Nattpsyko, rumsbyten & "vill ha"!

Vi (<---jag) planerar ju lite hur rummen ska se ut när Olivia ska flytta ut från vårt rum. (mer om det sen)
 
Nu är det ju inte bråttom alls, hon är så snäll så och jag älskar att ha henne nära. Och hon sover bra också.
Men jag misstänker att det är jag som stör hennes nattsömn ibland och inte tvärtom, haha. 
 
Det är som så att jag pratar i sömnen jätte ofta. Och så går jag i sömnen också. (inte ens då kan jag ligga still)

Andres är skitsur på mig ibland på nätterna när jag snackar så mycket och väcker honom. Ganska komiskt (och farligt!) också att man kan faktiskt prata med mig när jag sover- jag svarar!
Jag drömmer livliga drömmar, jag snackar hur mycket som helst, ibland skrattar jag och ibland är jag arg på någon.
 
Jag har varit så ända sen jag var riktigt liten. Min syster och jag delade rum när vi var små och en natt vaknade hon av att jag klättrat upp till hennes säng, stått vid fotändan länge och sen börjat hoppa på hennes säng. En annan morgon vaknade jag utan täcke och vi letade och letade och hittade till slut min stora duntäcke i en ica-påse bakom dörren. Hur f*n har jag fått dit den?!
Sen jag har fått barn har det handlat om just barnen när jag vandrat iväg på nätterna. Ibland vaknar jag med en känsla av att jag "glömt" någon av barnen nånstans, så jag springer upp och letar efter dem. Överallt förutom just deras sovrum.
Ja, ni hör ju hur det låter...?
 
En natt för inte så länge sen vaknade jag av att jag hörde portdörren stängas och jag fick panik. För jag var helt övertygad på att det var Danilo & Jonathan som tagit sig ut mitt i natten och någon tagit dem. (Det var i samma veva dem lärde sig öppna låset i dörren- nu har vi polislås också) Så mitt i natten sprang jag upp, öppnade ytterdörren och ropade på grabbarna.
Och en annan natt trodde jag att Karo hade tagit Jonathan, så jag letade och rotade efter dem i min garderob.
 
Ehh. Ja.... Normala nätter här hemma hos familjen Gonzalez med andra ord.
 
På morgonen när man hör vad som hänt (och ibland har jag svaga minnesbilder av det själv) så låter det helknasigt och skrattretande. Men paniken man känner då på natten när man tror att ens barn är borta är hemsk.
 
 
Pratar/går ni i sömnen?
 
Jaja, hur som helst så tror jag att det är jag som väcker Olivia ibland på nättena med mitt pratande, så därför har vi pratat om rumsbyten. Vi tänkte köra "hela havet stormar" här hemma när det är dags.
 
Vi har ju 5 st sovrum och såhär har vi tänkt, men planera kan ju ändras om jag kommer på nått bättre  :
 
* Jag & Andres flyttar till Nicoles rum
* Olivia flyttar till Vanessas rum (då har vi rummet mitt emot henne)
* Danilo & Jonathan flyttar till vårat sovrum (Det är det största rummet och då skulle dom få dela)
* Nicole flyttar till Jonathans rum 
* Vanessa till Danilos rum.
 
Ja, ni hör ju att vi har lite att göra sen när det blir aktuellt. Men jag älskar det! Jag älskar att möblera om och inreda.
Eftersom vi har några fondväggar som inte passar vid rumsbytena så tänkte jag fråga om syrran vill tapetsera. Jag har aldrig provat själv och skulle nog inte våga göra det heller. Men syrran, hon tapetserar utan att ha tänkt på det först, haha... Det där med rummen har alla fått vara med och bestämma över, och jag tror att det kan bli bra sådär.
Tittar lite på olika inrednings detaljer på nätet och är helt tokigt sugen på att köpa, men först måste jag nog vinna på lotto. Eller hästar. Or whatever, spelar ingen roll, bara jag vinner. Haha..
 
Något som jag är helt fast i är STJÄRNOR.
Älskar allt som har med stjärnor att göra. Påslakan, kuddar, lampor, krokar, tavlor, mössor, kläder- ja typ allt som har med stjärnor älskar jag. Det ser så fint och enkelt ut.
 
VILL HA:
 
 
Kids Concept, Star, Krokbräda, VitKids Concept, Star, Väggspegel med knoppar, VitKids Concept, Star, Boklist, RosaKids Concept, Star, Bordslampa, Blå/silverKids Concept, Star, Bordslampa, Rosa/vit/silverJotex Rosa JON påslakanset 6 delar

Kommentarer
Postat av: Camilla 32 år & blivande 10 barnsmamma

Hahaha o herregud vad jag skrattat nu..
Min man är likadan ,vet inte hur många gånger jag finderat på vad han håller på med..
Det där rädslan sv att barnen ör borta har jag fått några gånger men då är jag vaken,men minnet bara försvann o jag visste inte nått.
Skumt.och hemsk känsla..

Mvh xamilla

2013-04-18 @ 12:28:18
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Hannah

fantastiskt kul på nåt sätt. :) ha ha.

har själv funderat lite på det där med rum till barnen. Våra delar ju nu eftersom vi bara har två sovrum, ett till oss och ett till dem. Men när vi flyttar till större blir det fler rum. Har tänkt att de ska ha ett lekrum och ett sovrum som de delar. För att båda enkelt ska kunna ta del av alla leksaker (de är ju lika gamla). Men ibland undrar jag ändå om de borde sova på egen hand, de stör ju varandra lite när de ska somna. å andra sidan kanske de sover bra på natten just för att de har varandra och alltid haft det... svårt. kanske blir det att de får dela sovrum tills de är så pass stora att de vill något annat... ;)

2013-04-18 @ 12:56:54
URL: http://honeybuns.blogg.se
Postat av: Louise

Nej jag går inte i sömnen, min sambo gör ibland.
Pratar i sömnen gör jag kanske ibland men vet inte om det hänt så ofta.
När jag hade en kompis sovandes hos mig en gång när vi var yngre så hade vi en viss dialog med varandra haha.
det här med att byta rum, vi bor bara i en trea och Izabella ligger inne i vårt rum i sin egen säng ibland och hon kommer upp i vår säng och sover där resten av natten.
Vill att hon ska ha eget rum men det betyder att vi måste flytta ut i vardagsrummet på något sätt så jag hoppas på flytt inom snar framtid till något större.
Svaret på din fråga i min blogg.
Jag känner mig osäker på att läsa till förskollärare för 3,5 år i skolan jämfört med 2 år och trivs jag inte i förskolan har jag kastat bort nästan 4 år på utbildning så jag hoppas lite på att det är på läkarsekreterarutbildningen jag kommer in på.

Ha en fortsatt bra dag. Kram

2013-04-18 @ 14:00:52
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Anna

Mina en tjej snakar i sömnen en hel del. vi f-tiden i mrose hörde jag henne snacka en massa & sedan sam hon jävla xxx dvs sin ena systern namn :-o
Det är ganska jobbigt att vakna av att hon obland är sur eller arg eller ledsen i sömnen. Det är svår för mig att sova då....

2013-04-18 @ 14:40:28
URL: http://bjornbarsanna.blogspot.se/
Postat av: Helena H

Tror nog det är lättare för grabbarna att dela rum än tjejerna. Vet inte riktigt varför, men kan vara för att de är närmare varandra genom att de är tvillingar... samtidigt som tjejer ofta har mer saker som de vill ha i fred.
Så låter som ni har gjort en bra om-möblering tycker jag. :)
Blir kul att se vad ni hitta för fina tapeter nu. Fast jag skulle tycka det var jobbigt att ta bort grabbarns snygga tapeter. ;)
Antar att jag inte behöver skissa klart trippelsängarna till tjejerna då. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2013-04-18 @ 18:49:07
Postat av: Isaks mamma

Åh herregud, det är första gången jag hör/läser om någon som har EXAKT samma sömnproblem som mig själv!!! Har haft dem så länge jag kan minnas men det har blivit värre sen jag fick barn. Vet inte hur många ggr jag dragit ut sängen från väggen, rotat i garderoben, grävt bland soporna, sprungit runt i lägenheten och letat efter min son mitt i natten! Det är ständigt samma dilemma, känslan av att han är borta och att jag måste hitta honom... Jag vaknar till ordentligt mitt i någon rörelse och bara "va fan, det här är ju galet, han ligger ju i sängen" haha. Och då är det bara att gå och lägga sig igen :) det konstiga är att jag ändå inte riktigt gör det i sömnen, för jag minns allt och om min sambo fortfarande är vaken och jag kommer utspringande i vardagsrummet letandes efter sonen och han frågar va tusan jag gör så skäms jag lite och typ hittar på någon ursäkt för att jag skulle upp, haha. Han är liksom van nu och bara skrattar åt mig och svarar "jaja gå och lägg dig nu" . Skönt att äntligen få höra om någon som är likadan som mig! Kram

2013-04-19 @ 21:37:57
Postat av: ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

åh stjärnor! ja blir knäpp haha
finns så mycket fint!

2013-04-23 @ 11:11:29
URL: http://www.melissasprinsar.se/
Postat av: Caroline

Jag pratar också mycket i sömne, men tror inte att jag går upp. Måste kännas helt fruktansvärt att tro att barnen e borta i drömmarna! Min syster däremot har varit uppe och gått och satt sig för att titta på tv osv i sömne haha :-)

Åh, jag älskar också att möblera om, sortera bort gammalt och in med ny inredning osv! Visst är det så härligt att fräscha upp med allt sånt o vad det innebär :) Min man blir tokig på mig ibland med mina om möbleringar haha!!

Kram/Caroline

2013-04-25 @ 21:10:41
URL: http://www.isflinga.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback