Höglunda & kontroll freak?

Hello!
Det är mulet ute idag så jag passar på att tvätta bort smutstvätt och fixa och pyssla här hemma. Har lagt in salt i diskmaskinen som ska rengöra den lite bättre, lagt lite plagg i klorin....
 
Emma är hos oss idag också, hon har sommarlov och skulle vara själv hemma i annat fall, hon är ju för "stor" för fritids. Nu är Nukke, Bessa & Emma här på våran baksida och leker- dem har så mysiga lekar tillsammans, ibland försöker grabbarana vara med, men dom bara förstör säger tjejerna, haha, så dom gick ut för att få leka i lugn och ro medans grabbarna tjatar hål i öronen på mig om Puua. Vem annars liksom!?
 
Igår packade vi badväskorna, ringde med oss Mummu och åkte till Jordbro för att gå och bada på Höglunda.
Jag är född och uppvuxen i Jordbro, (flyttade därifrån med Andres för ca.6-7 år sen) och jag badade jämt på Höglunda. Från att dem öppnade tills att dem stängde. Knappt så att min mamma fick hem mig för att äta mat. Och jag var jämt i vattnet, helst under och dök.
 
Pratade om det igår med Mamma, att hur saker och ting har förändrats, hur försiktiga och kontrollerande man är i dagens läge. Då var det inga problem att släppa iväg sitt barn för att bada från morgon till kväll- själv, eller med kompisar. Man hade inga mobiler så att hon kunde få tag på mig heller för att kolla att jag var OK. Och ändå var jag alltså borta i typ 10 timmar. Var man inte orolig?
Behövde man inte vara orolig? Och det var inte så att jag var stor heller, jag var liten (!).
 
Eller när man var ute och lekte, ingen kunde få tag på en. Mamma stod och ropade på balkongen att det var mat, efter maten stack man ut igen och kom tillbaka när det började bli mörkt. Vi var jämt ute och lekte.
 
Men nu... Aldrig att jag skulle låta mitt barn gå iväg och bada själv i flera timmar utan att jag kunde "ha koll"!
Jag är redan lite nervös av att Nicole & Vanessa är precis utanför här hos oss, fast Emma är med dem. Jag vet också att ju äldre dem blir, så måste jag ge dem lite mera frihet, eget ansvar efter ålder och mognad.
Men jag är en hönsmamma. Som vill, eller måste ha kontroll över saker och ting. Det är jätte svårt att släppa.
Men jag är ingen mamma som daltar. Jag försöker lära dem sig att vara tuffa, självständiga, våga ta för sig och vara sig själv. Fast under uppsikt, hahaha....
 
Får era barn vara ute på gården själva? Hur länge? Och hur gamla var/är dem?
 
Jag hittade en bra text om det här, ska se om jag kan hitta den igen, så jag lägger jag ut det här också.
 
Nu hoppade jag visst till ett helt annat ämne än vad jag tänkte skriva om, jag skulle lägga ut bilderna från Höglunda :)
 
Vi ringde till Mamus (Mian) som är Felicia och Dewins farmor och bad dem också komma ner, hon bor ju precis bredvid badet, och det gjorde dom. Dewin badade och hoppade i vattnet med sina trix medans vi satt och tjattrade.
 
Resten av dagen spenderade vi ute, vi åt lunch hemma hos Mummu och sen har det bara varit en massa lek.
 
Play-time!
 
 
Visst vore det en skitbra grej att ha på sitt barn ett GPS, så att man kunde se vart h*n befann sig? 
Mobil och GPS vore bra för ett kontrollfeak like me! 

Kommentarer
Postat av: caroline

Hejsan :-)

Ja, nuförtiden vågar man knappt släppa ut dem!

våra tjejer på 5 1/2 och 3 1/2 får bara vara ute på ena sidan vid lekplatsen så jag kan se dem från vårt ena fönster och kan ropa på dem när de ska komma upp, men är ändå nervös och går och kollar på dem varannan minut i fönstret haha!! Det har vuxit upp en del buskar där och när jag inte ser flickorna blir jag helt nervös..men då är det buskarna som skymmer dem. Jag vill också ha full kontroll!

Kram

2013-07-02 @ 12:51:31
URL: http://www.isflinga.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback