♥ VECKA 30 + 0 ♥ WooHooooooo!!!!

Det ÄR en riktig milstolpe för mig det här, vecka 30 + 0. TÄNK att vi är här nu?!
Och NU börjar nedräkningen på allvar!!!
3 dagar härifrån, nu på torsdag slutade min förra graviditet- när Jonathan och Danilo kom till världen. Det känns helt helt overkligt. Dom var såå pyttesmå, men det gick ändå jätte bra. Nu vet jag att om (ta i en jävla massa trä) lill-sessan skulle födas nu, så skulle hon ha bra chanser att klara sig fint. Men jag hoppas ju naturligtvis att kunna gå flera veckor till denna gången.
 
Här kommer lite info om denna vecka:
******************************************************************
Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt.
Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.
Du har förmodligen gått upp ganska mycket i vikt denna månad - normalt 1,4-1,8 kg. Det är helt normalt att gå upp nästan ett halvt kilo i veckan under de sista tre månaderna. Bebisen behöver mer näring än någonsin tidigare under den sista trimestern. Vissa älskar sin växande kropp, andra avskyr den.

God nattsömn kan bli ett minne blott under tredje trimestern. Det är svårare att hitta bekväma sovställningar ju större du blir och det ökande trycket på blåsan kan göra att du måste börja gå upp och kissa på natten igen. Livliga drömmar kan också påverka din sömn! Glöm inte att fråga din partner om vad han drömmer om också.

Magen idag:
 (ska försöka ta en bättre bild senare)
 
 
Jag tänkte hitta fram magbilder då jag var gravid med Nicole, Vanessa och Danilo & Jonathan just i denna vecka.
Kan vara roligt att jämföra magar? Och denna veckans magbild var ju också den sista med våra små charmtroll.
 

Kommentarer
Postat av: Lucy Li väntar på fyran

Gu vad härligt det låter att vara i vecka 30, jag längtar dit! :D Håller tummarna för att du får vara gravid lite längre den här gången dock, det är ju alltid skönast om bebisen är helt "färdigbakad" innan den kikar ut. Vilka vackra namn ni har på era barn förresten!

2012-11-05 @ 14:19:01
URL: http://myranimagen.blogspot.se/
Postat av: Patricia

Hej! Började följa din blogg för ett par dagar sedan. Hittade bloggen på prematur tråden på familjliv. Fick en prematur bebis för 5 veckor sedan :) jättekul att följa din blogg iallafall! Kul med en stor familj. Vi har 3 barn men skulle kunna tänka oss en till ;) Bloggar också men den är lösenordsskyddad därför fyller jag inte i adressen :)

2012-11-05 @ 15:47:10
Postat av: Karolina

Wohoo jätte bra!! ;)

2012-11-05 @ 21:08:49
URL: http://karolinanordling.com
Postat av: Fia

Men guuu redan v.30!! Tycker inte det var länge sen du berätta att ni skulle få en till bebis =)

2012-11-05 @ 23:03:54
URL: http://sofsan.se
Postat av: ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

åh va fort de har gått kommer ju ihåg när du gick ut me att du va gravid igen i bloggen =)

2012-11-06 @ 11:52:27
URL: http://www.melissasprinsar.com/
Postat av: Emily

Åh vad kul. :) Då är det beräknat till början ab jan va?

2012-11-06 @ 20:12:24
URL: http://positiivaarne.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback