Det är knas.

Ok, det här går ju inte alls bra. Vissa av mina bildfiler har olika format (hur har det gått till?) och de flesta av formaten kan jag inte ladda ner på bloggen? Buhuuu, i neeeed heeeelp!
Andres har köpt en värsting dator- som är alldeles för avancerad för mig. Jag fattar nada.
 
Ska jag börja med våran Julafton då?
Igår morse när barnen vaknade på morgonen (konstigt nog bjöd dom på sovmorgon till klockan 8!) Tjejligan vaknade först och dom såg presenthögen i vardagsrummet. Tomten hade varit där och druckit upp mjölken och ätit upp pepparkakorna och lämnat en massa massa paket under granen och golvet.
(det är bara Julafton en gång om året!)
Jag gick in för att berätta för Danilo & Jonathan att Jultomten vart hos oss och dem var uppe med raketfart.
Gissa om de blev glada över att se paketen?
Det var papper precis överallt, men så härligt att se barnens miner när de öppnade sina paket. Så skönt att vi lyckades ro hem detta och hitta presenter som dom ville ha. Sen så var det mycket kläder också, vilket de verkligen behövde.
 
Vid 2 på dagen gick vi iväg till syrran och hennes två barn för att fira Julafton med min sida av familjen.
Där var också min mamma & pappa, min morbror Lasse med Mikaela & Jon och senare kom även min bror Stefu och hans barn Emma & Sebastian. Anna kunde tyvärr inte komma, hon var hemma och jätte sjuk.Smiley Vi saknade dig en massa Anna! Speciellt din kärlek Danilo. ♥
 
Vi hade en riktigt mysig Julafton, vi samlade alla ungar för att titta på Kalle Anka vilket är en tradition (som för så många av er) Men ungarna orkade inte sitta och titta så länge, så en efter en smög de ifrån- till slut var det bara vi vuxna som satt och tittade. Samma visa varje år. Smiley
 
20131225-230351.jpg
Olivia ställde sig framför Tv:n när resten av gänget försökte kolla på kalle Anka.
Hon tyckte väl att hon såg bättre därifrån....?
 
Syrran hade dukat för långbord, riktigt mysigt. Barnen fick en duk som de kunde rita på, på det viset smet de inte från matbordet efter 5 minuter, utan dom satt kvar efter att ha ätit och ritade. Mys!
 
Mina kusiner- Jon & Mikaela
 
Jätte glada grabbar....
 
Min mamma & Pappa (Mummu & Puua)
Under Karos gran fanns också ett gäng med paket. Ett paket var till alla barnbarnen och Felicia fick dela ut.
Mummu och Puua hade visst vart jätte snälla, för dom fick en massa paket från jultomten.
Fasiken va ledsen jag är över att blogga såhär. Hatar det. Jag vill ju att allting ska funka så som jag vill ha det, så som det var förut. Jag kan inte markera fler bilder än 1 åt gången och som sagt- om jag inte kan fixa detta så har jag förlorat 80 % av alla bilder som jag ville dela mig av till er. Jag önskar att jag var en datasnille, för jag har inget tålamod att bråka och fixa något som jag inte förstår mig på för 5 öre.
Jag kanske låter otacksam, men jag är verkligen inte det. Det är bara... för mycket just nu. Det funkar inte och jag vet inte vem som skulle kunna hjälpa mig med detta heller. Kanske bara någon enkelt inställning, kanske inte?
Kul är det inte.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag är definitivt ingen expert men jag ska försöka ge dig några tips i alla fall..
Jag ser ingen vettig anledning till att bilderna ska ha bytt format bara för att det är en ny dator, eller att du helt plötsligt inte kan lägga in bilder på bloggen (det bör ju för övrigt inte ha med datorn att göra) så förhoppningsvis är det som du skriver, någon enkel inställning. Vissa datorbutiker har ju en kundservice dit man kan ringa och få hjälp så det kanske du kan göra?

Du kan testa några saker för att försöka "ringa in" problemet:
1. Kan du lägga in samma bilder som du redan lagt in en gång på bloggen (men ladda in dem på nytt från datorn, inte de sparade på blogg.se)?
Funkar detta så ligger problemet förmodligen i de nyare bilderna.

2. Kan du lägga in någon av dessa strulande bilder på bloggen från en annan dator (mejla eller flytta över med usb-minne t ex)? Om det funkar bör problemet ligga i den nya datorn.

Och om det då är så att de nyare bildfilerna har fel format (kanske .png eller .gif) kan du spara om i exempelvis Paint, ett bildbehandlingsprogram som bör finnas på datorn (om det är en Windowsdator vill säga, på en Mac borde det finnas något motsvarande). Då öppnar du bilden och väljer 'Spara som´, och sen ändrar du filformatet till .jpeg (eller .jpg).

Hoppas du får ordning på det! Det är aldrig kul när tekniken strular..

2013-12-26 @ 14:53:17
URL: http://smyckenmedomtanke.blogg.se
Postat av: Anonym

Men vad har du ens för dator? PC? MAC? Stationär? Måste veta vilken dator för att kunna hjälpa! Om det är en MAC kan jag hjälpa, för jag har själv en...

Svar: Stationär dator för Windows 8 :/
Me & My Baby Dolls

2013-12-26 @ 19:20:28
Postat av: nlie

Windows 8 tog det mig en vecka att lära mig och installera alla saker så som man är van vid och så som man vill ha. Min är dessutom på spanska vilket jag bara har grundkunskaper i... Jag kan inte blogg.se men eftersom hela bildhanteraren i windows 8 är konstig så fick jag se till att den traditionella bildhanterarna gick som försthandsval för annars fick inte jag heller . Sen undrar jag när bilderna bytte format? måste ju ha skett i kameran? kan någon varit och pillat och lyckats ändra formatet i kameran?

Svar: Tack snälla för att du tar dig tid att hjälpa mig! Ingen har varit och pillat med kameran, det är det som är konstigt! Men när jag har bloggat med blogg.se och laddat ner bilder där så har jag kunnat välja "alla format" vad det gäller bilder, och nu kan jag inte det... :( lagom surt...
Me & My Baby Dolls

2013-12-27 @ 11:59:34
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com
Postat av: Emma

Åh så mysiga bilder! :)

2013-12-27 @ 17:34:53
URL: http://photoalbums.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback