Vecka 26 + 0

Vecka 26 + 0 och 2-siffrigt! Nu är det 98 dagar kvar till beräknad födsel !!!
 
Nu närmar sig slutspurten – sista trimestern. Snart kommer du att kunna börja lära känna din bebis.
Kring den här tiden är det vanligt att blodtrycket stiger något. Detta är normalt, men om du plöstligt börjar öka kraftigt i vikt, börjar se suddigt eller om dina händer och fötter sväller upp kraftigt, kan du ha utvecklat havandeskapsförgiftning. Kontakta MVC eller läkare omedelbart om du har sådana symptom.
Om en odling görs, till exempel för att undersöka om du har svamp i underlivet, kan resultatet också visa om du bär på GBS – Grupp B-streptokocker. Det är en mycket vanlig infektion och ger vanligtvis inga symptom, men den kan överföras till bebisen och eventuellt orsaka problem.
 
Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små 'andetag' som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornsprodukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Jag har börjat känna sparkarna på två olika håll nu samtidigt. Förut har jag kännt dom mest vid blygdbenet, men nu känns dom på BÅDA sidorna, så bebisen lever loppan där inne kan jag tro? En riktigt härlig känsla är det, i love it!
 

Kommentarer
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback