"Är det Jul snart?" :)

Tjohoo!
Hej allihopa!
Jag sitter här framför datorn och dricker lite kaffe (det var lääänge sen!).
Imorse när jag hade lämnat Nicole & Vanessa på dagis så möttes vi av Puua. Han föreslog att vi skull ta en promenad till Torvalla för en fika. Grabbarna stannade här och där för att visa oss en massa spännande grejer, såsom vattenpölar, kottar och löv. När vi kom fram fikade vi (eller dom, jag mådde för illa) och sen tittade dom på när folk badade och så åkte dom bil. På hemvägen stannade vi vid varje träd där Puua och grabbarna gömde sig bakom- OCH framför.
Grabbarna tänkte att om dom bara står vid ett träd och blundar riktigt hårt så kan ingen se dem.
 
Hemma sen har Danilo & Jonathan lekt. Jonathan har lekt med sin favvo sak- elmopeden som dom fick från kusin Sebastian, han ska köra med den hela tiden (trots att batterierna är urladdade) och han använder mina nycklar för att "starta" den. Danilo har tittat på Pippi och lekt med småbilar på soffan medans jag har styrt upp med städning och matlagning. Jag kände mig riktigt seg, men kände att om jag sätter mig och vilar så kommer jag aldrig upp. Och när jag väl bestämmer mig för något så får jag mycket gjort. Jag har vikt och lagt undan 3 maskiner tvätt, fyllt och tömt diskmaskinen, plockat bort leksaker som ligger överallt, dammsugit, vädrat, torkat bord, speglar och fönster- allt medans maten legat i ugnen och jag har t om besökt toaletten med huvudet före en gång mellan varven. Bra jobbat va!
Känns som att man måste dammsuga precis varje dag, det kommer in så mycket grus med barnen, trots att dom får ta av sig skorna utanför.
 
Nu har gossarna somnat. Ahh, dags att få ner tempot.
Jag har börjat fundera en massa på julklappar och sånt (redan!)
Har klickat hem de där sängarna till pojkarna, så vi får se när dom kommer. Junior madrasserna var slut där, så jag får leta efter dom någon annanstans. Det är inget onödigt inköp, de där sängarna. Dom behövs verkligen, nu när bebisen kommer så ska hon ju ha en av spjälsängarna, och då är det jul och allt, så det skulle bli höööga utgifter om vi hade väntat med sängarna till senare. Då är det en massa annat som ska inhandlas.
Som sagt, vi har inte köpt nånting till bebisen ännu, men vi kommer att behöva köpa vagn, bilbarnstol, kläder, sängkläder och allt annat som hon behöver. Vi vill inte köpa nånting nu, eller jag vill inte det för jag är fortfarande så orolig och rädd att- äsch, kan inte ens skriva det, känns för hemskt, men ni kanske förstår?
Men sen när jag ska till specilast mvc när jag är i ungefär vecka 28 kan vi börja tänka på sånt.
 
Nicole och Vanessa frågar mig jämt ifall det inte är jul snart, för dom vet att bebisen kommer då.
Hihi, sötnötarna. Danilo och Jonathan förstår ingenting. Ibland klappar dom på magen när jag berättar, men det är så mycket annat som är mer intressant just nu för dom.
 Lite roligt är det att det är Julafton om 3 månader och 5 dagar.
 
Bebisens ankomst, julklappar till våra fyra små- allt sker ungefär samtidigt så det är kanske smartast att börja med julklapparna så småningom? Vi är alltid ute i sista minuten med julklapparna annars.
 
Hur gör ni?
När brukar ni börja inhandla julklappar?
Vilka köper ni för?
 
Nu i flera år har vi kört så att vi bara köper till barnen (samt mor/far föräldrar).
Förut köpte man till allihopa, men det funkar ju inte så när man har en stooor släkt. Då skulle man få börja köpa julklappar i januari för att kunna köpa till allihopa :).
 
Idag ska Vanessa till BVC för 3-årskontroll, hoppas bara att Andres kan sluta tidigare idag så att hon får göra det hon ska i lugn och ro ;-)
 

Kommentarer
Postat av: Caroline

Vi köper också bara till barnen och våra småsyskon. Till mor-och farföräldrarna brukar vi göra fotoalmanackor med barnen, det är uppskattat :)

2012-09-19 @ 16:02:16
URL: http://carr0n.blogg.se
Postat av: Carro

Jag kommer börja med julklapparna redan i okt, känns bra att man har tid på sig och kan ta lite då o då. Eftersom jag är arbetslös och ensamstående så kommer jag bara köpa julklappar till sonen.

2012-09-19 @ 20:08:06
Postat av: Marie

Ja, tiden går fort och snart är julen vid dörren, jag älskar julen och köpa julklappar och ordna rimm till klapparna, jag älskar även att få julklappar är som ett litet barn ....gillar och pyssla och ta fram alla tomtarna och baka.
Jag köper till min sambo, mina föräldrar, min bästa vän och hennes 5 åriga son, och ibland skickar jag julklappar till min systers barn till Finland, eller om mamma åker dit så tar hon med sig dem....så dem köper jag till och till min sambo och mina föräldrar så blir det väl runt 5-6 julklappar var och de tycker alltid att det är för mycket, men ibland blir det ca. 10 var...ha,haa...men köper sådant som de behöver, och såklart ska våra 3 vovvar också få julklappar. Mvh.Marie

2012-09-19 @ 20:19:35
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com
Postat av: Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Köper bara till barnen, inget annat. Det är ju bara byte av pengar. Helt onödigt. Sen köper jag allti online, springer aldrig i affärer numer.

2012-09-19 @ 20:49:38
URL: http://finest.se/natali
Postat av: Emma

oj vad du har hunnit med mkt :) Skulle du inte vila och ta det lungt?

Har du funderat mer om dagis och grabbarna?

I och med bebis kommer om 3 månader och grabbarna behöver leka av sig och du behöver vila samt förbereda allt för bebis , så tycker jag absolut du ska se till så dom börjar på dagis. Antingen 3 h om dan eller 5 h , 3 dagar i veckan som B går.

Jag tycker de är så skönt när han är där och jag kan städa o ta de lungt utan att de är bombnedslag direkt.

Då vi inte har bästa ekonomin, så tänkte jag börja med julklappar väldigt snart. Har redan börjar köpa vinteroverall och vinterskor ska ja med fixa nu snart och efter de kommer julklappar köpas efterhand..

Kram

2012-09-19 @ 21:29:37
URL: http://www.mammatillbenjamin.blogg.se
Postat av: marklin - våran vardag

Fin blogg :) Julklappar är väldigt svårt!

2012-09-19 @ 22:44:50
URL: http://marklin.blogg.se
Postat av: ♥ ♥ MelissasPrinsar ♥ ♥

sv: jo de är ju sant =) dom är nog lätt att få sålda sen när de är dags =)
hehe nja en säng för 10 000kr hade ja aldrig köpt te barnen eller de lät ju hemskt för ja å marcus har en säng för 17 000kr :P men i alla fall! ;)

me oss är de fint nyss gått upp å vinkat av marcus te jobbet så nu ligger ja å vincent i soffan å försöker vakna till liv :)
Kram

2012-09-20 @ 06:57:48
URL: http://melissasprinsar.com
Postat av: Tanna

Jag hade min gravidförsäkring genom Folksam. Tror den kostade ca 1200 kr och vi fick ca 10.000 kr tillbaka. Så det var ju inte helt fel....
Vi mår bra annars. Kram

2012-09-20 @ 07:40:04
URL: http://tannaodevil.blogg.se
Postat av: Thea

Jag brukar köpa presenter/julklappar när jag hittar nåt. Ibland finns det bra saker på rea o då brukar jag spara. Förra året hittade jag t ex ett dockskåp till min systerdotter för 200 kr istället för 400 kr. Det var i september...Sen gick det upp till fullpris i tid till jul igen. I år har jag hittills hittat 4 julklappar till 4 olika personer.
Vi köper bara till våra barn (2 st) barnens kusiner (5 st) och till mor o farföräldrar (och där blir det mest ett foto + nåt litet). Mer än så har vi inte råd med. Men ibland hittar man nånting som bara passar och då tar vi det oxå.

2012-09-20 @ 08:07:01
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback