Jullov & Tatueringar

Och så har jullovet börjat- paketen är lämnade till dagis fröknarna, hoppas att dem blev nöjda.Smiley
Igår tog vi fram kakor och varm choklad för att fira in lovet. Nicole & Vanessa satte igång med sitt ritande. Dom kan nog sitta och rita hur länge som helst, det märks inte minst på pennorna...
 
Ja, såhär kan man ju också sitta...
 
Som ni ser så hade jag lovat att ge barnen tatueringar igår... Även Olivia som stod och tittade så nyfiket på fick en tatuering på sin hand.
 
 
Och nu är det alltså torsdag och Olivias 1-årsdag.
Födelsedags barnet själv ligger och sover för tillfället. För att hålla syskonen tysta och lugna har jag satt på en film till dem- Danilo & Jonathan tittar på Skönheten och Odjuret och Vanessa & Nicole ritar födelsedagskort till Olivia.
 
Mellan 12-16 måste vi stanna hemma, för Anticimex ska komma och kolla våran box med råttgift på balkongen.
Och jävlar om dem inte tror på mig när jag sagt att det finns råttor där ska dom få höra! Och det bästa är ju... att jag har filmbevis! I lördags skulle jag lämna nånting på balkongen och såg att något sprang och gömde sig. Jag hoppade in och stängde dörren och bad Nicole hämta min mobil snaaaabbt!
Så la jag mobilen på fönsterbrädan, för nu jävlar skulle jag skaffa fram bevis. Jag såg huvudet vid en kartong och började spela in. Och jag filmade när råttan smög snabbt ut igen!
Jag kanske ska visa den i ljudlöst till dem, för jag låter lite lätt skraj, "OMG- nu kommer den, där är den- nu går den.
Nu går den! Oh my god oh my god!" ungefär så. Smiley
ÄCKLIGT!!!!!
Tydligen är det mycket sånt här just nu, vi har spridit ordet och flera har sett råttor häromkring. Senast såg min svägerska Anna 2 st när hon skulle ut från porten och hem igen samma dag.
Hur blir man av med dem om inte ens råttgift hjälper!?
Vi får se vad dem säger idag... de skulle ha kommit hit redan i förra veckan, men tydligen vart porttelefonen trasig och dom hade försökt ringa till min mobil utan att ha fått tag på mig...?
Bullsh*t! Jag vaktade min mobil som en hök hela dagen och avbokade mina planer för att sitta hemma och vakta tills dem skulle komma.
 
Vid samma tid ska dom från Electrolux komma och kika på våran torktumlare. Måtte de få den att funka nu, tvätthögen blir inte direkt mindre...
 
Mer om denna dag kommer.
Olivia ska få öppna sina paket när pappan kommer hem från jobbet, då ska vi också äta tårta.
Vi skulle ha gjort det redan imorse men han åkte iväg vid 5 redan...Smiley
 
Förresten- igår när jag skrev inlägget "Satu Svarar" och jag skrev att jag får sova bra...? Jag borde inte ha sagt något. Inatt var inte alls en sådan natt. Olivia vaknade stup i kvarten, Nicole och Vanessa bökade runt i våran säng så att jag inte fick plats och jag kunde inte sova alls.
 
Om jag målade mitt liv som småbarnsmamma som att det alltid är en dans på röda rosor så ber jag om ursäkt.
Det var inte alls meningen, för så lätt är det inte alla gånger. Det vet nog de flesta föräldrar, vare sig man har 1 eller 9 barn. Sömnen är dock A och O för att man ska orka hålla humöret uppe och göra roliga saker- allting blir så mycket bättre om man fått sova.
 
Nu tjatar tjejerna att jag måste rita en båt till dem... och Puuas bil till Jonathan och rita Anna till Danilo. Och jag som är såå duktig på att rita ;) så då ändrade han sig att jag ska rita Mummus cykel.
 
 
 
Time to go! Give me some coffeeeee!
 
Smiley

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jättefin blogg!

Hur många besökarw har du per dag? :)

Kram!

2013-12-19 @ 13:58:15
Postat av: kaffehörnan

Ja verkligen så bra ljud med
Snygg pose första bilden på bordet :)

2013-12-19 @ 15:54:52
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Åsa

Grattis Olivis på 1års dagen,

Äckligt som f-n med råttor, jag hoppas verkligen Ni ble kvitt dem, annars kommer Ni aldrig kunna ha dörren till balkong öppen utan risk att få ovälkommet besök,

Sova bra är viktigt, spelar ingen roll om Du har ett eller fem barn, utan sömn fungerar föräldrar dåligt, jag tycker Du är en glad & positiv mamma,

2013-12-19 @ 15:56:48
URL: http://naltabblovers.blogspot.se
Postat av: Caroline

Ett grattis till lilla Olivia! :)

2013-12-19 @ 17:19:14
URL: http://bojerydsflickan.blogg.se
Postat av: Helena H

Men är det råttor eller möss? Har frågat förut men vet inte om du svarat där.. orkade inte leta det inlägget. Haha :)
Är det folk som matar fåglar på balkongerna o utanför huset så kommer råttorna/mössen direkt. Så det måste det ju vara totalstopp på. Iaf tills de fått bort dom, sen går det ju att mata med talgbollar som inte skräpar ner. Så är det hos oss. Vi hade både råttor o möss här förut. Inte trevligt alls! :/
Hoppas de får bort dom för alltid nu iaf.
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

Svar: Råttor!!!!!:-(
Me & My Baby Dolls

2013-12-19 @ 22:23:12
Postat av: Ellie-mamma till 3 underbara barn

Hej, nu var det längesen jag tittade in på din mysiga blogg, följde dej när du väntade Olivia och nu e lilla sötnosen redan 1år, stort grattis till henne! Och det är med stor förtjusning jag ser att du väntar en liten igen, åhh så roligt att återigen få följa dig genom din graviditet och din fina familj. Du har en helt bedårande barnaskara! Önskar er en riktigt God Jul och Gott Nytt År

2013-12-20 @ 01:53:19
Postat av: Helena H

Nä men fy vad äckligt! Hoppades att det iaf skulle vara små möss. :/

2013-12-20 @ 23:51:00
Postat av: Hemmafrun i USA

Att mata fåglar i närheten av bostadshus är samma sak som att mata råttor och möss, det spelar ingen roll vad det är för sorts mat. Ge fåglarna mat på ett speciellt ställe i skogen, långt borta från bostadshusen istället. Matar man fåglar, får man förr eller senare besök av de mindre trevliga mössen.!!! Sätt upp lappar om att det förekommer gnagare, och be alla sluta ge mat till fåglarna inom bostadsområdet, annars kommer de tillbaka....
(Har haft en granne som arbetar på Anticimex, han såg till så ingen fågelmatning förekom inom området, vi har nu sluppit gnagarna i flera år....)

2013-12-21 @ 23:11:09
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback