Vikt kontroll...

God kväll!
Barnen sover och jag har precis tagit en dusch och tänkte sitta här framför datorn och överföra "lite" bilder.
(Håll utkik, bildbomb kommer.)
 
Idag var det tänkt att vi skulle åka till Huddinge för en viktkontroll med lill-Snuttisen, men jag ringde BVC och dom sa att vi kunde komma dit istället. (Nu är hon listad på BVC också- check!)
Vikten? Njaa, inte så bra som vi tänkt oss, men nu börjar hon sakta men säkert gå upp i vikt, fast bara ca. 20 g... 
BVC-sköterskan (våran "vanliga" var inte där) ringde till Huddinge för att rådfråga hur vi skulle göra. Om man inte stressat upp sig pga. amningen så gjorde man det garanterat nu. Blää!  
Sen skulle det tas en amingsvikt på henne, hon vägde lill-Snuttan med kläderna på och sen fick jag sitta där och amma henne och därefter togs en ny vikt. 30 g + där.
Jag hatar att känna den här pressen på mig. Låt oss vara ifred! Hon äter ju, bajsar och kissar, jag är inte ett dugg orolig för henne, men jag känner mig så stressad pga alla kontroller vi ska gå på.
Jag ammar henne, och jag vet att min mjölk har runnit till, och så kämpar jag med ersättning ur flaskan efteråt också, bara för att... men hon är oftast trött och mätt då, så hon vill inte ha mer än ca. 30 ml ändå. Vad ska jag göra? Tvinga henne?
 
Hur som helst så fick vi låna en våg hem så vi kan mäta henne nu under dessa röda dagar, sen ska vi tillbaka den 2 januari för att väga henne igen. Fick också hyra en amningspump därifrån så att jag ser hur mycket det kommer och för att få igång det bättre. Wish me luck...  Inte konstigt att man slutta amma när man måste känna denna enorma press på sig, klart att det är enklare med bara flaskan, men nu vill jag ju så gärna kunna amma och mätta mitt barn så att hon växer och går upp i vikt.
 
Blir nog bra... bara man slipper denna press/stress.
Hon ligger iaf i matkoma här på soffan och sussar så sött, det går som sagt ingen nöd på henne.

Kommentarer
Postat av: Celia

Grattis till er söta lilla prinsessa!
Och även till alla de stolta syskonen. De har blivit så "stora" fastän att de fortfarande är så små.
Jag kan förstå din stress med alla dessa kontroller, och visst förstår man att de gör sina kontroller för att vara säkra på att barnet får det bra. Men ibland undrar man om det inte var bättre om man som nybliven förälder fick lite lugn och ro och lät det komma naturligt. Jag gissar att du som inte är mamma för första gången känner om det skulle vara helt fel, och då hade sökt hjälp.
Jag menar...hur gjorde de förr??
Hoppas allt går bättre nu när ni får väga hemma i lugn och ro.
Och ett riktigt Gott Nytt År till er alla!

2012-12-27 @ 22:21:23
Postat av: Louise

Det var en jäkla ammningshets med mitt första barn jag blev galen och stressad så han tog inte rätt...jag ammade honom i 9 månader, yngste sonen 2 månader och sen ersättning, med Izabella delamning och ersättning för mina 2 blev inte mätta.
Jobbigt med denna hetsen.
Hoppas det blir bättre och att lillskruttan går upp i vikt.
Håller tummarna.
Vår jul var lugn, firade hos mina föräldrar med släkten och sen på juldagen hos min sambos föräldrar.
Blev en del klappar så nu ska man bara tänka på vad man ska köpa för de pengar och presentkort man fått.

Ha en fortsatt bra kväll.
Kram från milda blåsiga Malmö.

2012-12-27 @ 22:21:30
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Sandra

Hej!! Såå fin hon är lilla Olivia!!
Jag mår ok, v 33+0 idag och nytt läkarbesök imorgon. Spännande o se om d hänt ngt m tappen eller ej. Väskan står packad ifall jag skulle bli inlagd.
Vet hur stressigt det kan vara med amning och vikt. Hoppas det går bra!!
Sandra

2012-12-27 @ 22:31:56
URL: http://ellva.blogg.se
Postat av: Marie

Att pumpa säger INGENTING om vad hon får i sig! Jag har ammat två barn som båda gått upp mycket och fort, men inte fått ut något alls med pump. Tänk på att äta proteiner och riktigt fett och drick MYCKET vatten! Gå in och läs på amningshjalpen.se och gå på din egen magkänsla!!! Amningshjälpen är verkligen ett kanonställe, så kolla det!

Lycka till och grattis till er dotter!!

2012-12-27 @ 22:48:06
URL: http://artans.blogg.se
Postat av: Emelie - Mamma till Dewin, Wilton & Alwida

Gaaah, dessa kontroller! Känner igen alla press du pratar om! Jag fick ju vår dotter i vecka 36 och då vägde hon ca 2,5kg.. Kommer så väl ihåg när vi skulle på första kontrollen på bvc (hon va då runt 1 vecka).. Då hade hon bara gått upp 20gram i vikt och då börjades det predika för mig att vi kunde ge henne ersättning varannan timme m.m.. Man kände lixom bara "ska vi inte hinna göra något annat än att bara sitta och mata henne hela tiden".. Jag struntade i det och gav henne bara 10ml mer i flaskan varje gång och vips så hade hon gått upp 500gram tills nästa kontroll! =)

Är ni nöjda med barn nu eller skulle ni kunna tänka er fler? ;) Kramar

2012-12-28 @ 07:55:05
URL: http://elwiz.blogg.se
Postat av: Hanna

Hej! Hade faktiskt varit snäll och fick en hel del julklappar :) var en lugn jun hos oss! Känner igen de där med vikt och amning, min yngsta föddes ju i v 34 och jag kämpade och pumpade i början för att han inte orkade äta, efter 7 veckor åt han fortfarande inte tillräckligt enligt neo och Bvc och jag bröt ihop totalt för att sitta och pumpa var tredje timme dygnet runt tog knäcken på mig så jag la ner allt.. Tror att hade dom inte stressat oss så så har han börjat amma ordentligt tillsist.. Hoppas de går bra för er. Kram

2012-12-28 @ 08:52:35
URL: http://3kottar.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Våra två yngsta barn föddes 3 veckor före BF o de hade också problem med vikten o att hålla värmen den första tiden. Hade en hel del mjölk så ammade bara ett bröst i gången. Då vikten ej steg började jag amma med 3h mellanrum (räknat från det att babyn börjar äta) först ena bröstet, rap emellan o sedan andra sidan. O vikten steg o kunde småningom återgå till ena sidan per gång. Ammade minstingen till 9,5mån o behövde ej ersättning efter det att vi kom hem från sjukhuset. Så kämpa på! Vill du amma är det värt det. Men det tar sin tid.

2012-12-28 @ 16:49:10
Postat av: Alexandra

Våra två yngsta barn föddes 3 veckor före BF o de hade också problem med vikten o att hålla värmen den första tiden. Hade en hel del mjölk så ammade bara ett bröst i gången. Då vikten ej steg började jag amma med 3h mellanrum (räknat från det att babyn börjar äta) först ena bröstet, rap emellan o sedan andra sidan. O vikten steg o kunde småningom återgå till ena sidan per gång. Ammade minstingen till 9,5mån o behövde ej ersättning efter det att vi kom hem från sjukhuset. Så kämpa på! Vill du amma är det värt det. Men det tar sin tid.

2012-12-28 @ 16:49:10
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback