Onsdag = Fullt upp

Igår var det fullt upp i stort sett hela dan.
Jag var iväg på Jonathan & Danilos utvecklingssamtal på dagis vid 13.30- jag fick Maria som höll i samtalet, vilket jag var glad för . Hon hade med sig två pärmar med grabbarnas bild på, och så visade hon bilder på teckningar/målningar som dom har gjort och bilder på annat som dom hittat på. Mina prinsar! 
 
Båda pojkarna är snälla och omtänksamma på dagis och är duktiga på att dela med sig. Jonathan är lite envis, men det visste vi också redan, haha.. Honom får man inte säga nej till, för då slänger han sig under nått bord och tjurar.
Det var bara positivt hon hade att berätta, vilket känns skönt att höra. Jag är stolt över mina pojkar. 
 
Jag tog upp det här med att båda grabbarna, i stort sett dagligen berättar att en pojke slås och puttar dom.
Tydligen är jag inte den enda föräldern som klagat på detta och personalen har uppmärksammat detta och ska prata mer med föräldrarna. Det gjorde ont i mammahjärtat idag när jag lämnade dom där på gården så ser Jonathan pojkens bil komma till parkeringen- han sprang till mig och sa "Mamma, håll mig i handen, nu kommer --- !"
Han är rädd för den här pojken. Det känns inte alls bra och jag vet inte vad jag ska göra för att det ska bli ett slut på det?
Vi får hoppas på att det blir ändring när personalen pratat med föräldrarna.
 
Har ni vart med om det nånång?
 
Efter utvecklingssamtalet hämtade jag med mig barnen hem, Felicia och Emma (<--- mina syskonbarn) kom också hem till oss och lekte med barnen. När Andres kom hem så åkte vi & Snuttis till Coop för att storhandla. Resten av gänget gick hem till syrran där dom blev bjudna på middag och vips så satt alla och badade där också. Så kan det bli ibland.  Andres var glad iaf at dom redan badadt så hann slapp göra det när jag var borta på föräldramöte.
 
Vi handlade på Coop, och för varje tusen lapp man handlar för får man en gratis biljett till LekVegas.
Vi samlade på oss två biljetter, vilket vi var jätte nöjda med, det är inte direkt gratis att gå dit och leka med 4 småttingar...
Efter Coop hann vi med att gå och äta på Vega baren, för då hade syrran precis skickat sms om att barnen äter där.
Tänk er! Att få sitta där och äta i lugn och ro och faktiskt hinna prata med bara varandra ett tag.
Det var en evighet sen sist.
 
Sen hann vi bara komma hem och packa upp alla påsar och iväg till förälramötet. Syrran kom förbi och lämnade barnen här och satte på dom pyjamas medans jag fixade med påsarna.
Föräldramötet gick bra, en timme senare var det slut och då var det bara hem och få alla i sängs.
 
När jag fått alla i sängs så badade jag med Olivia och läste klart boken "Hemligheten".
Phew. Så gick den dagen.
 
Jag snodde dessa bilder från syrrans blogg förresten, dem är tagna från i förrgår när hon och hennes barn kom hem till oss efter dagis. Alla blev lite hungriga så jag slängde ihop en snabb middag och vips så var bordet fullt  Mycket roligare att äta när man är fler, och jag vet själv hur skönt det är att slippa laga mat lite då och då.
(Även fast det är Andres som står för middagar hemma hos oss... )
 
Andres hade gjort gifflar och vi undrade vart alla tagit vägen, dom kan omöjligtvis ha kunnat äta så många gifflar som Jonathan sprang förbi med. Nope, det hade dom inte gjort heller- dom lekte kassa med dom.
 
Och så hade dom glass också och tappat lite av chokladglassen på golvet, då hade de duktiga grabbarna städat bort det- med en snuttis! Stolta var dom över det, så det var bara att se glad ut....
 
Olivia var visst lite sur att inte hon fick en glass.
 

TACK FÖR HJÄLPEN (och maten) KARO !
 
P.S Återigen ber jag om ursäkt för den lilla texten, får nog skicka ett mail till till blogg.se!!!
 

Kommentarer
Postat av: Karolina

De var så lite så! Ibland käkar vi hos er och tvärtom ! Love you

2013-02-21 @ 15:50:50
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Sandra

Hejsan. Det är inte alls roligt då det blir så att ett barn är uttåtagernade mot andra. Men som du har skrivit att personalen har uppmärksamat det på förskolan och pratat med föräldrarna kan det kanske bli bättre nu.

2013-02-21 @ 18:57:36
Postat av: Lina

Angående barn som slåss på dagis så tycker jag att det är personalens ansvar att få stopp på det (punktmarkering eller vad som nu krävs) klart att föräldrarna ska jobba med detvhemma, men de är ju inte med på dagis när det händer. Synd om killarna så klart, man ska inte vara rädd på dagis! Se till att personalen gör sitt, att prata med föräldrarna räcker inte.

2013-02-21 @ 19:52:43
Postat av: Martinique

Usch barn kan verkligen vara elaka. På förskolan där våra barn går finns en pojke som är rent ut sagt hemsk! Han och Caspian går på samma avdelning och jag uppskattar absolut inte detta. Han är så elak detta barnet att jag nästan känner hat mot honom, helt sjukt att man kan känna så till ett litet barn..
Han slår och mobbar andra barn. I början var det väldigt mycket mot Caspian eller säkert inte mer än mot någon av dom andra som är utsatta. Nu har ju detta vänt, men tyvärr verkar det som att Caspian och denna pojken leker vilket gör mig orolig eftersom jag märker på Caspian att han påverkar honom neggativt. Herrom dagen berättade Caspian att han skulle döda en flicka på förskolan. Jag blev så arg och ledsen och vi pratade om detta och tillslut kom det fram att det var denna pojken som säger sånt men nu går ju Caspian och säger det oxå. Caspian har tagit stryptag på Mirabelle och ja han har blivit väldigt elak.
Jag har arbetat som vikarie inom barnomsorgen så jag har kontakt med folk som varit på denna förskolan och dom har ju berättat vilka problem dom har med denna pojken. Jag vet även om hur föräldrarna är och att dom har stöd familj eftersom dom inte klarar av att uppfostra honom själv. Han går på gympa innan Caspian och i den gruppen är den familjen väldigt illa omtyckt eftersom det händer så mycket när han är i närheten.
Jag har pratat med förskole personalen och dom säger bara att ja barn är ju ibland lite våldsamma. Men snart anser jag att det får vara nog. Han slog mig med knytnäven rätt i magen när jag hämtade Caspian.

2013-02-22 @ 07:30:25
URL: http://fruenarsson.vimedbarn.se
Postat av: Michelle

Vad är det för fel på texten? Jag använder iof mobilen så det märks kanske inte?

2013-02-25 @ 22:48:06
URL: http://mammasnovalie.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback