Sammandragningar

Idag ska jag faktiskt lägga mig ner och VILA. I really need it!
Så fort jag överanstränger mig och stressar så får jag sammandragningar. Dom gör inte ont, men dom är inte sköna, dom är bara helt obehagliga. Inte alls bra... Förbannar mig själv varje gång att jag måste ta det lungt, finns inget annat. Men hur fasiken ska jag klara av det när jag har två pojkar här hemma som är i en "jag-har-inga-öron, jag-gör-som-jag-vill-annars-slänger-jag-mig-ner-och-skriker" period?
Tips mottages gärna.
 
Håller helt seriöst på att fundera om dagis vore nånting för dem, men samtidigt känner jag mig som den mest hemska mamman som tänker så. Och det går emot det jag står för, det jag tror på.
Samtidigt måste jag tänka på min egen hälsa också (egoistiskt) och inte bara det, utan lilla bebisen som lever i min mage som är helt och hållet beroende av mig och mitt välmående för att hon också ska må bra och stanna kvar i min mage mååånga, många veckor till.
 
Nu blev det tyst i pojkarnas rum, nu ska denna tjej lägga sig för en vila. Tror mig höra min choklad (Skotte) ropa på mig också... ska jag eller ska jag inte?

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jo ät skotten, passa när du kan äta :-) Inget kul med sammandragningar, hoppas de ger sig vid vila. Man får tänka egoistiskt när man är gravid, dessutom gör man ju allt för sina barn utanför magen hela tiden :-) Jag väntar nr 3 8/1-13, har en pojke och flicka på 8 och 9,5 år. Är sjukskriven sedan en vecka pga foglossning och svårt att röra mig, dessutom Prematura sammandragningar, som blivit färre den här veckan. Humöret är inte alltid på topp för även lite större barn bråkar och har humör, men jag älskar dem så och är så lycklig att de är mina.

2012-09-13 @ 12:30:39
Postat av: Tanna

Du måste ju tänka på dig och lilla bebisen i magen. Ha INTE dåligt samvete om du skickar killarna till dagis några timmar. Dom kommer ha jätteroligt där och du kommer vara en piggare mamma sen. Kram !

2012-09-13 @ 14:19:15
URL: http://tannaodevil.blogg.se
Postat av: Åsa

Hej! Jag hamnade hos dig av en slump. Jag är förskollärare och tycker inte alls du ska ha dåligt samvete över att du tänker tanken på att sätta pojkarna på förskola. Förskolan i sig är bra, men kan aldrig ersätta familjen och det egna hemmet. Däremot att få komma dit ett par timmar per dag, leka, öva sociala färdigheter och lära sig dela med sig är bara bra för barn. Bara för att barn till föräldralediga, arbetslösa osv får gå 20 tim/vecka ( i min kommun iaf) så innebär det ju inte att de måste vara där 20 tim/vecka :) Vill du, så kan du ju ha dem där mellan typ 9-12 och sen att de sover hemma. Jag har också varit hemma länge med mina barn innan de börjat förskola, just för att mamma-hjärtat tyckt så, men nu i efterhand (mina är 7 och 9) så hade jag nog skolat in dem tidigare just för att de får så mycket på förskola som jag hemma inte kan tillgodose.
Lycka till med ditt val.

2012-09-13 @ 14:28:48
Postat av: Ilona

Varför är man en dålig mamma för att man sätter sina barn på dagis? Det var det dummaste jag har hört...plus de kan ju va bra för dig nu när du är gravid och behöver avlastning under dagarna.

2012-09-13 @ 14:39:56
Postat av: Emma

jag hade absolut låtit dem börja på dagis om jag var du. Även om de bara är 3 h om dagen elelr 5 h 3 dagar i veckan , så hinner du vila upp dig, städa o ta de lungt innan kaoset kommer hem:)

när de gäller att dom inte lyder, har du provat o "straffa" dem, typ att om dem inte lyder så bär du in dem på sitt rum så får dom sitta där i 2 minuter o sen förklarar du varför dom fick sitta där o efter ska dem säga förlåt om dem varit stygga, så ger man en kram , sen är allt bra.

Eller att du har en liten pall där dom får sitta när dem inte lyder.

När Benjamin är olydig åker han in på rummet(sätter honom på sängen eller mattan i rummet) så får han sitta där i 2 min ..(funkar oftast ganska bra)

2012-09-13 @ 14:58:47
URL: http://www.mammatillbenjamin.blogg.se
Postat av: Emzi - Mamma till Dewin , Wilton & Alwida

Sv: Min minsting är 3 månader nu så snart är det väll dags att börja försöka på nästa bebis! Jag blev ju gravid med dottern när yngsta sonen va 4 månader och då hade ju inte hunnit få tillbaka mensen så jag visste inte om att jag va gravid först. Man blev positivt överraskad om man säger så! ;) Men man kan ju hoppas att det går lika fort den här gången oxå! ;) Vill ni ha fler sen eller tror du att ni nöjer er med 5 barn? Kram

2012-09-13 @ 16:02:41
URL: http://elwiz.blogg.se
Postat av: Isaks mamma

Klart du ska vila och äta Skotte haha! Och det där med dagis, du har ju faktiskt haft dem hemma i över två år, det är inte många som har det idag. Och dessutom antar jag att du bara skulle ha dem 15 timmar? Jag ser inget fel med det, men förstår också din synvinkel att du vill göra som du tänkt och det du tror på. Men två i samma ålder måste vara en utmaning, särskilt när de är i två-års åldern ;)

2012-09-13 @ 19:15:45
Postat av: Anna Köhler

du ska inte känna dig som en hemsk mamma för att du överväger dagis för pojkarna också, för ditt o speciellt barnets skull så kanske det är en bra idé

om jag vore i din sits så hade jag nog övervägt det

Postat av: -Santsu-

Voi rakas ystävä,nyt yritä levätä enemmän. Mä tiedän kuinka hankalaa se on kun on pikkuisia talo täynnä mutta karsi pois vaikka siivoamiset. Jätät ne hommat Andresille :D

Yritä jaksaa ja Haleja!!!

Ja voithan sä laittaa pojat vain siksi aikaa päiväkotiin kun olet raskaana. Se kirpasee mutta sun on pakko ajatella itseäs ja hei varmasti pojat tykkäis kovasti touhuta siellä. Ja onhan tytöt jo siellä niin heistä olisi hyvä turva ja tuki toisistaan.

2012-09-13 @ 20:17:57
Postat av: Monica

Kan du inte få ha dem på dagis lite fram till den lilla har växt färdigt i magen, så du får vila några timmar i veckan!?

2012-09-13 @ 20:42:12
Postat av: karin mamma till 3

Ja de är svårt, jag är själv hemma med min lille (2skolbarn åxå) Men har du en bra förskola eller dagis så kanse de våre bra någon eller några dagar i veckan? för du har ingen annan som kan ta dem en stund på fm? Eller kan din man gå ner i tid? Samtidigt så ska du och bebis må bra åxå. ta hand omdig och bebisen nu....

2012-09-13 @ 20:44:44
URL: http://mammakarin.minbebis.se
Postat av: Anna

Usch det låter inte alls kul med sammadragningar. Du får ta & lugna ner dig! Ha en skön & lugn helg!!

2012-09-14 @ 06:53:39
URL: http://bjornbarsanna.blogspot.se/
Postat av: Anni

Men du. Nu med bebben i magen är jue det viktigaste att den och du mår bra! Man vet aldrig hur en graviditet blir. Våran Zander var tvungen att börja på förskola tidigare än tänkt för jag inte mådde bra med lillebror i magen. Å han var dessutom sjuk med sin astma. Men vi kände att vi inte hade nåt val.
Pojkarna är jue snart 2,5! Så d är inte långt ifrån ditt mål! Tänk på det! Å dessutom är alla barn olika, vissa behöver förskola tidigare än andra. Jag menar att dem kanske skulle älska det! Oavsett hur ni gör, är erat val det bästa:) kram på dej!

2012-09-14 @ 10:47:19
Postat av: Cissi

Hugge började på dagis redan när han var lite över ett år bara, han kunde knappt gå då. Men han älskar det! Är två och halvt nu och jag får knappt hem honom på kvällarna :) Tror att det är bra att han får aktivera sig hela dagarna.

2012-09-14 @ 14:39:15
Postat av: mummu

Satu,där ser du, alla tycker, som vi har pratat om,du kommer att orka mycket mer,när du får vila lite på dagarna,det är jätte viktigt,om du inte mår bra,vem gör det då? Puss.Rakastan

2012-09-15 @ 09:35:30
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback