30 + 3

Idag är jag i vecka 30 + 3. En väldigt speciellt dag i min graviditet eftersom jag sist födde Jonathan och Danilo denna vecka + dag. Så det här är minst sagt en milstolpe för mig.
 
Jag skrev ju igår om hur dom la in mig osv. Denna morgon för 2 ½ år sedan gick vattnet. Jag fick värkar precis som på filmerna man har skrattat åt, dvs jag fick värkar direkt när vattnet gick. Jag ringde till Andres som i sin tur ringde min mamma som skulle komma och ta hand om tjejerna, och när Andres precis kommit in på förlossningsrummet dröjde det nog inte många minuter innan tvillingarna var födda.
 
Jag är så glad och stolt över mina starka små fighters.
Jonathan vägde ca. 1300 g och Danilo 1500g.
Dom fick ligga på värmekuddar och fick hjälp att andas med hjälp av cpap i en dag eller två. Efter 2 dagar fick Jonathan läggas i kuvös då han inte kunde hålla sin värme så bra själv. Men det dröjde inte heller länge innan han flyttade tillbaka bredvid brorsan sin. Dom hade även sond, men annars mådde dom jätte bra båda två!
 
Jag låg nog inne med dom på NEO i 2 veckor och sista veckan flyttades vi över till familjerummet, där jag låg med dom i samma rum och tog hand om dom helt själv. Så sammanlagt var jag och boysen på sjukhuset 3 veckor.
Ni kan läsa om denna tid på vänster kolumn här på bloggen, under namnet "Neonatal-tiden".
 
Såhär såg dom ut samma dag då dom föddes.
Fast kopplade i en massa apparater som pep ifall något var knasigt med andning eller sånt.
 
Och några dagar senare utan alla sladdar:
 
Sååå små!!!
Tänk att våran tjej ser ungefär ut sådär just nu?! Helt ofattbart...

Kommentarer
Postat av: terese

du har skrivit några gånger att du känner att det pirrar(?) i samband med sammandragningarna? (i livmodertappen då :-P ) Hur & var känner du det?

2012-11-08 @ 19:51:31
Postat av: Helena H

Åhhh de är ju så otroligt söta, småskruttarna! :)
Blir bara liiiite bebis-sugen när man kolla på bilderna. Hihi. :)

2012-11-08 @ 20:56:27
Postat av: Carro

Ooooh... så små de var och vilken start ni fick. Verkliga fighters, det kommer de garanterat att ha med sig helt livet :) Förstår att det känns speciellt för dig idag <3
Önskar er en fin fredag!
Kram

2012-11-09 @ 08:29:32
URL: http://www.carrosfmf.blogspot.se
Postat av: Nina

Så bittesmå de var!!
Er spent på når den lille prinsessen din i magen kommer?
Ha en fin helg:)

2012-11-09 @ 08:50:33
URL: http://mammantiljessica.blogg.no
Postat av: 19 år och snart mamma till 2. <3

Svar: Ja, jag är 50% finsk :) men kan tyvärr ingen finska vilket jag tycker är jätte tråkigt då min farmor och farfar pratar flytande finska och jag praktiskt taget är uppväxt med dom, ändå lärde dom mig aldrig. :( Och åh, vad jag längtar till julen och julbak nu, ska baka finska julstjärnor, har du ätit såna? :D

Ja, usch det var riktigt otäckt, det är första gången jag är höggravid på vintern och jag tänkte för några veckor sen när första snön kom att det är bäst att akta sig nu, men istället halkar jag inomhus, hehe.

Ja, det är superkul! Det har gått så fort och jag har många vänner som också ska ha barn runt den tiden så det är så roligt att följas åt! Men tack tack, jag mår hyffsat bra förutom att sammandragningarna har börjat bli starkare och svårt att sova men det är ju sånt som hör till! :) Själv då? :)

Ha en trevlig helg, kram! :)

2012-11-09 @ 11:13:43
URL: http://www.jenniferpalma.devote.se
Postat av: Emma

gud så små dem var!

2012-11-10 @ 08:19:14
URL: http://www.mammatillbenjamin.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback