1:a oktober- förberedelser! (och svar)

Idag är det redan första oktober. Känns inte alls som så länge sen det var första september?
 
Jag har precis lagt barnen och sätter mig här vid datorn en stund, men sen kom jag på att jag vill så gärna se X-Factor ikväll. Det är nu det är som roligast att kolla tycker jag. Följer ni den?
 
Nu på kvällskvisten har jag tagit fram och namnat 2 par tröjor, strumpor och byxor- var, till Danilo och Jonathan som dom ska ha i sina lådor på förskolan. Har även namnat jackor och sånt. Måste ta fram grabbarnas regnkläder och gummistövlar också...Imorgom är det dags för inskloningens allra första dag. Vi får se hur det går. Jag hoppas naturligtvis att det går som smort, utan problem. Känner mig hemsk!  Därför också vill jag så gärna att grabbarna ska älska dagis.
 
Passar på att skriva ett litet svar på en kommentar jag fick idag (så du slipper vänta alltför länge )
 
Irma Om vecka 25 + 0 :
Inte för att vara taskig men när du skriver varje vecka "hoppas att du stannar i minst 10 veckor till" så låter det som att du vill att bebisen ska komma innan, och ja jag vet att du har barn som är "permatura" men de behöver inte betyda att denna bebis kommer tidigare :) Söta alla dina barn är, hoppas självklart att förlossningen går bra, psst..menade ingenting taskigt med kommentaren.
 
SVAR: Knasigt om det kommer "ut" på det sättet att jag vill att bebisen kommer tidigare. Jag pratar nog för alla mammor som fött prematurt att det är inget man önskar att någon ska få gå igenom. Det är en lång och påfrestande väg att gå med en massa oro och upp och nerförsbackar med en väldigt lång vårdtid. Och sällan komplikationsfri.
Så det är ingen jag "vill" ska hända. Men (!) jag är beredd på att bebisen kan komma tidigare- med tanke på min historia och att jag redan nu har fått komplikationer samt vad kunniga specialist läkare har förberett mig på. Men jag har ju fått hjälp nu, som förhoppningsvis hjälper till att hålla min tapp stängt så länge det går. Vem vet, jag kanske går över tiden också?   Naturligtvis vill jag att bebisen ska stanna i magen så länge det går och växer till sig och blir stark nog att möta denna värld. Jag försöker ändå vara realistisk och då är vecka 35 + 0 mitt drömmål, då behöver jag inte vara orolig längre, som jag är nu i stort sett varje dag nu att det ska sättas igång närsom.
 
Nu måste jag gå och kolla på X-Factor, kommer tillbaka om jag inte segar alltför mycket! Hihi
 
P.S Krånglar Google för er andra också, eller jävlas den bara med mig? När jag ska leta bilder därifrån och kopiera dem, så fastnar hela skiten!?

Kommentarer
Postat av: Sofia - mamma till Gunnar och Kerstin

Som mamma till ett prematurbarn förstår jag precis vad du menar!!

2012-10-01 @ 20:53:18
URL: http://Sofiajblogg.blogspot.com
Postat av: hanna - mamma till milton

google krånglar här med. jag trodde det var vår dator som hackade upp, men då händer det fler alltså :S tokigt!

2012-10-01 @ 20:58:15
URL: http://www.hannasfotoliv.blogg.se
Postat av: Mummu

Alltså vem fan vill att barnen ska komma tidigare, en beräknad, Satu är bara orolig, för att det har hänt tidigare. Så skriv inte nåt du inte menar, o sen säger du,inte illa menad. Löjligt.

2012-10-01 @ 22:41:36
Postat av: -Santsu-

Tsemppiä päiväkoti aloitukseen! Uskon että pojat tykkää kovasti ja onhan se sullekin tosi iso juttu... Sulla on ollut nyt 4 vuotta koko ajan joku pikkuinen vierellä aamusta iltaan. Niin uskon että kirpaisee ekana aamuna kun pojatkin jää päiväkotiin. Koti voi tuntua tosi ahdistavalta kun on niin hiljaista mutta uskon myös että tää on sulle ja vauvalle paras ratkaisu!!
Muista nyt vain levätä ja ne sotkut ei karkaa mihinkään. Joten hurjat siivous päivät saa odottaa... (hahaa,paraskin neuvoja kun ite en osaa olla paikoillani yhtään)
Haleja ja pojille mukavia päiväkoti päiviä!

2012-10-02 @ 07:17:50
Postat av: Irma

Tack för att du svarade! Hoppas du inte tog åt dig bara, tråkigt annars, känns då som att man inte riktigt kan vara ärlig med kommentarerna :/

2012-10-02 @ 10:37:37
Postat av: Anna med 4 prematurer

Irma ska nog läsa lite noggrannare ;) Jag förstår exakt vad du menar Satu =)

2012-10-02 @ 13:28:37
Postat av: mummu

Satu jg vet va du menar,Irma det är nok ingen som vill att barnet kommer mycket tidigare. Bra där Anna. :)

2012-10-02 @ 19:27:04
Postat av: Helena H

Jag har bara ett barn och hon gick över tiden, men jag har iaf tolkat det som att du verkligen vill att bebisen SKA vara kvar i magen tills minst vecka 35...trodde ingen tolkade det på nå annat sätt.
Där ser man vad lätt det är tolka skrivna saker olika. Brukar ju annars vara i sms eller i kommentarer på Fb som man tolkar fel/olika.
Ha det bäst

2012-10-02 @ 23:09:32
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback