Little miss perfect....

Hej allihopa!
Dagis veckan har kickat igång efter ett gäng med sjukdomar förra veckan. Så nu njuter jag av lugnet och tystnaden innan det är dags att hämta hem alla godingar. Det är mycket bättre med sammandragningarna nu när jag får vila.
När jag hade lämnat barnen på dagis (ja, jag veeet att det heter förskola) så tog jag ett varmt bad medans tvättmaskinen var igång, och så var jag ju såklart "tvungen" att plocka undan leksaker och frukost disken... ooooch dammsuga bort allt grus från barnens skor i hallen och... inget mer. Jag har vilat lite. Jag satte på väckarklockan så att jag skulle sova endast en timme. Ja, jag vet- jag är hopplös. Men det är något som gör att jag inte kan släppa allt som ska göras här hemma.
Jag kan inte slappna av om jag vet att det är något jag ändå måste göra sen. I wish i could.
 
Igår rensade jag bland skåpen i lilla hallen. Trodde att jag hade en höstjacka som skulle passa perfekt för Vanessa nu, men imorse när jag skulle prova den på henne blev hon ursinnig. Den var tydligen "jätte ful" och funkade inte alls för våran lilla trotsiga 3-åring....  Efter mycket skrik fick jag den ändå på henne, men jag var ändå tvungen att ta av henne den, för den satt lite för tight. Du fick som du ville den här gången älskade lilla skitunge. Hon såg ju lagom nöjd ut kan jag lova!
Häromnatten var jag i hennes rum 6 gånger. Hon kommer in till oss på natten, och jag är så jäkla lättväckt att jag hör ju henne komma även om hon inte skulle stampla in med bestämda elefantsteg. Jag låtsas att jag sover och hon knackar mig lite försiktigt på axeln. Och snabbt efter jätte jätte hårt.
Då får jag följa med till hennes rum för att hennes täcke inte ligger så "vackert". För den ska ju naturligtvis ligga helt slätt så att man ser hela mönstret på hennes Hello Kitty täcke. 2 gånger var det den visan den natten. Tredje, fjärde och femte gången som hon stamplar in och knackar på mig så hänger hennes gardiner inte bra. HUR kan du se det när du sover!? Då får jag sitta där och fixa till hennes gardiner så att det inte ska bli en enda glipa mellan gardinen och fönstret. 3 gånger mitt på natten och tålamodet kokar över. Hon driver med mig! Jag sitter där och stoppar in gardinhelv*tet och hur fint jag än fixar så gnäller hon att det inte alls känns bra sådär (?!).
Sista gången vågade hon inte ens komma in på vårt rum för jag sa till henne på skarpen att på natten så sover man och inte fixar med gardiner och täcken! Den här gången satt hon kvar på sin säng efter att ha ropat på mig så högt att hela huset säkert vaknade. Då ville hon bara påminna mig om att på morgonen, då ska hon minsann ha sina strumpor PÅ tightsen, och inte under, som jag brukar göra. Som jag alltid har gjort. (brukade- det misstaget ska jag aldrig göra om, det blev hus i helvete då)
 
Allt ska vara perfekt. Strumporna över tightsen. Och tights ska det ju vara. Åhja, varje dag. Och inte vilka som helst heller. Håret ska vara som lus-Mia på "Madicken", ni vet- en vanlig hästsvans. Försök bara att ens föreslå något annat fint, för då blir det också liv. Gardinerna ska hänga precis perfekt och täcket likaså.
Så ser Vanessas 3-åriga liv ut just nu. Om det inte är som hon vill så kommer gnäll-rösten fram. Gode Gud låt detta gå över snart. Amen.
 
Nu måste jag gå och vika tvätt, torktumlaren piper att den är klar...
 
Vanessa & Nicole
 
 

Kommentarer
Postat av: Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Jag tvingar min dotter till två inbakada eller utbakade flätor. Det får löss på dagis och jag vill inte ha det hemma så hotar med att hon får löss om hon inte har flätor. Men din dotter kanske vill ha det med tanke på lusfia hahaha.

2012-10-23 @ 14:13:53
URL: http://finest.se/natali
Postat av: Camilla 32 år & 9 barnsmamma

Haha kunde inte låta bli att skratta..
Så roligt det låter när nån annan skriver om sånt..
Hoppas ni får en trevlig kväll..
Mvh camilla

2012-10-23 @ 17:20:47
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Anna Köhler

Känner igen det där på min 4åriga son
han ska inte ha något annat än rött
annars blir det problem o det där med hur grejer
ska va är han med expert, på
min bonusdotter som är 5 ska inte ha annat än
tights haha

Postat av: Helena H

Till Natali här ovan: Tycker inte det är så snällt att hota med sånt....
För det första ska man inte visa för barnen att löss är hemskt att få, eftersom det nu är så vanligt att få via dagis och det är ju jättelätt att bli av med också, om man råkar få det.Och spelar ju ingen roll om håret är uppsatt el inte. Vad ska du säga till barnet om det ändå blir så att hon får löss? Att hon måste klippa av flätorna o raka av håret så att hon inte får löss igen?
Och angående kommentaren om Lus-Mia så kändes den som ett påhopp tycker jag. Hade det varit till mig du sagt det så hade jag iaf blivit ledsen. Spelar ingen roll om det var ett skämt, kändes inte så när man läser kommentaren iaf.

Satu: Underbart att läsa om Prinsessan Vanessas humör, även fast jag vet att det är ren pest när det är så...Men är ju så otroligt bra beskrivet om en tre-årings vardag. :)
Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

2012-10-23 @ 23:48:49
Postat av: Karolina Nordling

Gardiner???? Haha oh my god vad hon kör ...

2012-10-24 @ 06:14:00
URL: http://karolinanordling.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback