VECKA 13 + 0

 

Halloj!
Ännu en vecka har gått, nu har vi kommit till vecka 13 + 0.
Jag mår fortfarande illa och är fortfarande trött, men det ger väl med sig snart. Brösten är jätte jätte ömma, och det är nog dags att inhandla ny bikiniöverdel....??

Såhär växer din bebis:

 

Nu är fostret nästan 7 cm långt och väger ungefär 23 gram- som en halv banan.

De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet. Om du kunde titta in i livmodern skulle du se en perfekt formad liten bebis.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17 kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg.


Så här förändras din tillvaro:

 

Nu är du officiellt i andra trimestern (fjärde till sjätte månaden). Det är orsak att fira av två orsaker: Risken för missfall har nu sjunkit dramatiskt – och många mår allmänt bättre nu. Du kanske får tillbaks din lust nu (om den försvann), dessutom. Mindre illamående och mer energi gör livet mer njutbart på alla sätt. Om du identifierat graviditet med illamående, kanske du rentav börjar tvivla på att du fortfarande är gravid när det försvinner! Men magens ökande rundning visar tydligt att du är det.

Sex månader i förväg har dina bröst börjat producera kolostrum, den första mjölken, som kommer direkt efter förlossningen.

 


Kommentarer
Postat av: Caroline

Men så himla mysigt!
Vi mår bara bra, hur mår ni?
Jo, här funderar vi också på en liten till snart :) Ska bli spännande!

2012-07-15 @ 20:05:26
URL: http://carr0n.blogg.se
Postat av: Mallan

Vet du om det är tvillingar igen eller är det bara en? Kram

2012-07-15 @ 20:55:16
URL: http://mallaochlouise.blogspot.se
Postat av: Jessica

Grattis till magen! Gud vad kul med en liten till.
Hoppas att ni alla mår toppen och har haft en fin sommar trots regn och rusk.
Jag tänkte fråga dig om hur det är med utrymme för bilder på din blogg? Är det begränsat eller köper man till extra? För min blogg funkar inte längre att lägga upp bilder i och det är så trist och blogga utan bilder.
Ha det bäst så länge Kram//Jessica

2012-07-15 @ 21:31:36
URL: http://frukack.bloggspot.com
Postat av: Sandra

Men GRATTIS!!!! :) Herregud vad ni ligger i, jätte grattis! Beundrar er, tanken på ett till liten bebis här hemma finns inte. Jag tycker att jag har fullt upp med två ;)

Kram till er!

2012-07-16 @ 12:02:35
URL: http://viskablifyra.blogspot.com
Postat av: Niikki

Åh vad roligt, ska ni har en bebis till. :) Grattis :) Har du skrivit om detta tidigare i din blogg? I så fall har jag missat detta totalt. Åh jag längar med efter en liten till :/

2012-07-18 @ 21:11:33
URL: http://mammaniikki.blogspot.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback