Underbart!!?

Inte bara att man känner sig som en påse skit, nu börjar det synas utanpå också!
Benen den här gången! Åderbråck eller ytliga/brustna blodkärl eller vad dom nu kallas-WELCOME!

Ser ut som om jag blivit misshandlad.(borde kanske ha en gömd kamera för att se vad Andres gör på nätterna, haha)
Det är jätte fult och nu har det börjat göra ont också om jag går mycket eller står för länge... *suck*

Har ni haft ytliga/brustna blodkärl pga. graviditeten? Har det försvunnit? När?

Hittade det här på nätet, kom gärna med egna erfarenheter, tips och råd! ;-)

******************************************
Åderbråck utvecklas eller försämras under graviditeten eftersom den växande livmodern ökar trycket på bäckenvenerna och på den nedre hålvenen (vena cava inferior, en stor ven på höger sida av kroppen som tar emot blod från benen och större delen av organen i bäckenet och buken). Detta ökar blodtrycket i benens vener och påverkar på så sätt uppkomsten av åderbråck. Allt eftersom barnet växer och livmodern blir större blir venerna allt mer synliga.

Ökade halter av hormonet progesteron leder också till att blodkärlens väggar slappnar av. Kanske är de blå venerna bara synliga under huden eller så buktar de ut och du kan känna viss smärta eller inga besvär alls. Det är inte särskilt snyggt, men åderbråck brukar bli bättre när graviditeten är över.

Du kan förebygga dem eller åtminstone minimera dem. Det gäller att undvika alltför stort tryck på benen under graviditeten.

• Motionera dagligen – även en snabb promenad runt kvarteret kan vara till stor nytta.

• Lägg fötter och ben i högläge när det är möjligt: Ställ en pall eller låda under ditt skrivbord och försök ligga på vänster sida med fötterna på en kudde när du är hemma. Eftersom den nedre hålvenen (vena cava inferior) finns på höger sida minskar trycket från livmodern när man vilar på vänster sida vilket i sin tur minskar det venösa trycket i benen.

• Försök sova på vänster sida med fötterna på en kudde. Kila in en kudde bakom ryggen så att du ligger kvar på vänster sida.

• Sätt på dig särskilda stödstrumpbyxor innan du stiger upp på morgonen.

• Stå inte upp under längre stunder.

• Korsa inte benen när du sitter.

Åderbråck kan klia och till och med göra ont men det är nog din fåfänga som påverkas mest. Det är ovanligt med kroniska cirkulationsproblem eller blodpropp till följd av åderbråck. Endast fem procent av alla kvinnor som har oturen att få åderbråck utvecklar små blodproppar i venerna.

Om du märker att huden ovanpå ett åderbråck är öm och röd, och du samtidigt har feber, ont i benet och en snabb hjärtrytm ska du genast tala med din läkare eller barnmorska. I några få fall kan snabb hjärtrytm och/eller andfåddhet vara tecken på lungemboli (när en blodpropp har vandrat till lungorna). Om du känner dig andfådd och hjärtat slår snabbt ska du åka till närmaste akutmottagning eller ringa efter en ambulans.

Ibland försvinner åderbråcket av sig själv inom tre eller fyra månader efter att du har fött barnet. Men om utbuktande vener känns obekvämt för dig finns möjlighet att avlägsna dem genom kirurgiska ingrepp. Om du vill genomgå ett sådant ingrepp bör du dock vänta tills du har fått alla barn du vill ha eftersom åderbråck tyvärr har tendens att förvärras för varje graviditet.

Kul!
Här har ni en bild på mitt ben. Glamouröst?


Kommentarer
Postat av: Anna Köhler

men fy minns det där ifrån tiden jag väntade 4åringen såg ut som om någon sparkade mig om nätterna,
jag fick det i exakt samma vecka som du är i nu,

Postat av: Heidi

Jag hade ett exakt likadant, sidan av knät på höger ben men den försvann efter att David fötts, inte direkt men nu ser man inte ett spår av det, så förhoppningsvis har du samma tur som jag att den försvinner =)

2012-10-04 @ 10:30:25
Postat av: Karolina Nordling

Mindre kul, men du borde testa riktiga stödstrumpor från Apoteket! Och som sagt de kan försvinna efter graviditeten annars har ja en kontakt... :)

2012-10-04 @ 12:44:10
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Katrin

Heej! Nu va det jätte längesen jag kommenterade på din blogg men jag läser varje dag! Grattis till bebisen i magen, vad spännande med en till familjemedlem!

Ha en toppen dag!
Kram Katrin

2012-10-04 @ 14:07:54
URL: http://Familjenfarmnell.blogspot.com
Postat av: Michelle

Mitt högerben ser för jävligt ut :P jag hade lite grann redan innan graviditeten, men nu har det blivit ännu värre. jag har inga större förhoppningar om att det försvinner.. Men mina är som bulor nere på vaden.

2012-10-04 @ 14:14:12
URL: http://mammasnovalie.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej, hittade in hit pga av att jag fått likaadana märken, fast på magen, inte alls vackra! Och jag ska med snitt om en vecka, kändes väldigt onödigt att de skulle kommaså sent. Jag undrar om dom försvunnit på dig?

Svar: Hej! Jadå, don försvann nästan direkt efter förlossningen 😊
Me & My 6 Baby Dolls

2014-06-18 @ 06:34:35
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback