Preventiv medel & Familjen Annorlunda

(Oj, jag varnar redan nu, denna inlägg blev längre än jag tänkt mig.)
 
Först och främst- V A R F Ö R i helsinki blir min text på inläggen så liten?! Vill bara klargöra att det inte är jag som har gjort det så, jag har mailat blogg.se om detta, samt varför det kommer in smygreklam med vissa ord- får bara se om man får något svar/hjälp från dem... 
 
Sen tänkte jag svara på Saras fråga, som undrade om jag får bada i badhus så snabbt efter Olivias födelse:
Min barnmorska sa att man får bada bara man inte blöder längre. Alla blöder olika länge efter en förlossning men jag slutade efter ca 2-3 veckor.
 
Imorgon ska jag förresten till MVC på efterkontroll och be om preventivmedel också, men frågan är vad man ska använda sig av? Ska jag använda samma p-piller som jag haft för alltid, men som jag ändå blev gravid av?
Jag fattar ju själv att jag måste ha missat nån piller, kanske bara en sån sak att jag tagit en på kvällen istället för morgonen?  Eller glömt en dag helt? Tidpunkten då Olivia blev till var väldigt hektisk, så det kan väl ha varit så att jag missat. Men nu i efterhand är jag överlycklig över det, för annars hade vi inte haft våran älskade, älskade lilla Snuttis.
Ord kan inte beskriva min kärlek till henne. Hon är så underbar, så perfekt. Jag älskar att ha en bebis i huset igen. LYCKA!
 
Men fler barn blir det inte (<----- just nu) så därför undrar jag lite.... Nån spiral vill jag inte ha.
Fler alternativ?
 
Vad använder ni för p-medel och hur funkar det för er?
 
Ganska lustigt egentligen att dessa två rubriker hamnade i samma inlägg... Haha.
Idag tittade jag på Familjen Annorlunda, jag spelade in den för att tjejerna ville se den och då var det redan deras läggdags. Vanessa undrade hur många barn dom har, ungefär 10 svarade jag. "Höh, och vi har bara 5 barn" svarar hon då. Japp, vi har "bara" 5 barn... Just nu räcker det gott och väl.
Ända sen jag var liten har jag velat ha 8  (!) barn, det har alltid varit min dröm. Jag älskar barn över allt annat, dom är livet, tycker jag. Ord kan inte beskriva den kärlek man känner för sina barn, den är helt ovärdelig. Jag lever för mina barn, dom är verkligen mitt allt. Dom är min mening med livet.
 
När jag var liten så hade jag en massa "låtsas syskon" som jag hade namn på, om nån frågade om mina syskon så svarade jag att jag hade typ 13 syskon och babblade upp de påhittade namnen på dem. (<---älskar namn)
Dom måste ha trott att jag var lite kocko- eller att mina föräldrar var det, haha...
 
När mina syskon fick sina barn, först fick min bror Emma, och sen ca. 5 månader efter fick min syster Felicia så var jag i himlen. Jag "lånade" alltid dom och hittade på en massa saker, badade, gick till parken, shoppade till dom. Dom var och är fortfarande som mina egna barn. Vi har speciella band med varandra. Och det är underbart att se deras speciella band till mina barn. Men hursom helst- 8 barn var min dröm.
 
Familjerna i Familjen Annorlunda har många barn och jag gillar att titta på programmet. Se hur storfamiljerna har det. Folk tycker att vi är en storfamilj, och visst, i dagens samhälle då de flesta har 1-3 barn är vi nog en storfamilj. Vi drar mycket uppmärksamhet, men främst för att våra barn är så tätt, antar jag? 
Men nu menar jag storfamiljer, dom här som har 10 barn. Dom gör ett stort jobb! T om jag är helt slut och tålamodet testat till max (oftast) varje dag, tänk då dem med dubbelt så många barn. Wow. Andra tycker att dom är galna- Jag beundrar dom. Bara man har tid och kärlek att ge sina barn- go for it.
Jag stannar här vid 5 barn nu. Just nu känns det bra så, alla våra 5 är fortfarande så små, dom behöver mig som mest nu, och ibland är jag helt slut. Det är verkligen jätte mysigt med många små, men jag skulle ljuga om jag sa att det var en dans på rosor, för det är det inte. Jag älskar dom över allt annat, men ibland driver dom mig till vansinne. Ibland skulle jag bara vilja rymma hemifrån. Om så bara för ett litet tag.
 
Folk har en massa förutfattade meningar om dem som väljer att ha många barn, tänk själv-
Om Du skulle se mig komma där med våra 5 småttingar, vad skulle du tänka då?
 
 Älskade Lilla Snuttis 
 
P.S Imorgon ska min Mamma opereras för sin rygg, LYCKA TILL MAMMA! Jag/Vi Älskar Dig, allt kommer att gå bra.
"Is Pis Pos."

Kommentarer
Postat av: Marie

Har också alltid gillat barn, men när andra började prata om att de skulle skaffa si och så många barn när vi gick i skolan, så hade jag aldrig den känslan,eller längtan, har suttit barnvakt, arbetat med barn och alla säger att du har så god hand med barn, och det är underbart att umgås med barn, men jag använder cerazette p-piller vilket fungerar för mig, kanon, har ätit dem nu i snart 5 år, vi har sagt att om det blir barn, så är hon eller han så välkommen, om inte så gör det inget , för livet kan vara underbart och härligt ändå, utan barn, jag tittar också på Familjen Annorlunda, och själv skulle jag aldrig kunna ha 10 st barn, själv har jag alltid älskat djur, och haft dem alltid i mitt liv, och det är väl därfö vi har 3 hundar, och familjer kan se annorlunda ut och det är väl härligt, att inte alla familjer ser likadana ut....

2013-02-04 @ 23:22:03
Postat av: Helena H

Jag har också alltid velat ha många barn, minst fem men gärna många fler. Tyvärr har jag "bara" Linnea, blir inte alltid som man vill....
Men lånar andras barn så ofta det går. Har vår extrapojke Ville, 5 år, som bor granne till särbon. Han är med oss hela dagarna på helgerna ibland. Och säger att Linnea är hans storasyster. :)
Skulle jag möta dig och dina sötingar skulle jag bli glad över att äntligen träffa er. :)
Tycker det är mysigt med stora familjer.
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2013-02-05 @ 00:15:46
Postat av: mummu

Tack Satu ,gissa om jag har sovit inatt,nada,kanske 3 timmar ,men snar får jag sova lite längre. Älskar er .Pussss." "IS.PIS. POS." :)

2013-02-05 @ 06:35:09
Postat av: Emma

Hej! Jag kan rekommendera p-ring, jag tycker att det fungerar jätte bra. Blev gravid trots p-piller,så efter förlossningen började jag med p-ring. Och den är så bra. Man stoppar i den själv och sen får man ett sms när det är dags att ta ur den, sen när man haft mens så stoppar man i den igen.
Jag vill också tacka för en härlig blogg, man blir alltid glad när man läser den.

2013-02-05 @ 07:41:22
Postat av: Lotta

Testa p-ring!! Samma hormoner som p-piller, men du byter bara ut den 1 gång / månad, och det gör du själv! Tar ut den när du ska ha mens, är utan i 7 dagar sen in med ny :) Och vill du hoppa mensen låt då ringen va kvar och byt efter du skulle haft mensen :) Lycka till!! ;)

2013-02-05 @ 08:46:59
Postat av: Sandra

Hej! Hittade hit av en slump genom FL:)
I nuläget har jag 4 men väntar vårt 5:e i Maj:-D
Använde mini-piller och det gick visst inte alls för vår femma är en riktig hoppsan precis som er!
Jag skulle om jag mötte dig & barnen,le:)) de kan ju misstolkas men du skulle nog förstå när du såg min skara med barn & magen! Jag har inte lika tätt som dig,mina 3 första är ganska täta men mellan 3:an - 4:an var det 2,5 år & nu kommer minsta fylla 4 strax efter att 5:an föds! Härligt att läsa din blogg i allefall,tycker om att läsa om din pedanta sida;) och att dina barn alltid är så fint klädda och du ser himla pigg & fräsch ut...ett litet motbevis att vi med många barn kan ha rent&snyggt hemma,och fint klädda barn etc!! Tack för att du delar med dig av din vardag!!

2013-02-05 @ 09:02:59
URL: http://loppornabus.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag beundrar dig :D Jag tycker jag har fullt upp med mina två tjejer, haha. Men..jag har börjat fantisera om ett till barn.....tjejerna börjar bli så "stora" nu...inga bebisar längre! Men jag vet inte om jag orkar börja om..eller om jag kommer räcka till?! SVÅRT val, jag tänker på det hela tiden.

Angående preventilmedel..jag använder ingenting. Inget funkar för mig. Jag bara blöder en massa av allt.

2013-02-05 @ 09:46:27
URL: http://hannagmwahlin.blogg.se
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej, vännen. Jag bara älskar att läsa om dig och din härliga familj, att ni har det bra och att barnen växer och är så gulliga. Du kan ju prova P-Stav om du kan ha det, vissa funkar det på och andra kan inte använda det, min dotter använder en sådan och trivs jätte bra. Önskar dig och din familj en fortsatt skön vecka. kram

2013-02-05 @ 09:59:24
Postat av: Louise

Jag vill ha en till men då jag har en massa saker inplanerade får det vänta lite.
Jag använder inga preventivmedel för tillfället.
Varför vet jag inte har bara inte blivit så.
Så blir det nåt så blir det.
Jag använde cerazette men blev gravid ändå med Izabella men då vi har blodproppar i släkten måste jag ta blodprov för att kolla så jag kan ta p piller.

Ha nu en bra dag.
Kram från återigen snöiga Malmö.

2013-02-05 @ 10:23:45
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Therese

Absolut, man har inget annat val än att orka =)

Elias är 15 månader och Joline 7 veckor. Blir 16 respektive 2 månader nu den 13:e och 15:e.

2013-02-05 @ 11:05:31
URL: http://www.eliasmamma.blogg.se
Postat av: Emelie - Mamma till Dewin, Wilton & Alwida

Jag tycker att folk bara glor som fan på mig nu när jag kommer och går med mina 3 barn. Som om det vore en stor deal att ha 3 barn i dagens samhälle.. Har fått frågan ibland om alla 3 verkligen är mina egna för dom tycker dom ser lika stora ut typ. Kan tänka mig folk glor desto mer på er eftersom ni har 5 barn så tätt! =)
Kan du tänka dig fler barn sen när dom ni har nu blivit lite större? =) Kram

2013-02-05 @ 12:22:32
URL: http://elwiz.blogg.se
Postat av: annso

Tjo i stugan.

Måste ju bara hålla med. Familjen annorlunda ger mig så mkt mer tålamod med mina egna barn. Klarar dom av tio så ska väl jag klara fem typ. Vad tycker du om den nya familjen? När vi går på stan allihopa så vänder sig folk om och stirrar. Jobbigt ibland men "äh har dom inge bättre att stirra på så får dom gärna göra det.
"Fem barn, men det måste vara jobbigt"? ja klart det kan vara jobbigt, såna dagar har väl alla då alla barn är speedad och själv trött. . . . . Då är det väl jobbigt oavsett om man har ett eller fem. Näe jag älskar att ha många barn även om tålamodet får sig en smäll titt som tätt.
Har man tid, lust, energi och framför allt den kärleken att ge så varför inte?

Tummen upp för oss som är lite sådär annorlunda;-)

2013-02-05 @ 12:43:10
URL: http://www.afrodite1980.blogspot.com
Postat av: ERIKA ENROTH

Har inget prevmedel heller. Mår dåligt av alla piller ja provat osv. Spiral vill ja inte heller ha o pspruta riskerar ja å gå upp i vikt av tyvärr.

Så här är det kondom ;)

2013-02-05 @ 13:02:27
URL: http://erikaenroth.com/
Postat av: Jessica

Personligen skulle jag bli "avundsjuk" om jag stötte på dig och dina små... Vill gärna ha många barn själv. ;-)

2013-02-05 @ 16:15:07
URL: http://vardagsmatalajess.blogg.se
Postat av: Alexandra

Det verkar som ni har en härlig familj o ni gör en massa saker tillsammans! väntar själv nr 4, men vi har 2-3 års åldersskillnad mellan våra barn. Har också drömt om många barn men pga jobbiga graviditet i den här graviditeten har jag lidigt av hyperemesis och varit flera gånger inne på sjukhus (är endast i v 14) så fler biologiska barn kan det inte bli. Vågar inte utsätta min familj (el mig själv) för det här igen.

2013-02-05 @ 17:06:55
Postat av: carolina

Du skrev att du inte ville ha någon spiral, men det är just vad jag skulle rekommendera. Jag har kopparspiral för o slippa onödiga hormoner eller hålla koll på en massa piller. Gjorde lite ont att sätta dit den, men nu märks den inte alls. Man kan ha den i 5 år innan man behöver byta.

2013-02-05 @ 17:09:05
Postat av: -Santsu-

Mummulle tsemppiä ja paranemisia!

Voi tuota teidän Oliviaa.... Lähetä se mulle pariksi kuukaudeksi :)

2013-02-05 @ 18:08:28
Postat av: Nina

Du er jo den supermamman!!Jeg syns det er kaos med to barn,hva da om jeg hadde hatt 5,hjelpes!!
Her hos oss er det mer enn nok med to barn:)

Det er virkelig slitsomt til tider og mange bekymringer.Benjamin har akkurat ligget på sykehuset og vært kjempesyk,det er så vondt for mammahjertet.

Men dere har noen fantastisk flotte barn,og dere er supre foreldre:)

Elsker å lese bloggen din:)

2013-02-05 @ 18:17:26
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: anna

jag rekommendera p-ring!
superbra!
http://www.nuvaring.com/Consumer/index.asp

2013-02-05 @ 18:21:15
Postat av: Hanna

Jag har p-stav, såå lättsamt! Blödde 2 veckor efter jag satte in den men sen har det inte varit nåt problem alls. En otrolig lättnad att slippa tänka på missade piller osv :)

2013-02-05 @ 18:25:25
Postat av: Anna

Hej!

Läser din blogg ofta och måste säga att det är så roligt att läsa det du skriver om din familj. Har själv tre barn och vi försöker på en fjärde och hoppas att det tar sig snart....

Skulle jag träffa dig skulle jag bara tänka vilken lycka för dig att ha så många och så underbart fina barn.. barn är verkligen en gåva och som dig skulle jag kunna tänka mig några fler

Sköt om dig och din familj

Kram Anna

2013-02-05 @ 18:40:13
Postat av: Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

Hahaha jaa tvillingar hade varit min dröm..
Men jag tror inte jag får den chansen,även om jag hoppas på det..ler..
Jag mår mer illa denna gång huua hoppas det går över snart..

jag kunde tänka mig att vara med men endå inte,det blir så mycket skitsnack efteråt,dom vinklar ju allt så dumt,det är inte ens säkert att det är så som dom visar..
Så får man ett tycke fast man igentligen inte vet om dom är så igentligen..
Sen vill jag ha nyrenoverat innan dom får filma här hemma haha

kram

2013-02-05 @ 18:47:43
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Stina

Kikar tillbaks jätte fin familj du har :) angående preventivmedel så är jag en sådär person som inte tål detta något vidare. P-ring var en favorit länge men efter tvillingarna tycks min kropp ha ballat ur totalt. Jag blev ett monster när jag återgick till den :( orkade knappt med mig själv. Efter mycket om och men så fixade min gynläkare ett snällare preventivmedel som heter Qlaria det är p-piller med olika mycket hormoner i varje tablett. Detta ska efterlikna den normala cykeln så mycket som möjligt. Sök på detta på nätet går att läsa info om det. Iaf funkar det jättebra för mig :)

2013-02-05 @ 19:08:36
URL: http://supermamsen.blogg.se
Postat av: Heidi

Jag har kopparspiral. Var livrädd för insättning, kändes lika lite som cellprov. Funkar toppen, mens har inte blivit rikare, inga mellanblödningar...och det bästa inga hormoner. Har haft min nu under 7 månader. Fick den insatt efter Helmi då hon och Hilda kom ganska så tätt och jag får hyperemesis när jag är gravid så det får gärna vara lungt ett tag i alla fall i bebisverkstan. Jag har epilepsi och medicinerna för det utesluter för min del alla hormonpreventivmedel utom hormonspiral men då jag ville undvika hormon så fick jag en kopparspiral. Öitä!! /Heidi

2013-02-05 @ 23:59:14
Postat av: Heidi

Jag har kopparspiral. Var livrädd för insättning, kändes lika lite som cellprov. Funkar toppen, mens har inte blivit rikligare, inga mellanblödningar...och det bästa inga hormoner. Har haft min nu under 7 månader. Fick den insatt efter Helmi då hon och Hilda kom ganska så tätt och jag får hyperemesis när jag är gravid så det får gärna vara lugnt ett tagi alla fall i bebisverkstan. Vi har nu tre barn, 4, 2 och snart 1 år. Jag har epilepsi och medicinerna för det utesluter för min del alla hormonpreventivmedel utom hormonspiral men då jag ville undvika hormon så fick jag en kopparspiral. Öitä!! /Heidi

2013-02-06 @ 00:01:27
Postat av: Michelle

Vilken text är det som är liten? :P dopet gick förresten jättebra!! :D

2013-02-07 @ 00:53:28
URL: http://mammasnovalie.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback