Vecka 27 + 1 !

Tjohoo, eftersom jag glömde lägga in detta info igår när jag kom till vecka 27 + 0, så gör jag det idag istället.
Nu måste jag gå och ta en mag-bild....
 
"Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!"
 
MAMMAN:
 
Nu förändras din kropp i snabb takt. Livmodern når snart upp till bröstkorgen och om du har otur kan du få besvär som kramp i benen, hemorrojder eller åderbråck. (De försvinner vanligtvis efter förlossningen, som tur är.)
Dagen D närmar sig – om du inte bokat plats i föräldragrupp, kan det börja bli ont om platser.

Inom kort har du förmodligen tid på MVC för hälsokontroll och ett blodprov som kan visa om du har järnbrist eftersom blodvärdet ofta sjunker under graviditeten. Om din blodgrupp är Rh-negativ och tidigare provresultat var negativa för Rh-antikroppar, kommer du att testas igen.

Studier har visat, att pappans attityd har stor inverkan på hur amningen går. För förstagångspappor kan det vara bra att läsa om grunderna för amning så du kan ge din partner bästa möjliga stöd senare. Din partner kommer att behöva mer stöd än vanligt, särskilt de första veckorna och i synnerhet om hon förlösts med kejsarsnitt.
 
Inte den bästa magbilden, men den får duga
 
 BEBIS:
 
Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

 
 
 
Imorgon ska vi till Huddinge igen, denna gång för en TUL (=tillväxt ultraljud) Ska bli hur spännande som helst att att få se den lilla Prinsessan igen, och få veta ungefär hur mycket hon väger!!!

Kommentarer
Postat av: Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Yes, jag pratar flytande Finska, flyttade hit som 10 åring. Min mamma bor i sthlm, likaså sambos föräldrar. Det är bara min pappa som bor i Israel och han är mest engagerad i kommande barnet. De andra skiter fullständigt i vilket. Lika bra det, det är inte människor jag vill ha i mitt barns liv ändå då de tycker i princip att bebis är ett misstag och min sambos föräldrar tycker inte om mig alls.....så är det.

2012-10-16 @ 16:30:45
URL: http://finest.se/natali
Postat av: Johanna

Hej!
Så otroligt söt mage du har :)
Snälla kan du inte berätta vilken sida du hittar gravid infon på?
Jag är själv gravid ( väntar en 3:e tjej :) ) , men jag tycker inte jag hittar nån bra vecka för vecka sida..'
Använder du någon gravid app på mobilen?
Ha det bäst!
Lycka till imorgon och vilken lyx att få se sin prinsessa igen :)
/ Johanna

2012-10-16 @ 19:05:13
Postat av: Karolina Nordling

Wohoo en vecka till!

2012-10-16 @ 20:52:18
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Shabnam

Va stor magen har blivit sen sist!!!!

2012-10-16 @ 22:49:31
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback