1 av 13

Måndag idag, vilket betyder att det bara är 1 vecka kvar av barnens sommarlov.
1 vecka kvar av 13 veckors ledighet. Vart har de här veckorna tagit vägen?

Jag har lite blandade känslor inför dagis starten. Vet inte riktigt om jag vill att dom går tillbaka... jag kommer att sakna dom ju. Nu har vi varit lediga tillsammans så länge, gjort allt på egen takt, ingen stress eller bråttom nånstans...
Bara tagit dagen som den kommit och njutit, och nu ska det alltså vara över?
 
Det har inte varit en dans på rosor alla gånger, det vill jag inte utmåla och låta er tro, vi har haft våra bråk, barnen och jag.
Men ändå, vi har varit tillsammans.
Och innan sommarlovet så var allt så rörigt på dagis. Nicole var ledsen varje morgon som jag lämnade dem, Vanessa testade sina gränser och det var inte alls kul. Och nu Vanessa & Nicoles ALLA dagisfröknar slutat. ALLA TRE!
SmileyWTF!?
Linnamaija flyttade till Finland, Merja bytte jobb lite närmare (?) och Helena flyttade över till grabbarnas avdelning.
Så nu har dem 3 helt nya fröknar som jag ska lämna dem hos på måndag och jag undrar bara hur det ska gå.
 
Våra barn går på finskt talande avdelningar på dagiset här alldeles bredvid där vi bor. Vanessa & Nicole går på storbarnsavdelning och grabbarna är kvar på småbarns.
Jag är supernöjd med personalen på grabbarnas avdelning, men Danilo & Jonathan kommer säkert flytta till stora barnavdelning snart kan jag tro, sen är dem tillsammans alla 4 på samma avdelning. Och tre nya fröknar. Fast en har flyttat till tjejernas från lilla avdelningen, så henne har dem iaf sett...
 
Får se hur det går. Jag tänkte om jag flyttar på starten en vecka till, men Olivia har tid på BVC och det underlättar om jag kunde gå dit med bara henne...
 
Sen har jag också tänkt på om jag har alla barnen helt med mig. Men när mörkret faller på och vi i stort sett kommer att vara inne, hur kul är det då för dem....?
Det är en annan sak nu på sommaren när man är utomhus så mycket och gör olika saker, självklart får dom vara hemma med mig då. Men som sagt- vinterhalvåret is a pain in the ass. Jag menar, förra vintern ville dem knappt gå ut ju, det var så mycket snö, kallt och jobbigt att röra sig med vinterkläder och tunga skor. Man kunde inte komma till några lekplatser för allt var insnöat. Då är det roligt för dem att vara på förskolan och leka med sina vänner, utvecklas socialt och få allt det där pedagogiska istället för att vara inne med mammsen. Man blir ju tokig för mindre...
 
Ni hör ju att jag är kluven. Jag är ju ändå hemma med Olivia, så vad ska jag göra utan järngänget...??Smiley
Och OM jag skulle ha allihopa hemma med mig, blir det då inte väldigt svårt för Nicole att börja förskolan nästa höst?
Förskolan är väl ändå bra för barnen... right...? Komma bort från mig också lite, bli mer självständig, utvecklas, leka med kompisar, komma iväg på egna äventyr...?
 
Gaah, blir tokig av mina egna tankar! SmileySmiley
 
Mitt älskade fina lilla järngäng!
Smiley
 

Kommentarer
Postat av: C H A R L O T T E

fina bilder =)

2013-08-12 @ 12:06:13
URL: http://chatra.se
Postat av: peachbeast

Det blir bra på dagis ska du se :-). Oroa dig inte över ny personal utan ta det som det kommer. Jag tror att barnen hanterar det enklare än du kanske tror. Den nya personalen är kanske tom bättre.

Jag resonerar så här: större delen av barnens liv (när de är vuxna) kommer gå ut på att hantera nya situationer och nya människor. Då är det extra viktigt att de tidigt får öva på det. Än så länge finns man ju där och kan stötta.

Förskolan är jätteviktig tycker jag. För att möta nya vänner, lära sig dela saker på ett annat sätt än hemma, få utveckla sin personlighet, lära sig samarbete och allt möjligt annat som föräldrarna missat/inte tänkt på.

Lycka till!

2013-08-12 @ 12:28:32
URL: http://supermancat.blogspot.com
Postat av: mummu

Allting kommer att gå jätte bra, bara första veckan kanske lite jobbig, jag kan vara men Olivia så länge, när ni är på dagis, första dagarna. OKEY.
Puss o kram. ♡♡♡♡♡:]

2013-08-12 @ 12:32:08
Postat av: Tina


Vilka otroligt söta guldklimpar:)

2013-08-12 @ 13:24:34
Postat av: Kristiina

Hej! Förstår att du är kluven😉. Men du kommer att komma fram till ett klokt beslut. Du om någon vet vad som blir bäst för dig och dina barn. Så fina barn du har😍. Följer dig troget😄. Ha en fortsatt bra dag . Kram 🌹

2013-08-12 @ 15:42:27
Postat av: Nina

Haha känner igen mig själv så mycket i det du skriver! Men jag tror att det är bäst för dom att gå på förskola där dom har sina vänner.

2013-08-12 @ 15:50:17
URL: http://Mamastime.blogg.se
Postat av: Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Min mamma som är lärare säger att barn ska gå på dagis från 4 års ålder för att klara övergången till skolan, med gruppen och att kunna hantera den miljön. Så jag skulle inte ha så stora barn hemma av den anledningen. Det blir svårt att anpassa sig till skolgången helt enkelt om man varit hemma. Men för pojkarna skulle du av den anledningen kunna ha dem hemma.

2013-08-12 @ 16:53:06
URL: http://www.finest.se/natali
Postat av: Camilla 33 år och blivande 10 barnsmamma

Åhh vilka fina bilder.

Jag har oxå dåligt samvere när det ller dagis,nu börjar Sophie på dagis i början av september,då är hon 2,5 år..
Hon har velat dit länge då stora syskonen har fått åka och varit jätte arg att hon inte fått det..
Nu kommer hon bli så glad att hon oxå får vara där.
Vi har ju knget för barnen här.ingeg lek land ingen lekplats,inget jag kallar lekplats iallafall,ingen öppen förskola,så det ända roliga för barnen är att få gå på dagis..
Kram Camilla
.

2013-08-12 @ 16:53:27
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Anna

Hej! Vill först skriva att jag nyligen ramlade in på din blogg, minns ej hur längre :) Jättefina barn ni har, alla fem! Har själv 2 små, 3 år och 9 månaders bebis. Men 2 till varannan vecka, (killens sedan tidigare), så det blir många barn här ibland :) Tänkte bara ge förslaget att du kan ha barnen hemma 2 ggr/ veckan kanske? Då får dom både allt positivt med förskola o allt,men du slipper ändå stressa med morgonlämning och alla hemska vinterkläder varje dag. En tanke bara .. Ha det bäst, hälsningar

Svar: Tack för tipset, ska fundera på det ;)
Me & My Baby Dolls

2013-08-12 @ 17:45:48
Postat av: Anna Köhler

förstår dig helt med det :) min 4åring startade på ett helt nytt dagis efter sommaren o ny miljö o allt, och jag funderade hur ska det gå och allt men det har gått jättebra :) ska gå fint ska du se

Svar: Tack, jag hoppas det :)
Me & My Baby Dolls

2013-08-12 @ 18:24:02
Postat av: Mamma till fyra pojkar

Jättefina barn - supersöta!
Förskolan är jättebra men lika bra har dom hemma (oftast iaf). Jag har haft barnen hemma tills dom börjat skolan och inga som helst problem att komma in i skolvärlden. Dom har fått kompisar, dom har varit hur duktiga som helst, kunnat läsa o räkna före många andra, är duktiga att leka med varandra osv. Så jag tror inte färskolan är bättre än "hemma med mamma". (läste bara Natalis kommentar).

Ha en fin vecka Satu med dina guldklimpar!

Svar: Tack! :) Alla barn är ju olika, men jag tänkte då på Nicole, hon är så mammig och blyg att testa nya saker... :/
Me & My Baby Dolls

2013-08-12 @ 19:19:34
Postat av: ulle

Tror det kommer gå bra för barnen!! Ja förskolan är bra för barnen men inget är viktigare än föräldrarna(arbetar själv på en förskola). Det du kan göra är ju att de inte går så många timmar varje dag eller är ledig någon dag(det är ju nu innan de börjar skolan och du jobbar som man kan slippa att passa tider och en massa stress) -Lycka till!!! Tack för en fin blogg.

Svar: Tack för ditt kommentar! :)Jag tänkte att dom får ha en mamma-dag nån gång i veckan, där en får vara hemma åt gången ;)
Me & My Baby Dolls

2013-08-12 @ 19:27:11
Postat av: Emma - Mamma till lilla Ella

Kul att du hittade till min blogg! :) Vilken fantastisk barnaskara du har. Så underbart med en så stor familj! Precis vad jag önskar mig i framtiden. Det är ju så härligt! :)
Vi mår så bra tack. Sommarsemestern börjar gå mot sitt slut för oss också precis osm för er. Jag känner också lite blandade känslor inför det! Men ibland kan det ändå vara skönt att få tillbaka en vardag. Blir lätt en enda lång helg på sommaren! :) Kram!

2013-08-12 @ 19:38:59
URL: http://emmaingrid.blogg.se
Postat av: Johanna L

Förstår ditt dilemma, men barnen har det superbra på dagis. Tror det är jätteviktigt att komma in en grupp, att förstå gruppdynamik. Det blir jättesvårt annars när de börjar skolan! Sen har ni ju massor att berätta för varandra när de kommer hem, t ex vad som hänt osv. Det är en del i barnens utveckling och individanpassning :-)

Svar: Jo, så tänker jag också :)
Me & My Baby Dolls

2013-08-12 @ 19:42:07
Postat av: Anna

Vad roligt att det är att läsa din sunda inställning, tänk om fler föräldrar tänkte som dig... Min son var hemma året innan han började förskoleklass med mig och sina syskon och det har gått jätte bra för honom, han börjar i tvåan nu om en vecka

Tiden man kan få tillsammans med sina barn kan man aldrig få tillbaka

Förr var det vanligt att barnen var hemma med sin mamma innan de började skolan och de har inte gått någon nöd på dem

Gå på din känsla

Kram Anna

2013-08-13 @ 20:39:37
Postat av: Anonym

Hej sent svar, förlåt.
Hur tror du det skulle vara att låte Nicole få Fredagarna fria? Förstår att det kan vara svårt att förklara för de andra men kanske något med att skolbarn måste vara hemma och öva läsa en dag i veckan?
Jag vet själv hur jobbigt det är att bolla sådana tankar. Mina barn har aldrig gillat förskolan heller men för dem gör det att de ej blir så bråkiga mot varandra hemma om de fått vara isär några timmar per dag.
Har även jag haft dem hemma hela sommaren och då vi är bara vi för många dagar blir det bråk o kiv om allt. Men så fort jag lyckas få till playdate för en av dem borta är de bästa polare igen nästa dag. Det verkar som även syskon behöver lite "egentid" ibland.
Kram

2013-08-14 @ 03:00:45
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback