarade det värsta men min hund var inte alls skadad. Kamphunden hade alltså inte varit aggressiv utan bara "lekt" med min hund. Men det har gett starka men både hos mig å min hund å jag är livrädd att gå ut på kvällen nu. Folk måste ha koll på sina hundar å framförallt om man har en stor ras som kanske väger upp emot 50 kg. Vill den skada en har man ingen chans.

2013-07-27 @ 10:59:49
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback