Om att önska sig ett visst kön på sitt barn

Läste en artikel om det här i tidningen Vi föräldrar och tänkte att det skulle vara en intressant debatt att ta upp även här, på bloggen.
Det handlade om föräldrar som önskar sig ett visst kön på sitt barn.
 
Föräldrar vill ofta ha barn av samma kön som en själv. Dvs. mammor önskar sig ofta döttrar och pappor vill ha söner.
De vill ha någon som dem kan relatera, identifera sig till, som är lite som de själva.
 
Det stod om föräldrar som känner skam att de önskat sig ett barn av ett visst kön och när det inte blir så så känner dom sig "lurade" på sin dröm och förkrossade.
En kvinna som precis fött sin andra son sörjer den dotter hon aldrig fick.
 
Psyokologer säger att det är jätte vanligt att föredra det ena könet framför det andra. Och ofta är de känslorna skamfyllda.
"Det spelar ingen roll vad det blir, bara det är friskt" säger vi. Men för många är det inte helt sant.
 
Har ni känt så?
Har ni önskat er ett visst kön på ert barn?
 
När jag var gravid med mitt första barn (Nicole) så trodde jag att det skulle bli en pojke.
Innerst inne önskade jag mig en liten docka, en dotter.
En dotter som jag skulle få köpa klänningar till, fixa gåret och göra "tjejiga" saker. En dotter som skulle gilla samma slags saker som jag själv gjorde när jag var liten.
Det låter kanske jätte knasigt i vissas öron, men det var så jag kände. Jag ville ha många barn och en dotter skulle jag bara ha, oavsett i vilket ordning hon skulle komma i syskonskaran. Det var viktigt för mig.
 
Nu frågar folk mig vad jag skulle vilja ha för kön, och jag kan med handen på hjärtat säga att det spelar ingen roll.
Jag har 3 flickor och 2 pojkar. En pojke skulle vara kul för då har vi tre av varje och jag har aldrig haft en enling graviditet med en pojke förut. Samtidigt skulle det vara kul med en flicka till, kanske mest för Olivias skull.
Om jag däremot bara hade haft t e x flickor hade jag velat ha en son nu. Jag har aldrig sett mig som en typiskt pojkmamma, men jag hade ändå velat uppleva hur det är att ha en (flera) av varje kön. Förstår ni hur jag menar?
 
Hur många barn har ni och vilka kön?
Ni som har endast barn av samma kön, känner ni att ni skulle vilja ha ett barn av det motsatta könet?
Är ni klara med babyverkstan eller vill ni fler barn?
Hur viktigt är det för dig/din respektive att få ett barn av ett visst kön?
 
Jag känner en kvinna som har 4 döttrar. Hennes man tycker att det är jätte viktigt att dom får en son, som ska ta vidare släktnamnet osv, och hon är med på att att få ett till barn i hopp om att mannens önskan/dröm om en son går i uppfyllelse. Hon känner skam för att hon inte kunnat ge honom en son.
 
Hur länge är man villig att fortsätta tills man får det kön "man vill ha"?
 
Intressant debatt det här.
Skulle vara kul att höra vad ni tycker och tänker kring det här?
 
(Vill bara tillägga att alla älskar sina barn oerhört mycket, oavsett kön. Och det är huvudsaken att det är friskt, men ni vet vad jag är ute efter, right?)
 
Imorgon ska vi på det stora ultraljudet.
Jag är så spänd att jag inte klarar av att tänka på det. Blir man mer och mer "orolig" för varje barn man får?
Förbjudna tankar som att "jag har ju välsignats med 5  friska, vackra barn" kan jag ha sån tur igen?
Skäms nästan att skriva om det, och jag kan ju absolut inte prata med Andres om det, han skulle inte förstå mina tankar.
 
Håll era tummar och tår för oss imorgon!


Kommentarer
Postat av: Evelina - mamma till lille Emil ♥

Förr sa jag alltid att jag önskade mig först en son och därefter en dotter så att hon skulle få ha en trygg storebror. Hade däremot inte bestämt hur många barn jag skulle ha, för därefter så skulle det inte spela någon roll ;)

Idag sitter jag här, med en son på ett år (närmare 13 månader då ;)) och jag önskar fortfarande att nästa barn blir en liten flicka. Jag vill som du kände i väntan på Nicole, köpa klänningar, flickigt puttinutt och rosa, haha.

MEN, vi är väldigt många pojkar i släkten och jag känner inte så mycket hopp till att få min dotter och med det sagt så måste jag ju tillägga att det inte spelar någon stor roll utan att min önskan bara är just "en liten önskan", en liten pojke är minst lika välkommen! :)

Helvetet i det hela är bara att vi är helt slut i huvudet på pojknamn. Hade ett, men det fick ju våran första son.. hur gör vi då om det blir en pojke nästa gång också? ;)

Vi väntar dock inte något mer barn just nu men är i arbetsstadiet på den biten ;) Du som lyckats så tätt, har du några bra knep?! :D haha!

2013-12-11 @ 14:49:29
URL: http://fevelina.blogg.se
Postat av: Sara

Vi har två tjejer och väntar tredje barnet. Om en vecka ska vi göra ultraljud i vecka 26 för att få veta om det är en pojke eller flicka. Min man vill ha en pojke. Men om det inte blir en pojke så är han glad i alla fall och skulle kunna nöja sig med tre barn. Jag tror att det blir en tjej och det skulle vara roligt med tre täta tjejer. Men om det blir en pojke så blir det något nytt och roligt att få en son också. Det ÄR ju skillnad på pojkar och flickor/ män och kvinnor, även om den del vill neutralisera det!

2013-12-11 @ 14:56:41
Postat av: Maria

Jag har fyra och fick varannan! Folk vi möter kommenterar ofta det (på ett trevligt sätt) Är inte säker på att jag är 'klar'. Vill väldigt gärna ha fler men vet inte om jag vågar.. just precis pga de där 'förbjudna' tankarna du skriver om.. Jag hoppas att tiden ska utvisa vilket beslutet blir. Stort lycka till imorgon!

2013-12-11 @ 15:03:48
URL: http://familjenfalck.wordpress.com
Postat av: Sandra

Intressant inlägg. =) jag har 2 flickor och en pojke. Och en bonusson =) Min önskan när jag väntade mitt första barn var faktiskt en liten dotter just pga känslan du hade en liten docka man kan ha klänningar på osv. Min äldsta är en flicka, mellersta en pojke och min minst en flicka. Här är bebisverkstaden stängd. =) Hoppas allt går bra imorgon för er.

2013-12-11 @ 15:05:07
URL: http://charmigavardagen.blogg.se
Postat av: Anna

Hej på dej! Vi har 8 barn. 5 killar och 3 tjejer. Nu väntar vi nummer 9 och vet inte vad det är ännu. RUL har vi den 2/1 och gissa om jag längtar dit ;) Nu spelar det absolut ingen roll alls vad vi får, nu är vi mest nyfikna på vad det är. Vi har nämligen fått varannan. Så om vi ska hålla tråden här väntar jag en liten tjej, bryter vi tråden ja då är det en kille :) spännande o se. (Det äldsta barnet har jag med en annan pappa, så om vi räknar våra gemensamma barn så är det varannan ;) Första barnet vi väntade så var pappan HELT inne på en pojke, han skulle inte ha nåt annat än en pojke, så var det bara. Nu var det ju så även fast vi inte visste nåt. O han vart ju hel nöjd (han skulle nog vart "nöjd" med en flicka oxå men han ville oerhört gärna ha en pojke första barnet. Idag är han sååå nöjd med att både ha pojkar o flickor så vad vi väntar spelar ingen roll alls. Hoppas allt går bra imorn. Håll oss uppdaterade 😄😄😄

2013-12-11 @ 15:08:51
Postat av: Malin , Gravid med tvillingar

Ja, det ska bli spännande att se hur stora dom blivit! Tänk att det är två därinne! känns så sjukt!

Ja jag har läst den, blir så tårögd!hihi

kram!

2013-12-11 @ 15:14:39
URL: http://malinhedblom.blogg.se/
Postat av: Isabel

När vi efter två missfall fick veta att vi var gravida igen så var könet det sista jag tänkte på. Jag var bara så orolig att det inte skulle gå vägen och när vi sedan fick veta att vi väntade en liten tjej som var svårt sjuk så kunde jag liksom inte bry mig mindre om vilket kön barnet hade. Vi förlorade henne i magen och det var fruktansvärt på alla sätt.

Sedan blev vi gravida igen och åter igen kunde jag inte bry mig mindre om könet på barnet utan jag önskade verkligen BARA att allt skulle vara bra. Nu visade det sig att det är en liten envis pojke i min mage (han var beräknad att kika ut för 6 dagar sedan, men är ännu inuti) och jag kunde inte känna mig lyckligare över att det är just HAN som kommer få bli en del av vår familj.

Visst hade jag tyckt att det hade varit roligt med åtminstone en av varje men jag tror knappast att jag kommer gråta floder om det inte blir så. Vi kommer heller inte skaffa fler barn än vad vi tänkt bara för att få det ena eller andra könet.

Nu vill vi i och för sig ha en stor familj så jag har svårt att tänka mig att det bara skulle bli massa pojkar, men man vet ju såklart aldrig och jag hade personligen tyckt att det hade varit jätteroligt och underbart om det nu ändå blev så.

Jag måste erkänna att jag kan tycka att det är en smula provocerande faktiskt med de som uttryckligen är ledsna för att man exempelvis inte fått en flicka. Kanske har det med min tidigare bakgrund, vad vet jag? Men jag tror i alla fall att man får de barn som man ska ha och jag tycker bara det är dumt att slösa energi på att vara ledsen över något som man inte får/fick :)

2013-12-11 @ 15:15:13
URL: http://smamirakel.blogspot.se
Postat av: Anna-Lena- mamma till 3 trollungar, snart 4

Första kände jag mest stt jag "ville ha" en pojke. Såg mig mest som en pojk mamma och rädd att de skulle vara en flicka. Mest kanske för att jag var rädd att dottern skulle bli dom mig dom liten.
Första blev en pojke. Andra ville jag ha en tjej, mest för att ha en av varje. De blev dock en pojke till men glad ändå givetvis.
Tredje blev en flicka. Och tillbaka till min oro så blev hon precis som jag som liten. Dock hanterbart
Och nu nummer 4 är ju en pojke till.
Hade vart kul med en flicka till så de var lika många i familjen. Men inget man kan styra över.
( här hemma är de mammas pojkar och pappas flicka )

2013-12-11 @ 15:28:20
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Angelica

Intressant ämne tycker jag! Jag har tre barn, pojke, pojke och flicka. Jag har alltid önskat mig en dotter, när jag fick min första son kände jag först en liten besvikelse. Det är hemskt att säga, men jag önskade så innerligt att det skulle vara en tjej. Väldigt snabbt ändrades känslan och jag älskade (älskar) honom så det gör ont. Andra barnet blev också en pojke och efter rul då vi tog reda på könet, grät jag. Igen önskade jag att det var en liten tjej i magen och besvikelsen var stor. När det väl var dags förförlossning hade jag accepterat läget och älskade min andra son lika mycket från första stund. Tredje barnet, som var helt oplanerat, var jag otroligt nervös inför rul. Jag visste att detta var min sista chans till att få en dotter då trebarn skulle vara alldeles tillräckligt för oss:) När jag fick veta att det var en tjej därinne var lyckan total! Nu är vår dotter tre månader och jag är så lycklig så det nästan svämmar över! Jag älskar mina barn lika mycket (så mycket som det är möjligt att älska nån) men att ha fått en dotter är otroligt kul. Jag hade naturligtvis älskar min tredje son, om det blivit så, också men då hade jag nog alltid sörjt dottern jag aldrig fått. Nu slipper jag det och är lycklig för det. Första gången jag skriver om detta, man skäms liksom, men det är så sanningen är. Tack för att du tar upp ämnet och tack för en toppen blogg! Du har en sån fin familj:)

Svar: <3 Tack för att du delade med dig!
Me & My Baby Dolls

2013-12-11 @ 15:54:33
Postat av: Carro

Jag har 2 pojkar och är väldigt nöjd med de!! Är nog mer en killmamma än tjejmamma!

2013-12-11 @ 16:43:07
Postat av: Marie

Hej! Vi har två barn, en tjej på 3.5 och en kille på 1.5 år. Vi har tagit reda på könet vid bådas ultraljud mest för att jag är såå nyfiken men även för att jag gärna ville ha en tjej. Så när rul gjordes vid andra graviditeten så hoppades jag på en lillasyster och fick nästan en liten chock av att se en snopp, självklart va de skönt att höra att allt såg bra ut men de tog lite tid att smälta ändå:) nu är jag otroligt glad över att ha en av varje och vill nog gärna ha iaf en bebis till;) Fast de är som du skriver, jag har två underbara och friska barn, varför skulle jag då få ett friskt barn till? Tror att alla som planerar barn har såna tankar ibland. Tusen tack för en bra blogg, inspirerande läsning!♡ kram!

2013-12-11 @ 17:04:07
Postat av: Nathalie

Jag har två söner och sedan en dotter. Jag har alltid känt mig som en pojkmamma och alltid velat ha en pojke så när jag fick två söner först så trodde jag inte ens på det fakumet att hon var en tjej när min dotter kom. Vi fick reda på det på RUL men till och med när hon var född förväntade jag mig en snopp när jag bytte blöja den första tiden :)Men det är roligt att ha fått prova på båda könen även fast jag redan fått det jag ville med första barnet så med dem två andra så spelade det faktiskt ingen roll.

2013-12-11 @ 17:16:40
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com
Postat av: Linda (blivande åttabarnsmamma)

Hej!
Intressant ämne du tar upp:-) känner igen mig väldigt mycke i detta då jag först fått 6 pojkar och sedan en flicka.
Vi började känna att ne vi lär nog aldrig få någon flicka men då en dag kom jag över en artikel där de beskrev att man kunde "baka" flicka/pojke och den sidan länkade vidare till en jättestor sajt som heter ingender.com där folk som önskar sig ett visst kön samlas. Där finns de tips om vad man kan göra för att få de ena eller de andra könet allt från ganska simpla grejer till mer extrema saker. Vi valde att göra vissa förändringar såsom kosten och saker som sänker pht hos kvinnan och så gjorde vi mycke motsatsen mot hur vi gjorde när vi "bakade" pojkarma. Ingen av oss trodde nog riktigt att de skulle funka men vi ville ha ett barn till oavsett va de skulle bli så varför inte testa. Och efter 6 pojkar fick vi våran lilla prinsessa. Nu är hon lite drygt ett år och vi ville ha ännu ett syskon så vi gjorde samma procedur igen och nu väntar vi våran andra flicka:-)
Detta är inte direkt nåt man pratar om med vem som helst eftersom att de just ligger en slags skam över att önska sig ett kön. Men jag tycker de är viktigt ämne ändå. Sen är de viktigt att påpeka att givetvis ska man inte skaffa ett barn till BARA för att de ska va de ena lr de andra könet för vad man är får så är de en gåva som ska älskas oavsett va de är för sort!:-)

2013-12-11 @ 17:17:43
Postat av: Hjördis Pedersen

Hej. klart att din lille tuss är frisk du får inte tänka annat. Jag själv 3barn 1pojke på 42år fick han när jag var 17är sen 1 flicka på 35år och sista 1pojke på 30år. Sen barnbarnen flicka 18år är den stora pojkens han har inga flera, dottern har en flicka på 7år och minsta pojken har tvillingar 1pojke och 1flicka fyller 3år på lördag. Jag har alltid sagt spelar inga roll vad man får bara dom är friska, Så lycka till imorgon. Kram

2013-12-11 @ 17:23:30
Postat av: jessica

vi vill ha fyra barn, har två döttrar och en son men skulle vilja ha son till men e absolut inget måste men blir det en dotter till så är det med så klart helt underbart=), har en kompis som har 7 söner och 2 döttrar men hennes dröm är 3 döttrar så dom fortsätter tills hon får en dotter till=)....

2013-12-11 @ 17:37:44
URL: http://mammatilltrebusungar.blogg.se
Postat av: mummu till mybabydolls.blogg.se

Lycka till imorgon. Love you.☆♡☆

2013-12-11 @ 18:14:09
Postat av: Annika

Intressant ämne!
Jag väntar mitt andra barn. Har en dotter sen tidigare. När jag var gravid med henne kände jag till 100% att könet kvittade, när jag sen fick min dotter kändes det oerhört viktigt för mig att ha blivit mamma till en flicka... Nu är jag som sagt gravid igen, vi vill bara ha 2 barn som vi känner nu och då känns det himla skönt att jag har min dotter för denna gången spelar könet ingen som helst roll. Roligt att prova på att bli mamma till en son, men lika kul med ännu en flicka. Hon har isf en stor garderob att hämta ;-)

Lycka till imorgon - så roligt att få se den lilla.

2013-12-11 @ 18:17:51
Postat av: Liz

Hej Satu,
Jag kande lite som du, nar jag vantade mitt forsta barn att jag sa garna ville ha en liten tjej. En dotter! Min onskan gick i uppfyllelse, och Cassie och jag har ett starkt mamma/dotter band, vilket vaxer for varje ar!

Sa nar jag blev gravid igen, och framforallt da det skiljde sa manga ar emellan graviditeterna, sa kande jag lite att det spelade inte nagon roll. Hade det varit bara ett par ar emellan hade jag nog garna velat att det skulle bli en tjej till for Cassie's skull, for att fa en tight syster i aldern. Men, nu var hon ju redan 8 ar nar jag blev gravid, och nar jag fick veta att det var tvillingar blev jag ju lika chockad som de flesta blir, sa jag ville absolut veta vad det var, ocksa for att kunna planera och fixa innan da man med tvillingar ju inte har all tid i varlden att handla och fixa efterat. Jag onskade da en av varje, da jag redan visste fran forsta ultraljudet att det var tvaaggs, det var sa tydliga fostersackar. Tyckte det var otroligt spannande och nar jag var pa mitt stora 3D ultraljud och forst en kille och sen en tjej med latthet kunde ses, var jag overlycklig!! Ben ar sa lik min man och Bella sa lik mig, fast hon har sin pappas humor!. Det ar roligt att se likheter och kunna identifiera sig med sina barn, och det ar nog darfor manga vill ha just "sitt" kon.

Min storasyster som har tva soner, sa manga ganger oppet att det var en sorg att inte fa en dotter. Det var ju lite tufft att fa hora for yngsta sonen..Dom ville dessutom inte forsoka igen da tva barn var allt dom ville ha.

En av mina basta vaninnor har tre pojkar. Det skulle bli tva barn i den familjen, men hon ville sa garna ha en dotter att dom forsokte igen. Vilken press hennes graviditet var. Hon ville inte veta innan, vagade inte..Jag sa da till henne att kanske du ska ta reda pa anda, sa att du inte blir besviken, hon hade redan blivit besviken om man far saga sa..med sonen nummer tva. Hon hade ju inte behovt tala om det for nagon, utan for sig sjalv forbereda sig mentalt pa om det nu inte blev en dotter, och om det vore sa, kanna (annu) mer gladje over graviditeten. Det blev en son, och hon var ledsen. Hon ar ju givetvis tacksam for sina tre friska pojkar och allt det dar, men jag vet att sorgen ar stor. Hon sager standigt att skulle hon fa en garanti for att det blir en dotter nasta gang, sa skulle hon prova igen...

Det ar nog lite tabu att prata om oppet, men jag tror att det ar viktigt att fa ha sana kanslor, sen far man ju vara ansvarsfull och inte lata det ga ut over barnet man fatt, eller mannen som ju trots allt ar "ansvarig" for konet pa barnen....Det var hon. Hon sa nagon gang nar det var daligt mellan dom att kanske jag hade fatt en dotter om jag hade haft en annan man...Lite tufft!

Att man ar orolig for friska barn ar ju givet att man ar, jag var ju dessutom aldre, och ansags som riskgraviditet extra mycket pga min alder, och da ar ju riskerna med allt SA mycket storre, det var jobbigt, men se sa bra det gick!!

Det kommer ga jattebra, stort lycka till!! Kommer du beratta har pa en gang eller haller ni det hemligt tills barnet kommer?

Stor kram!! /Liz

Postat av: camilla

Det där tycker jag också är spännande att prata om.
Jag har själv 1 dotter och 3 pojkar som du vet :)

Jag vill gärna ha fler barn, men det blir nog inga fler..
Har läst att ju fler man har av samma kön, desto lättare har man att få av samma kön igen. Kroppen blir "van" :)

Jag har skaffat många barn för att jag vill ha barn, inte ett visst kön..

Du får nog en dotter den här gången med :)
Håller tummarna för imorgon!
Kram

2013-12-11 @ 18:27:18
URL: http://c-Lindroth.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Vi har 3 pojkar (7,6 o 3år), vilket min man är lycklig över. Tänker försöka med en till och naturligtvis hoppas man på en tjej. Men jag skulle inte bli besviken på en kille till ( Bara svårt att komma på fler pojknamn:)). Man hör ju hur folk talar och tycker det är de som bara har flickor som beklagar sig mest över att de inte får pojkar.

2013-12-11 @ 18:35:50
Postat av: Helena H

Håller självklart tummar o tår för er imorrn!
Jag har ju bara Linnea så det är svårt att veta hur länge man skulle kämpa för att t ex få en pojke om vi hade många flickor. Men jag känner lite som så att det låter lite elakt mot barnen som föds av 'fel' kön då, om man vill ha en pojke så får man en flicka och så fortsätter man skaffa barn för att öyckas få en pojke nångång. Låter inte som att de flickorna då fötts av rätt anledning och frågan är hur föräldern innerst inne tänker...och vad händer den dag de får sin efterlängtade pojke? Kommer den bli behandlad som en kunglighet då medans flickorna bara finns där i bakgrunden? Intressant fråga detta tycker jag, och antagligen lite smått förbjuden.
Själv skulle jag vilja ha minst fem barn,gärna uppåt tio. Men tyvärr så ville det tydligen inte bli fler... :/ Riktigt jädra superledsamt om jag ska vara ärlig.
Ha det bäst.
Kram från Söderhamm

Svar: :( Va ledsen jag är för att höra att det inte ville sig mer. Var det så att Linneás pappa inte ville ha fler, eller vill inte din sambo? (du behöver inte svara)
Me & My Baby Dolls

2013-12-11 @ 18:36:54
Postat av: Sara med 5 barn

Ja faktiskt en intressant debatt...
Jag fick först en pojke och sedan tre tjejer på raken och nu sist en pojke. Visst tyckte vi att det skulle vara kul med en kille efter tre tjejer på raken, men jag upplevde det mest jobbigt med omgivningen som lite nedlåtande antydde att vi kunde ju "misslyckas" igen och få ytterligare en tjej. När sista var född och jag lämnade barn på dagis så hade sonen en röd tröja på sig och en pappa kommer fram och frågar -Har ni BARA tjejer eller? (på ett väldigt nedlåtande sätt) Själv har han två pojkar.
Jag tycker faktiskt att det finns fördelar med att ha tjejerna på raken. De har ju en riktig liten liga och kommer säkert ha kul på grund av att de är tätt och av samma kön.
Jag frågade min man efter att sista var född om han blev extra glad att det var en kille. Fick svaret att det där var ju viktigare när han var yngre. Han är 40 nu och han sa att det uppriktigt sagt inte är viktigt med könet. Vad skönt tycker jag!

2013-12-11 @ 18:54:45
Postat av: Colette

jag har 3 barn, alla 3 flickor i åldrarna 10 och snart 9 åriga tvillingar. jag vet att min man vill ha en pojke men samtidigt är vi öerens om att vi (om vi ska ha flera barn) ska skaffa 2 till, eftersom ålderskilnaden till våra döttrar blir så stor. jag hade gärna velat ha en pojke, men känner mig nöjd och klar med 3 döttrar, min man känner ett större "behov" av en son även om han älskar sina döttrar mer än något annat. däremot kan jga känna lite sorg att vi inte fick ett barn till tätt efter tvillingarna, då jag tror att vår äldsta dotter känner sig ensam eftersom att tvillingarna alltid hänger ihop och alltid är tillsammans (går i skolan ihop, har samma vänner, och kan dela allt med varandra). jag kan inte hjälpa att ibland känna att jag önskar att vi hade fått ett barn till innan tvillingarna så att vår äldsta hade någon att vara med eller att tvillingarna hade kommit vid 2 olika tilfällen (dessa kännslor är något som känns förbjudet och som jag undviker) tror dock det hade varit enklare för vår äldsta dotter om tvillinarna hade varit pojkar.
även om man får pojkar eller flickor är man alltid lika glad, men det är inget fel att önska anser jag :) hade jag fått ett till barn nu hade jag defenitivt velat ha en pojke och jag vet att om jag 100% garanti att få en pojke nästa gång hade jag nog inte tvekat på ett barn till.

2013-12-11 @ 19:02:46
Postat av: sandra 4 barns mamma

När jag väntade mitt första barn Simon så önskade jag mig faktiskt en pojke. Jag önskade mig en pojke som första barn just för att jag själv alltid har velat ha en storebror. (jag är äldst av fyra)

När jag väntade mitt andra barn så ville jag ha en flicka, av den enkla anledningen att jag ville en utav varje. Men jag fick ytterligare en pojke och han var den vackraste jag sett så mina tankar och "drömmar" om en flicka försvann lika fort som han kom ut!

I dag har jag två pojkar och två flickor och vill gärna ha fler :-)

2013-12-11 @ 19:14:36
URL: http://blogg.loppi.se/thefamily/
Postat av: Anna

Hej!

Läser din blogg dagligen och gillar verkligen det jag läser, du har så sund inställning till dina barn och livet.. en stor kram till dig

Jag väntar nu mitt 4e barn och enligt UL så är det en liten kille där inne, har en kille och två tjejer sedan tidigare så nu blir det två av varje... men ska jag erkänna så hade min önskan varit en liten till tjej, men är som sagt glad bara bebisen är frisk

Spännande för er imorgon, hoppas att ni kan få reda på könet

Sköt om er och jag önskar er en riktigt god jul

Kram Anna

2013-12-11 @ 19:30:47
Postat av: Malin

Vi har 8 barn 6 grabbar och 2 tjejer och vi väntar nu nr 9
Som mest troligt är en liten kille :-)
Detta är sista barnet ;)
Har inte önskat oss ett visst kön.
Flickorna är barn nr 4 och nr 8 ;)
Det är de enda trista att inte tjejerna är närmare i ålder
Men rätt skönt med :)

2013-12-11 @ 19:46:42
URL: http://www.wildkids.bloggplatsen.se
Postat av: Amanda

Vi har en dotter på snart 11 månader, innan tyckte jag att det skulle räcka kanske med ett eller två barn, men jag önskar nu att jag någon gång blir trebarnsmamma :)
när vi väntade vårt första barn tyckte vi inte att det spelade någon roll om det blev en flicka eller pojke, vi va glada för vilket som=) kommer säkerligen vara så nästa graviditet också :) ha d gött!

2013-12-11 @ 19:51:59
URL: http://ogie.blogg.se
Postat av: Anonym

Söta Satu.
Har hört många kvinnor som tänker so oroligt ju fler barn de får.
Men hör och häpna nu finns det skäl att de som fått problem följs upp mer på nästa graviditet än de som fick friska barn utan koplikationer. Ja ju fler fiska barn ni fött desto större är chansen att nästa följer samma mönster! Kram

2013-12-11 @ 19:54:09
Postat av: Jennie - mamma till Leonard

Men herregud vilka söta barn du har :D så fina!

Jag har en son och till nästa graviditet hade det såklart varit kul med en tjej, en lillasyster, de har min pojkvän sagt med :) men ser framför mig hur vi bara få pojkar men då är jag en super glad mamma ändå :D kram

2013-12-11 @ 19:56:07
URL: http://jenniethefrog.se
Postat av: Cajsa

Hej! Har en pojke men skulle gärna få minst en av varje sort. Har tänkt att jag vill ha tre barn, men får vi tre pojkar så får det nog bli fler:) dock har jag läst att om man fått så många pojkar är driften att få pojkar så stor, att det är större sannolikhet att få tvillingar än en flicka:) så det kanske slutar med massa pojkar :) men både jag och min man ville gärna ha en av vårt eget kön.

2013-12-11 @ 20:32:50
Postat av: G.O.S

När vi väntade första efter över 8 års väntan önskade jag mig bara en frisk och välskapt barn, tänkte inte ens på könet. När vi blev gravida med andra så började tankarna komma vem är där inne. Tredje graviditeten blev inte som vi tänkte vi gjorde sen abort i v20+ efter Rul och ej livsdugligt foster ut kom världens vackraste pojk.. Så lik våra två andra pojkar.. Fjärde graviditeten önskade jag mig bara en friskt barn och liiiten liiiten önskan att det blev flicka.. Och vi fick en flicka ;) (vi kollade aldrig könen på någon av barnen, även om vi var nyfikna)

Tycker d e ok önska sig någonting annat faktiskt helt normalt helt enkelt, för när man väl har denn där lilla livet i famnen efter förlossningen tänker man nog inte så mycket på vad det blev eller?!?!

2013-12-11 @ 20:52:27
URL: http://gosextra.blogspot.se
Postat av: J

Jag förstår verkligen vad du menar. Jag är bara 21, men har alltid tänkt att mitt första barn kommer bli en flicka.
Har knappt ens tänkt tanken av att det kanske skulle vara en son, det har bara som funnits i tankarna att första är en flicka, av nån konstig anledning. Nu är jag inte gravid, men jag funderar ibland hur jag skulle reagera om det var en pojke. Självklart skulle jag älska det ändå, men skulle jag känna en besvikelse? Eller vara lyckligast i världen? Jag vill väldigt gärna ha en av varje (minst), men just en flicka kan man som identifiera sig med.
Jag fick en kusin för 2 år sedan, en liten pojke, som jag älskar så högt! Och handla barnkläder är ju roligare än att handla till sig själv. Och när jag står där kan jag aldrig sluta titta på "flickkläderna" och föreställa mig själv handla kläder till min egen dotter.
Tyvärr är de här känslorna väldigt skämmiga, och inget det pratas om. Har aldrig ens pratat högt om mina känslor kring barn. Undrar om det är fler som känner som jag?

2013-12-11 @ 20:53:21
Postat av: Carina

Hejsan !! Har läst din blogg ett tag nu och tycker det är jätte kul att höra om vardagen för flerbarns familjer. Själv har jag fyra underbara barn 1 flicka som är äldst och 3 pojkar. Och med första barnet ville jag bara ha en flicka och det fick jag sån tur var. Sen barn nr 2 ville jag verkligen ha en pojke just gör att ha en av var. Men med nr 3 ville jag jätte gärna ha en flicka igen och trodde det länge under graviditeten och när vi fick reda på ultraljudet att det var en pojke så tog det mig flera veckor att smälta det. Men sen var jag ju väldigt lycklig över min fina son. Och med barn nr 4 ville jag gärna ha en pojke till för att dom små är i så nära ålder och dom är så super tighta. Men jag vill gärna ha ett barn till och då gärna en flicka. Det är även en stark önskan hos min dotter. För det är jobbigt med små brödrar :)

2013-12-11 @ 21:31:29
URL: http://carinastartor.bloggo.se
Postat av: anna

Jag har en son och vill absolut ha fler barn. Jag har ett jätte sug efter syskon och längtar starkt efter en liten flicka. Jag ska ärligt säga att jag alltid önskat mig en dotter. Min sambo blev jätte glad när vi fick charlie för han ville verkligen ha en son men han vill gärna ha en dotter också. Han sitter gärna och flätar hår och väljer fina klänningar. Jag ska inte säga att det är viktigt att få en flicka men det hade varit väldigt roligt!

Jag hade en i min klass vars föräldrar kämpade för att få en son. De fick 6 döttrar innan sonen kom och oj vilken son de fick. Han är helt galen ;)

2013-12-11 @ 21:49:59
URL: http://pinkmum.blogg.se
Postat av: Lotta

Vill bara säga först att du kan hälsa din väninna att hon behöver inte känna någon skam för att hon inte kunnat ge sin man en son, det e mannens små simmare som bestämmer könet :) Vi har två fina flickor, med den första pendlade jag lite, men lutade mer åt att jag ville ha en tjej. Med graviditet nr 2 ville jag ha en tjej :) Min sambo vill väldigt gärna ha en son, han blev nog lite besviken när vår andra tös kom, men måste tillägga att han älskar våra flickor o är självklart glad även fast det e tjejer! :) Som vi känner idag så vill vi inte ha fler barn även fast han vill ha en son. Ett barn var räcker gott o väl för oss! Han e finne o BÅDA våra töser har ärvt det finska temperamentet! Haha!! Lycka till!! Och jag tror stenhårt på att den e en liten pojke i din mage ;)

2013-12-11 @ 22:30:39
Postat av: Therese

Jag har inga barn ännu men vill väldigt gärna ha.
Har också läst en massa om kön hit och dit. Om jag fick välja så skulle jag välja att få först en pojke och sen en flicka. Så brorsan kan försvara lillesyrran :)
Detta är bara om jag fick välja helt fritt !! Vet att jag skulle bli världens lyckligaste mamma oavsett kön, men det är en kul och intressant frågeställning!

2013-12-12 @ 03:30:38
URL: http://nyutsidaa.blogg.se
Postat av: madde-fembarnsmamma

Har fem barn och tror inte att jag tänkt så mycket på att jag önskar mig det ena mer än det andra.

Har flicka,pojke,flicka,pojke & pojke. Senaste gången tyckte jag som du, att det skulle vara roligt med en till kille för syskonet skull och det
blev det ju:) Skulle vi få fler barn i framtiden så skulle jag tycka att det skulle vara roligt med en flicka:P Men som sagt, spelar ingen roll! Hade jag bara haft av ena könet inbillar jag mig att jag varit nöjd ändå. Tror inte att jag försökt få fler barn av enbart anledningen för att få ett specifikt kön iaf. Chansen/risken är ju rätt stor att det blir samma igen.

Jag tror man blir mer orolig för varje gång, jag har i alla fall blivit det och tänkt precis samma som du. Känns som att utmana ödet lite! Känner redan nu att vågar man verkligen "skaffa" fler barn!?

Stort LYCKA TILL IDAG, allt är säkert jättebra med eran bebis, tror förresten att det blir en tjej till för er :-) ! Kram

2013-12-12 @ 09:34:49
Postat av: Johanna

Jag har 3 flickor!
Jag är så himla nöjd och ville gärna ha en tjej.
Dom står varann otroligt nära och har allt jag själv alltid önskat mig. Tänk att ha 2 systrar! <3
(Själv har jag 3 trillingbröder)
Jag känner mig nöjd o vi vill inte ha flera barn.
Hade jag dock fått 3 killar.. Så hade jag innerst inne önskat mig en flicka.

Klart man älskar sina barn oavsett kön men kände precis som du beskrev det med att få en flicka.

Lycka till på rul idag!
Så spännande! :-)

2013-12-12 @ 10:22:01
Postat av: Anonym

Innan jag fick barn läste jag pm en mamma som hade flera pojkar och nu väntade en till pojke och hon var jättebesviken. När jag läste det blev jag upprörd och tyckte att hon var otacksam. Nu har jag en son och under graviditeten önskade jag att det var en son (även om jag inte vågade säga det till någon) och plötsligt förstod jag lite hur hon kände. Jag envisades om att titta upp könet just för att jag ville hinna förbereda mig mentalt innan förlossningen så att jag inte skulle besviken om det blev en flicka. Jag skämdes för hur jag kände och jag har inte berättat det för någon. Nu känner jag att jag inte bryr mig om könet på framtida barn, även om vi skulle få fyra flickor (vi vill ha fyra, fem barn). Men jag hade en stor önskan om att första barnet skulle vara en pojke...

2013-12-12 @ 10:25:14
Postat av: catta

hej!
jag har själv fyra st tjejer! ( 13,11,5 och 11,5 år gamla!)
visst självklart hade man önskat siig att de skulle komma en kille men samtidigt är man ju glad att de är bara tjejer. de får så mycket gemensamt och nytta av varandra!

man önskar sig bara att de är friska o krya men självklart ville man ha en kille , de star ja för!

alla mina tjejer föddes I v.34 samt 35... lite komiskt va? heeh!
kram catta

2013-12-12 @ 10:27:32
URL: http://cattasblogg.wordpress.com
Postat av: Nina

Det där är ett kul ämne! Jag skulle vilja få första pojke när jag väl blir preggo meeen såklart det är inget man kan styra över jag vet att min storasyster ville ha första flicka men fick en heeelt fantastiskt liten son som hon inte skulle byta mot något i världen!

2013-12-12 @ 11:33:07
Postat av: Margareta

Vi har två barn, söner. Jag ville ha söner och min man döttrar. Nu när de börjar bli vuxna önskar jag väldigt mycket en dotter men nu "har tåget gått"

2013-12-12 @ 12:30:38
Postat av: Tina

När jag väntade mitt första barn ville jag gärna ha en tjej. Det kändes "viktigt" för mig att iaf få 1 tjej! Nu har jag 3 tjejer och väntar mitt fjärde barn. För mig spelar det absolut ingen roll vad det blir. För barnens skull, som är väldigt nära i ålder, så önskar jag nästan att det blir en tjej till :) Visst skulle det vara roligt med en pojke oxå, men jag tror inte att jag är klar än.. :)

2013-12-12 @ 16:14:08
Postat av: nina

Da jeg var gravid for første gang ønsket jeg meg en jente,og det fikk jeg:)
Andre gangen var jeg sikker på at det var en jente til,men det var en gutt.Så vi har en av hver,og det blir ikke flere.

2013-12-12 @ 18:38:50
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: Alexandra

Vi har 4 barn, flicka, pojke, flicka, flicka. Kan med handen på hjärta säga att jag de 3 första gångerna inte hade nån skillnad på könet, men jag ville veta på förhand så jag kunde köpa kläder mm. Med nr 4 önskade jag faktiskt en flicka. Främst för att jag hade sparat mycket av 3:ans fina kläder o hade bara vackra flicknamn :)

2013-12-12 @ 20:11:23
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback