Ventilation & playdate

Oj va många frågor jag har fått, jätte roligt!
Jag har skrivit upp alla frågor på papper så att jag kan bocka av där, för svarar jag kommentar efter kommentar är det lätt att jag glömmer nån. Så hittils har jag 4 ½ A4 sidor fulla med frågor och jag känner att det ska bli jätte kul att svara på dem. Jag har börjat med det inlägget lite smått nu, men hela inlägget kommer nog komma imorgon, så ni hinner fråga på om ni kommer på något annat Smiley!
 
Idag har vi haft fullt upp. Ventilations killen kom hit för att ixa och dona med ventilationen och byta, ja, vad vet jag vad det hette det han bytte. Haha.. Han täppte iaf hålen som låg bakon elementen, inte så konstigt att det är kallt här på nätterna, han försklarade att bakom elementet har dem öppna hål ut vilket dom nu täppte igen. Nu slipper vi det extra elementet i Olivias rum, så dte är ju skönt. Hon brukar alltid sparka av sig täcket, spelar ingen roll om jag lägger på den igen hon sparkar ändå bort, så hon är ibland iskall på morgonen. Och nu har hon ju blivit snuvig.
Allt gick inte problemfritt här inte. Dom byter ju ventilations systemen som sitter på väggen också, och dom nya är större än vad vi har nu, så då måste vi såga av en bit av listerna vi har på väggen.. och i vårt och Olivias rum har vi ju sänkt taket för spottarna, och taket kommer i vägen för dem nya, så jag vet i sjussingen hur det ska bli med det. Inget dom började med idag iaf. SmileyNicole, Vanessa & Danilo höll han sällskap iaf, fick säga till dem några gånger, för dom slutade aldrig att prata! Och så följde dem efter honom från rum till rum som hundvalpar.... Smiley
 
Idag hade grabbarna playdate med min kompis son David. Inte så ofta som det är Danilo & Jonathan som har playdates, (Det är oftast mina väninnor har flickor i tjejernas ålder) men nu så. Smiley Och jag hoppas att grabbarna har fler playdates med kompisar, det blir väl det nu när dem är lite äldre och kan leka ihop bättre. David har vattkoppor och jag hoppades lite på att våra små skulle också få det nu. Det är bara Nicole från våra barn som har fått det när hon var i Olivias ålder, då hade hela kusinskaran det samtidigt, så jag hoppas att resten också får det när dem är små. Nu tycker ni säkert att jag hemskt som vill att mina barn blir smittade av vattkoppor. Ni får tycka det.
Jag känner att det är bättre att dom får det när dem är små, för det sägs att det är lindrigare då. Och årstiden sägs vara den bästa? Det vet jag däremot inget om, men jag antar att det inte är så kul att få det på sommaren då man inte får vistas i solen? Om dem blivit smittade återstår att se om ca 12-16 dagar antar jag?
 
Har era barn haft vattkoppor?
 
Heidi är min barndomskompis och hon har en dotter också som heter Rebecka, men just idag var hon på förskolan. Jag visste inte att 6-års verksamheten var obligatoriskt...?  Men nu var det iaf bara Heidi och David som kom på besök, barnen lekte och vi hann prata lite :) Vi åt lunch och fikade här hos oss.
 
Nu har jag plockat lite, det såg ut som tredje världskriget här hemma när grabbarna röjde. Smiley
Imorse kom min moster (som barnen kallar för "Ville-täti" Haha) hennes son Jonne och hans nyblivna fru Nita (som jag ännu inte träffat) till Mummu från Finland. Om några timmar skulle vi träffas hon Mummu & Puua hela gänget. Ska bli mysigt!
 
Nu ska jag fortsätta med frågorna, ha en fin helg Smiley
 
Såklart bjuder jag på bilder!
 
Vanessa & Nicole
 
Baby on wheels!
 
Olivia med Puua
 
Puua med Jonathan & Danilo (dom är fortfarande helt besatta av honom...)
 
 
 Ja justja! Fotograferingen med Expressen igår gick jätte bra, det kom en jätte gullig tjej, och tjejerna gjorde precis som hon bad dem att göra, så jag hoppas att det blir några bra bilder. Jag skulle få se texten också innan.
 
Tjejerna är bra pinsamma... Vanessa tjatatde hela tiden om att hon vill leka med tjejen och Nicole skulle prompt bjuda henne på fika! "Vill du fika med oss?" frågar hon plötsligt. Ehhh... vi har ingen fika... "Vill du ha saft eller kaffe?" Jag förklarade snällt att jag inte satt på kaffe... men då ville Nicole bjuda henne på saft. Och bullar, vilket vi inte hade. Då drog hon och hämtade kakburken och gav till henne... Haha... inte alls pinsamma. Så där satt, i Vanessas rum och åt kakor med fotografen.
 

Kommentarer
Postat av: Camilla 33 år och blivande 10 barnsmamma

Här är inte 6 årsverksamheten obligatorisk..
Här behöver hon inte gå om hon inte vill :-D

2013-08-30 @ 14:01:39
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Emma Mamma till Eddie & Wilton

Jag trodde också 6-års var obligatoriskt då omställningen och gå från dagis - skolan är ju jätte stor. 6-års är en förberedan till skolan har jag fått för mig ?!

Jo Eddie har haft vattenkoppor förra våren då han var ca 2.5 år så nu får vi se när Wilton får det !?

2013-08-30 @ 17:53:08
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se
Postat av: Ronja och Emilia

Vilka sötisar! kika gärna in på vår blogg också, kram.

2013-08-30 @ 18:37:48
URL: http://northernstreetstyle.se/
Postat av: Helena H

Här i Söderhamn är inte 6 års obligatoriskt heller. Personligen tycker jag att det kunde vara det 3-4 förmiddagar i veckan iaf, så att inte barn som är hemma på dagarna behöver börja i ettan utan att ha haft nån kontakt alls med skolan före. Tror det blir lite lättare för dom då, men behöver ju inte vara så för alla förstås. Alla är ju olika. :)
Tycker du gör rätt i att försöka få vattkopporna nu när de är yngre, vet många som fått det när de varit äldre och då åkt på mycket svårare sort, fast lika där, man kan ju få det jobbigt som ung också.
Vet inte om jag ska hålla tummarna för att alla får det samtidigt så det går över fort, eller en och en så du hinner med o trösta o svalka dom...fast då blir det långdraget ist. Jobbig sits.
Hade jag känt barnen hade jag iaf kommit o hjälpt dig då om det behövts. :)
Nu ska jag krypa ner med täcket och kika på film, är dunderförkyld och helt slut. :/
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2013-08-30 @ 20:45:49
Postat av: Louise

Nej förskoleklass är INTE obligatorisk...men det har planer på att bli har jag hört men just nu är det frivilligt.
Mina pojkar har haft vattkoppor,min sambo fick dem när äldste hade det för han hade inte det som liten.
Xander fick i fyra års åldern och Izabella har inte haft dem än.

Ha en bra kväll.

2013-08-30 @ 21:09:55
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Helén

Smittotiden från det du träffat någon med vattkoppor är ca 14-16 dagar. Jag håller med det är bättre att dom får det nu än senare i livet. Tro mig, jag vet allt för väl. Jag fick nämligen vattkoppor förra året i en ålder av 43år.Det var inte alls roligt ska jag tala om. Innan det bröts ut hade jag 39,9 i 3 dagar, första dagen med prickar hade jag bara en. Så jag förstod inte att jag fått vattkoppor. Dag 2 hade jag hela ansiktet och delar av bröstkorgen. fortfarande omedvetande att jag var sjuk. Så jag åker till jobbet och talar med min chef. hon tvingade mig till VC där doktorn skratta och sa att jag hade fått vattkoppor. Nej det kunde jag ej få tyckte jag med tanke på min ålder. Jo men se det hade jag. Jag var dessutom riktigt sjuk, höge feber mellan 39,9 - 40,5 i en vecka. hade fått vattkoppor i halsen så jag kunde inte äta mer än dricka. Fick 2 olika starka mediciner utskrivna med orden klingande i öronen...äter du inte dessa i 14 dagar som du ska kommer du hamna på infektionskliniken. Så pass allvarligt kan det bli om du får det som äldre. Jag har ju dessutom astma i grunden så det är väl ännu allvarligare då tydligen. Min käre sambo kalla mig för hans lilla salami. Jag hade prickar över allt

2013-08-30 @ 23:02:12
Postat av: Anna-Lena- mamma till 3 trollungar

Min äldsta hade vattkoppor när jag var gravid med nummer 2.
2an och 3an försökte jag få smittade förra hösten/ vintern då alla andra på dagis fick de och grannarna. Fikade flitigt hos dem då :-) haha.
Men nope, dem var inte mottagliga för detta och har ännu inte haft de.
Så får väl hoppas att de kan få de snart.

2013-09-03 @ 12:56:07
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback