Vecka 14 + 0

En vecka till har gått förbi och jag längtar tills den 9:e då i få se "Lilla Hjärtat" igen, denna gång i det stora rutin ultraljudet (RUL).
Vi vill gärna veta vad det blir för kön, det återstår bara att se om den lill* är samarbetsvillig eller inte.
 
Här ser ni lite info om vad som händer just denna vecka:
 
Nu är bebisen ungefär 8 centimeter lång (från huvud till rumpa) och väger cirka 40 gram.
 
Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Impulser från hjärnan gör att fostret tränar sina ansiktsuttryck. Från och med den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Njurarna utsöndrar urin, som fostret kissar ut i fostervattnet. Detta fortsätter under hela graviditeten.
MAMMAN:
Förmodligen mår du bättre och är piggare än under de första tre månaderna av graviditeten. En del kvinnor får tyvärr dras med illamåendet längre och om du fortfarande mår väldigt illa, är det bäst att du pratar med din barnmorska. De flesta kvinnor mår bäst under andra trimestern, delvis på grund av att sömnen är bättre och magen ännu inte är så stor att den är i vägen eller gör det jobbigt för dig att röra dig. Passa på att motionera med till exempel simning, gång eller low-impact aerobics.

Det är också en bra tid att gå igenom praktikaliteter tillsammans – om ni ska flytta, är det bättre att få det gjort nu än senare. Annat ni kan behöva tänka på är föräldraledighet och barnomsorg, om ni planerar gå tillbaks till jobbet tidigt.
 
Ditt hår är kanske tjockare och blankare än vanligt (en av de trevligare biverkningarna) – så njut av ditt fina hår medan det varar!
 
 
Jag själv mår lite bättre, fortfarande är jag trött, men det hör väl till med livet som småbarnsmamma?
Och så har bebisen varit generös och låtit mig må illa och kräkas exakt varannan dag istället för varje dag. Så det var ju ett steg framåt ialla fall.
 
Jag har börjat dricka Blutsaft istället för Niferex järntabletter, för av dom fick jag jätte ont i magen som inte gav med sig. Magen har börjat fungera igen, tack vare det ! Jag hoppas att mina järnvärden håller sig bra och att det räcker med saften.
Ni som druckit Blutsaft, har det räckt med bara det?
 
Såhär ser min mage ut idag:
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla 32 år & 9 barnsmamma

Hej på er..
OO så fin mage du har..
Man kan inte tro att du fått så många barn..ler..

Hoppas ni får veta kön,det brukar jag oxå vilja.:-D
Ha en jättebra kväll

mvh camilla

2012-07-22 @ 18:49:18
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Sofia - mamma till Gunnar och Kerstin

Fin mage! Galet att den redan är så stor!!!

2012-07-22 @ 20:11:51
URL: http://Sofiajblogg.blogspot.com
Postat av: -Santsu-

Ihana toi sun maha! Ja tosi nopsaa se kasvaa,ihanaa!!
Mä join ekan synnytyksen jälkeen tota "rautajuomaa" kun menetin niin paljon verta. Olikohan mun hb joku 88 ja jo parissa päivässä arvot nousi tosi paljon.... Luulen kyllä että se on tosi hyvää tavaraa....

Jaksamista ja haleja kovasti.

2012-07-22 @ 20:15:45
Postat av: mummu

Mitt lilla Hjärta bara växer och växer,Rakastan. :0

2012-07-22 @ 20:42:43
Postat av: Niikki

Åh vilken fin magen :) Jag hade bättre järn värde med blutsaften än med niferexen. Jag kunde även sluta med blusaften runt v 25. Men dom säger att oftast har man dåligt järnvärde med pojkar och bättre med flickor, kanske ligger något i det?

2012-07-22 @ 21:04:48
URL: http://mammaniikki.blogspot.com
Postat av: Cat - Mamma till Lily!

Tack så mycket! Vi mår bara bra, vi försöker njuta av sommaren trots höst-vädret, haha! Hur är det med er, kul att barnen är så glada över bebben i magen! Jag håller nog med Nicole det finns aaalldeles för få Thorsten Flinck här i världen, haha! Kram på er!

2012-07-23 @ 00:32:51
URL: http://catharinabrunfelter.blogg.se
Postat av: Emma

oj, vad stor mage du redan fått. Är ni säkra å att de bara är en bebis i magen så ni inte missat den andra, den kanske gömde sig bara?

hehe joda, de är bra med oss.. brände mig på magen häromdan o fått en vätskefylld blåsa, o allt är jobbigt som gravid nu , men annars är de bra:)

hur är de själv?
Kram

2012-07-23 @ 07:43:54
URL: http://www.mammatillbenjamin.blogg.se
Postat av: Tanna

Oh vilken fin mage !

2012-07-23 @ 12:02:38
URL: http://tannaodevil.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback