VECKA 15 + 0

Detta händer nu:
 
Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger din bebis bara cirka 70 gram.
Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.
Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så känns det snart verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången.

Ditt immunförsvar är något nedsatt när du är gravid och du kanske finner att du har blir förkyld lättare än vanligtvis. Detta är normalt och helt ofarligt för bebisen. Andra infektioner du kanske kommer i kontakt med, till exempel femte sjukan, vattkoppor eller röda hund, kan däremot skada bebisen beroende på när du blir sjuk – men de flesta är förmodligen immuna efter att ha haft dessa som barnsjukdomar, eller blivit vaccinerade (röda hund). Bältros är inte farligt för bebisen, men du bör undvika kontakt med andra gravida om du har det.
 
Såhär ser jag + magen ut idag...
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna Köhler

Vad vacker du är :)

Postat av: -Santsu-

Ihana masu ja ihanat maisemat!!

2012-07-29 @ 21:19:56
Postat av: jessica

Såå fin du är!
Hoppas ni alla mår bra
Kram kram

2012-07-29 @ 22:31:43
URL: http://frukack.bloggspot.com
Postat av: Madeleine

fin bebismage, fina bilder.

kram från madde

2012-07-30 @ 07:12:48
URL: http://madeleine82.blogg.se
Postat av: ♥ ♥ MelissasPrinsar ♥ ♥

åh mysmage!

ja har tipsat om din blogg inne hos mig och hoppas det var okej att jag lånade din header och länkade hit till dig!? jag tar självklart bort de om du inte tycker det är okej! :)
Kram

2012-07-30 @ 07:51:20
URL: http://melissasprinsar.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback