Liten blir stor.

Ja, liten blir stor.
Alldeles, alldeles för snabbt tycker jag. Får lite ångest över det ibland och önskar att jag kunde stoppa tiden, om än bara för en liten stund. Jag vill inte att barnen ska växa upp så snabbt. Det är ledsamt och helt galet vad tiden går fort. Det låter verkligen som en klyscha, men så är det. Tiden flyger bara iväg. Och det ser man speciellt på barnen.
 
Man tänker ofta på allt som komma skall: "tänk va roligt sen när hon börjar gå/när hon börjar prata/vara blöjfri/kommer ut från en trotsfas/börjar skolan/nästa sommar- ja vad som helst att se fram emot, men försök njuta av den tiden som är här och nu. Den är oslagbar och kommer aldrig åter. Såklart finns det jobbiga stunder just nu i stunden också, allt kan inte vara en dans på rosor, när barnen håller på och driver en till vansinne, mamma jag vill ha det, jag vill göra det, jag måste, jag vill, den är min, nu nu nu...
 
Vi kanske tycker att det är jobbigt ibland, men snart kommer det en tid när dom inte behöver oss lika mycket. När det är vi som vill att dom ska vara med oss, att dem ska behöva oss. När dem är redo att bege sig ut på sina egna äventyr, prova sina egna vingar. Så ta vara på den här tiden, då barnen är just i den här åldern, sug upp allt som händer just nu.
Ta till vara av det.
 
Oj vad sentimental jag blev nu.
Jag tänkte bara det nu är det händer så himla mycket med Olivia just nu. Herregud det var inte alls så länge sen hon föddes ju. Som om det var... igår? Hon är 8 månader, och utvecklingen går så fort framåt. Precis som det ska vara.
Men det går bara så fort... jag vill ju att hon ska vara min lilla bebis föralltid. Precis som alla mina barn.
 
Inga tänder har hon fått ännu, men nu borde det inte dröja länge, så som hon dregglar!
Sängbottnet har vi sänkt till lägsta nu så att hon inte kan klättra ur.
 
Time flies...
 
Ha inte för bråttom Olivia...
(ni ser ju hur hon dregglar, våran lilla bulldog)
Smiley

Kommentarer
Postat av: Celia

Hej!
Ja du så rätt du har, att man ska leva i nuet och verkligen njuta av varje stund. Och hur mycket man än gör det så står man där och tittar tillbaka och önskar att man hade gjort det så mycket mer.
Man minns när barnen var små och man fick bocka sig ner för att få ögonkontakt när man pratade med dem... nu får man luta huvudet bak för att lyckas. Vart tog tiden vägen? Hur kunde min lille prins över en natt förvandlas till en vuxen man? Det bara händer så där plötsligt!
Så fortsätt du och lev som du gör, du vet verkligen hur man tar tillvara dagarna, trots att de flyger förbi. Och sedan kan du alltid se tillbaka på alla de fina bilder du tagit och minnas det som varit. Men man saknar bebisdoften kan du tro. ;)
Måste återigen få berömma dig för era fantastiskt söta barn, alltid så välklädda och fina!
Och du....du vinner! Hur man kan se så glad, pigg och fräsch ut trots de sömnlösa nätterna och trotsiga barn, det är oslagbart!
Man blir alltid lika glad och upplyft av att läsa din blogg. För att inte tala om inspirerad. Varje gång du skriver att du har gjort något nytt så lockas man att komma igång. Så tack för att du delar med dig till oss andra av din energi.
Ha nu en riktigt trevlig helg!

2013-08-30 @ 16:55:48
Postat av: - J U L I E T T E-

vilka gulliga små barn :)

2013-08-30 @ 18:22:16
URL: http://juliettems.blogg.se
Postat av: kerstin

gullig

2013-08-30 @ 18:38:25
URL: http://lenaelisabeths.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Så vackert skrivet o så sant, tyvärr. Blev riktigt lite tårögd där ;) För 1 mån sen föddes vår nr 4 o det känns som att hon föddes förra vecka typ. Ska verkligen ta vara på den här tiden o njuta för fullt av min lilla bebis!

2013-08-30 @ 20:23:17
Postat av: Karolina

Jätte lik Nicole när hon var i den åldern, finns en bild där hon står i sängen sådär, jättelika!

2013-08-30 @ 21:28:26
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Jennie

Hej!
Så söta barn du/ni har. Riktiga godisbitar!
Själv har jag 2 st tvillingpar, 3 pojkar och en liten tjej. De "stora" barnen var 2 år 10 mån när de nya kom till världen så sedan dess har vi haft fullt upp!
Dina barn har ju också kommit tätt, och även för tidigt har jag förstått.
Första tvillingparet kom 35+5 och de lilltjejen var rätt liten. 1710 g och pojken 2820 g.
Sista tvillingparet kom i 38+3 och var inte små! 2866 g och 3324 g!! Neo var det inte tal om:-)

Var väldigt mycket inne på en nr 5 men har kommit fram till att det nog inte blir några fler bebbar trots att det är så himla mysigt. Vi är tacksamma för våra 4 guldklimpar.

Hälsning Tvillingmamma*2

Svar: Hej! Va roligt att höra från fler tvillingmammor! Och två par dessutom, GRATTIS!!
Me & My Baby Dolls

2013-08-31 @ 00:01:17
Postat av: Tina


Jag tror jag aldrig sett nått sötare!!!
Vilken docka:)

Svar: Tack <3!
Me & My Baby Dolls

2013-08-31 @ 12:21:56
Postat av: Isabelle

Vilken härlig blogg du har! Vart har du köpt lekmattan i bakrunden som man ser på en av bilderna? :)

2013-09-02 @ 16:51:10
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback