VECKA 21 + 0

Jeehaa, ännu en vecka har rullat förbi och nu är det "bara" 19 veckor kvar!

OM jag nu skulle få gå hela tiden ut.

 

Såhär förändras din tillvaro:

Det är svårt att vara graciös när du är gravid, så var inte förvånad om du börjar känna dig klumpigare nu. Du bär på mer vikt, din tyngdpunkt har förflyttats och lederna i kroppen har luckrats upp av graviditetshormon. Se dig för lite mer än vanligt och ställ undan de högklackade tills vidare. De gör det svårare att hålla balansen och kan förvärra ryggsmärta.

Du kanske oroar dig för hur mycket du kommer att ha lagt på dig mot slutet av graviditeten? Man har en mycket mer avslappnad attityd till viktökning under graviditeten nu för tiden, så var tolerant mot dig själv. Det är bäst att inte heller börja banta så fort bebisen har kommit, eftersom kroppen kan behöva allt från några månader till ett år för att återhämta den näring som gick åt under graviditeten.

Prata med din barnmorska om din vikt börjar öka alltför snabbt, eller om den sjunker. Barnmorskan kontrollerar normalt att du växer lagom fort. Om du är större än vad du borde vara, kan man göra ytterligare undersökningar för att ta reda på varför.

 BEBISEN:

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna.

'Små grytor har stora öron': Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

 

 

Såhär såg jag ut idag:


Kommentarer
Postat av: Nina

mysig mage du har.. :D

2012-09-04 @ 10:15:33
URL: http://deliciously.se
Postat av: Emma

:) så fin magbild:)

2012-09-04 @ 13:40:27
URL: http://www.mammatillbenjamin.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback