Fritids aktiviteter och annat

Tack för era kommentarer om dagis. Ja, jag veeet att det heter förskola nu, men jag tycker dagis passa bättre, och därför använder jag det ordet istället. Förskola förknippar jag med 6-årsverksamheten.
 
Någon tipsade om att jag kan ha Nicole hemma på fredagar, men det är hon och resten av syskon skaran redan. Dom går på dagis från måndag till torsdag. Jag nådde mitt mål med att ha mina barn hemma tills att dom fyllt 3 år. 3 år kändes helt lagom tycker jag. Grabbarna började i för sig när dem var 2 ½ pga. jobbig graviditet med Olivia.
Jag ser att dom behöver dagis och vänner. Danilo & Jonathan leker bara och endast med varandra.
Det jag tänkte på var att jag kan ha dem en åt gången nån dag i veckan- så att dom får lite "egen-tid" med mig (och lill Snuttisen). Det kan bli bra tror jag... Hoppas jag.
 
Jag håller på och kollar på barnens sommaruppgift från dagis nu. Jag vet vilka platser jag ska ha med till varje barn, så nu ska jag leta igenom bilderna och se om jag har nån bra bild på dem därifrån, annars måste vi till ställerna och fota... Vilket inte känns så roligt just nu när jag har ont i ryggen... Någon här inne och läser som bor i Handen som också fått samma sommaruppgift- vilken plats har ni valt? (här är sommaruppgiften att fota sitt barn i nån plats i Handen som barnet visar intresse för)
 
Många har också frågat om jag kan skriva lite om hur jag & Andres träffades och hur det gick till med att få Nicole & resten av barnen. (eftersom det tog lång tid med olika behandlingar för att få Nicole) Och jag ville bara säga att jag inte har glömt bort att skriva om det, jag ska, bara jag får lite tid.
 
Fick hem post från Funky Kidz häromdagen. Det är Sveriges största dansskola för barn, och jag tänkte att det här skulle passa perfekt för Nicole och Vanessa.Smiley Sen kollade jag på priset- 1350 kr! För 10 gånger! SmileyMadness!
Jag vill inte låta snål, men kostar fritids aktiviteter verkligen så mycket? Cheezuz...
Tänk om alla 5 barn vill ha fritids aktiviteter, det blir ju hur mycket pengar som helst...
 
Jag frågade tjejerna om dom ville börja dansa eller göra något annat, lilla Divan Nicole: "Nähejj, absolut inte!"
Vanessa ville- såklart. Hade inte trott något annat heller.
Så jag ska kolla runt om jag hittar något...
 
Går era barn på någon fritids aktivitet?
 
Jag tänkte bara att det skulle vara roligt för dem och bra för självförtroendet. Men vi pushar inte dom till något. Dom är fortfarande små hela gänget, och de nöjer sig med att vara ute och leka bara.
Själv gick jag på cheerleading när jag var "liten". (Liten och liten, jag var nog 13-16 år?) Haha...
Men jag har aldrig haft nån behov av fritidsaktiviteter, kanske hade gjort mig bra ändå då med mitt dåliga självförtroende?

Kommentarer
Postat av: Mamma till Eddie & Wilton

Jag säger med dagis och lekis med tycker 6-års verksamhet låter så krångligt ..
Min son ska börja ridlekis på Måndag hans egna önskan och sen nästa år blir det steg 2 i simskolan det är hans aktiviteter. Rida kostar 100 kr /gång alltså 400 /månad simningen tror jag kostar 300-400 för x antal gånger

2013-08-14 @ 10:57:27
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Postat av: Majsan

Min stora (10 år) började på friidrott när han var sex år, innan dess hade vi testat gymnastik. Inget var skoj men friidrotten "stod" han ut med i ett år. Nu går han på simträning 1 ggr/v och har så gjort i tre år. Tjejen som blir sex i dec går också på simträning och har så gjort i ett år. Jag tycker att det känns lagom då badhuset ligger 1,5 mil bort och de har inte heller samma dag. Tjejen rider också men vi har egen häst på gården.

2013-08-14 @ 11:06:00
Postat av: Anonym

Cheer lekis kanske är ngt för henne.

Svar: Vad är det och vart finns det??
Me & My Baby Dolls

2013-08-14 @ 13:56:28
Postat av: peachbeast

Äldsta pojken (16) går på taekwondo med pappan. Ingen av de små (4 resp 1 år) gör något. Dels för att de är för små och det blir för mycket jobb för mig och dels för att det är för dyrt. Dessutom hinner vi inte göra något under veckan då jag och snart även pappan jobbar heltid. Man måste hinna sova också ;-)

2013-08-14 @ 14:16:09
URL: http://supermancat.blogspot.com
Postat av: Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Ja det är jättedyrt. Vi betalar 2500 kr för en termin för baletten för Milou 2000 för en termin för dans för Sebastian och 1300 för basket och 1200 för fotboll. Det är 5800 för en termin för barnen. Då är det inte inkl skor, kläder och andra saker. Då är jag glad att det inte är hockey, DET är dyrt!!!

2013-08-14 @ 14:39:23
URL: http://www.finest.se/natali
Postat av: Anonym

Det är cheerleading fast för småttingar och de finns i haninge. Gå in på powercheer.se

2013-08-14 @ 14:43:15
Postat av: Ellinor

Väldigt fin blogg :)

2013-08-14 @ 15:03:47
URL: http://ellinorsollander.blogg.se/
Postat av: Sandra

älskar din blogg!!!
har två egna flickor, och har enorma problem med maten här hemma, det är alltid tjafs och tjat om mat. Hur gör du med dina barn? är det fasta mattider, vilka är deras favorit rätter osv?
Jag är så imponerad av allt du hittar på med alla 5 barn, det är inte alla som orkat det kan jag säga :)

2013-08-14 @ 15:39:15
Postat av: Anonym

Dagis heter det i folkmun och det säger alla,men inom förskolan och så heter det förskola...det är mer korrekt där ;-).
Gud förbjude att säga dagis som pedagog nu för tiden haha. För mig heter det dagis och kommer göra även när jag är förskollärare.

Jag vill att mina barn ska börja på simskola, de har simmat massor i mina föräldrars pool i sommar.
Izabella ska jag nog skriva in på gympa när hon blivit tre.
De andra 2 vet jag inte de vill olika saker spela flöjt eller gitarr.
Själv vill jag rida :-) men det är dyrt...

Ha en bra dag.

2013-08-14 @ 15:52:35
Postat av: Louise

Det var jag som skrev den andra kommentaren :-) glömde skriva mina uppgifter.

Ha en bra dag,

2013-08-14 @ 15:54:37
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Margareta

Jag tycker att föräldrar är lite väl ambitiösa ibland. Klart att man vill erbjuda barnen allt fantastiskt roligt som erbjuds men varför ha så bråttom.Går man på heltid på förskola borde väl det räcka. Simskola är iof jättebra. Så Satu ha inte dåligt samvete om dina barn inte går på något. De får något som många barn inte får "tid med sin mamma". Atktiviteterna kan vänta tycker jag.

2013-08-14 @ 17:17:13
Postat av: Hannah

vi funderade också på dans eller så till hösten, men det är så dyrt. Tänk sen när barnen eller man själv blir sjuk eller reser bort just den dagen det ska vara, då missar man.

Vi kommer nog i stället att köpa ett kort på Friskis och Svettis och gå på familjejympan. Då kan hela familjen (2 vuxna och 2 barn) gå en gång i veckan, alla får röra på sig och vi betalar bara för ett kort. Sen kan den som har kortet träna andra dagar också. Flera flugor i en smäll. :)

2013-08-14 @ 20:15:52
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: Beata

Hej Satu!
Min Elma är 7,5 och har precis testat ridning. Om hon nu vill fortsätta kostar en termin 3400 för 20 ggr. Mellantjejen Edit är 5 och dansar det kostar 1200 för 10 ggr. Lillkillen Vigor är 3,5 och är inte alls intresserad av någon aktivitet. Lycka till med aktiviteterna. M.V.H. Beata.

2013-08-14 @ 21:31:19
Postat av: Anonym

Hej.

Fantastisk blogg och alltid lika skoj att läsa:)
Jag såg en kommentar om maten och är också nyfiken på hur du gör med fyra matätande småttingar. Äter dem allt? Hur ser mattiderna ut? Äter de bra på fsk? Om de ej vill äta får de avstå då till nästa mål?

Tacksamför svar:)

2013-08-14 @ 22:17:16
Postat av: nina

Hei!
Jessica gikk på dans ifjor høst og skal begynne igjen om en uke.Det koster også 1300 kr fram til november/desember.Det er dyrt ja!!

2013-08-15 @ 09:03:47
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: Marie

Hej!

Mina döttrar Olivia 15 och Julia 8 tränar båda gymnastik.

Olivia 9 timmar per vecka /3ggr och Julia 7 timmar per vecka 3ggr i veckan. De håller på med elitgymnastik. För alla de timmarna betalar vi 1500 kronor per termin och barn.

Min son Ludvig 10 har testat lite olika men nu blir det thaiboxning till hösten som kostar 400 per termin. Min store kille på 13 år springer och tränar hemma ett par ggr i veckan.

När mina tjejer dansade så tror jag att vi betalade 700 per termin. Anmäl på tex vuxenskolan och liknande, där brukar det vara billigare än på tex crazy feet och liknande.

Hälsningar Marie

2013-08-15 @ 19:04:22
Postat av: mummu

Alltså,,, nu måste jag bara ondra,, allt de där, att man måste ha ,massa aktiviter för barn, som är under 5 år, vem är det som bestämmer det? Jag tycker att barn är barn, låt dem leka o ha kul så länge de går .Dem kan ha sina aktiviteter, när dem blir lite äldre.Livet är för kort. Låt dem njuta av sin barndom, så länge de går. :-)

2013-08-15 @ 21:56:48
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback