BVC, 18 mån kontroll

Halloj måndag!
JÄKLA PLOGBIL som drog igång med världens oväsen 04:15 imorse!
Både jag och Nicole som låg bredvid mig vaknade och undrade va f*n va de här!
Jag kikade ut genom fönstret och där plogar bilen för fullt och tyst var den INTE.
Och varje gång vi höll på att somna om så kom den tillbaka. Suck.
Och när den plogat några gånger så lät det ju ännu värre, den tar ju emot asfalt sen...
Jätte bra att dom sätter igång med att ploga så man kommer nånvart, men måste dom börja klockan 4 på morgonen?! Jo, jag antar att dom måste, dom har en massa att göra och folk måste iväg tidigt till jobb/skola/dagis och annat. Just då orkade jag inte vara förstående och jag tänkte kasta iväg nånting på den så att han skulle fatta att jag har små barn som behöver sova nu! Hmm... =)

Idag hade grabbarna tid på BVC för sin 18-månads kontroll och ev. vaccination också.
Jag gick iväg själv med grabbarna, tog bussen till centrum och gick sista biten. Den vägen och hemvägen fick jag världens träningspass. Mördarbacken till och från BVC är inget att skoja med och den var fullt med lös snö och halt, så jag kämpade tills jag var helt varm och yr...

Grabbarna busade loss inne i väntrummet, dom tryckte på dörr knappen så att den öppnades och skulle smita ut hela tiden. Inne hos sköterskan gick det bra, hon gjorde en massa tester med dom för att se vad dom kunde.
Hon var impad över hur mycket dom kunde prata. Först frågade hon om dom kan säga ca. 8 ord?
Det här är små papegojor, dom kan MYCKET!
T om 3 ords meningar kommer nu!
"Pappa komma här!"
"Jag är klaaaar!"

Dom fick visa var magen och näsan var, bygga på klossar, rita...
Och när dom skulle rita så hade båda grabbarna lite problem, för dom trodde att det var tuschpennor, så dom kämpade med att försöka få loss korken! Hahaha... "Öppnaaaa!" skrek Danilo lite frustrerad och vi bara skrattade.
Men till slut fick jag låtsas som att jag öppnade korken på kritorna, så att dom kunde rita...

Sen var det vikt och längd, där gick det inte lika bra för Jonathan. Alla våra barn har alltid legat under medelkurvan, dom är små helt enkelt, inget konstigt med det- men Jonathan låg under det som man fick ligga, så därför ska han få komma tillbaka till BVC och träffa en läkare om en månad.
Jag hoppas bara att det inte blir till den där läkaren som bla gav dom tuberkulos vaccinationerna och som diagnotiserade Jonathan med vattkoppor förut... Han var 90 % säker på att det var vattkoppor trots att 2 andra läkare hade uteslutit det. Och det var INTE vattkoppor ändå visade sig. Han fattar nada.
För övrigt är jag inte orolig. Borde jag kanske vara det?
Jonathan äter ju bra, och mår toppen.

Hon sa att det var superbra att jag slutat med nattvälling till dem. Många tror att det är bra med välling på natten, så kanske Jonathan skulle gå upp mer, men det är precis tvärtom sa sköterskan.
Dom ska inte äta eller dricka på nätterna, det hämmar tillväxthormonerna.
Hon sa att jag borde sluta med vatten på nätterna också, fast sen när jag känner att jag har ORK för det. För det kommer att vara tufft några nätter.

Jag vet! Jag måste ta tag i det där, men ärligt talat har jag inte orkat.
Men jag ska... ska samla lite krafter och mod bara. När jag har börjat is there no turning back, jag måste bara orka.

Nu har båda grabbarna vaknat från sin vila, tjejerna har lite för roligt i badrummet, dom står och tvålar in sina händer...

Ska gå och byta blöjor nu, bilder från pulkabacken kommer senare! ;-)


Kommentarer
Postat av: Cat

Hej! Tack för den fina kommentaren, hann aldrig med det där badet det gick från 10-13 minuter emellan till nästan ingen paus emellan på bara en kvart så jag fick åka in rätt snabbt! Igår 13.24 föddes hon 3445 g och 47 cm lång - och helt perfekt!

2012-01-23 @ 18:58:02
URL: http://catharinabrunfelter.blogg.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback