Vecka 36 + 0 !!! Babbel och Baby-Quiz (uppdat.#3)

Hej Hej!
 Kan inte riktigt förstå att jag kommit såhär långt i graviditeten! Jag som var orolig och trodde att jag skulle föda innan vecka 30 +! Jätte kul att jag/vi kommit såhär långt! Ju längre hon stannar i magen, desto snabbare får vi komma hem! Fast de där 48 timmarna kommer vi inte ifrån, v måste stanna där 48 timmar så att dom har koll så att inte bebis också blir smittad av GBS. Jag hoppas bara att jag hinner få antibiotika innan hon föds.
 
Eftersom datum då jag trodde att hon skulle komma ut har redan passerat för veckor sen (MINST en månad tidigare var jag helt 100 på) så tror jag inte hon tänker dyka upp alls. Hon är visserligen fixerad och startklar, men jag tror att medicinen som jag fått som ska hålla min tapp lång och stängd har byggt upp min livmodertapp i järn eller något, hahah... Fast å andra sidan har min tapp blivit hälften så lång än vad det varit och förvärkarna har redan börjat.
Men jag vet inte. Vi får väl röka ut henne till slut, haha...
 
Jag ser fram emot fredag, för då ska vi till specialist mödravården i Huddinge igen och prata om igångsättning, samt boka in en tid för det. (Till er nya läsare- jag ska få en igångsättnings eftersom jag fött så snabbt de 2 senaste förlossningar och jag är livrädd att jag kommer att vara ensam hemma med våra 4 småttingar när det väl sätts igång, och för att jag har GBS så dom vill att jag ska få dropp 4 timmar innan hon föds.)
 
Jag har väldigt svårt att sova på nätterna nu. Det känns som att jag har en bowlingklot mellan benen och det gör ont när jag försöker vända på mig. Illamåendet håller i sig och jag kräks i stort sett fortfarande varenda dag.
Tuttarna vilar på magen när jag sitter och det trycker till och hugger lite här och var. Jag har också fått en sk. "linea nigra", en pigmentsrand från naveln och ner, precis som jag fick med Nicole också. Som tur är försvinner den sen. Det brukar uppstå under andra trimestern och orsakas av pigmentering där bukmusklerna sträcks och delas något för att ge utrymme år växande livmoder.

Så glamouröst denna graviditet har varit.  Jag längtar något otroligt mycket efter våran lilla bebis nu, och det är jag inte ensam om, hela familjen gör det.
 
Tänk att vi snart har en nyföding här hemma att gosa med och snoosa på!
 
Jag hoppas bara att hon inte föds på Julafton eller nånstans inom en radie på 48 timmar kring det, för jag vill så gärna vara med våra små då, se deras glädje över julklapparna och bara dela dagen med dom.
 
Älskade Bebis- DU ÄR ÄLSKAD OCH SÅ EFTERLÄNGTAD.
 
Nu kommer info om vad som händer denna tid:
**********************************************************************************************************************
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)


Du kanske har märkt att brösten läcker lite, detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

Du kan börja känna ökat tryck i nedre buken på grund av att bebisen gradvis rör sig nedåt. Den håller på att lägga sig tillrätta inför förlossningen och detta medför förhoppningsvis, att dina lungor och din magsäck får lite mer utrymme att göra sitt jobb. Det blir däremot jobbigare att gå nu och vissa kvinnor tycker, att det känns som om bebisen håller på att ramla ut (men var inte orolig, det kan inte hända). Kissnödighet kan däremot bli ett ökat problem. Jobba på dina knipövningar – de kan hjälpa.
 
Har det satt igång på riktigt? Lär dig avgöra om det verkligen är tecken på att förlossningen börjat. Om din partner är svår att få kontakt med, är det bra att ha en mobil. Försäkra dig om att bilen alltid är tankad och att du kan vägen till sjukhuset och vet var du ska parkera. Det kan vara bra att ha en B-plan för skjuts till sjukhuset, om din partner skulle bli försenad. Ta en titt på förlossningens olika stadier tillsammans, så ni båda vet hur förloppet är när det väl är dags.
 
Min mage idag:
 
 
 
Lite info till denna Baby- Quiz:
 
Nicole föddes i vecka 38  + 5
Vanessa 34 + 3 (plötsligt vattenavgång)
Danilo & Jonathan i vecka 30 + 3 (plötsölig vattenavgång)
 
Och jag är beräknad till den 13 januari denna gång. Samtal om eventuell igångsättning sker på fredag 21.12  
 
DECEMBER -2012- BABY:
 
11.12-
12.12- Monica (skövde), Inger A, Nathalie
13.12- Fellu, Mummu, Liz, Alexandra, Anna
14.12- Liz
15.12- Karo
16.12- Nina
17.12- Niikki, Kärran
18.12- Kärran, Helen
19.12- Santsu
20.12- Louise
21.12- Puua, Anna Köhler,
22.12- Madeleine CA
23.12- Mikaela Merilä
24.12- Hanna
25.12- Helena H, Tanna
26.12- Kicki, Emma B
27.12- Anonym (?)
28.12- Ingrid
29.12- Annika
30.12-
31.12- Mamus
 
JANUARI -2013- BABY:
 
1.1- Madeleine G, Sara
2.1- Cill, Camilla, Hanna W
3.1- Rebecka M, Ingela, Ingela, Merja
4.1- Santsu
5.1- Carro
6.1- Jenna, Sandra W
7.1- Jannice
8.1-
9.1-
10.1-
11.1-
12.1- Maria
13.1-
 

Kommentarer
Postat av: Ted's mamma

Vad kul att du har 'lyckats' komma så långt i graviditeten :)
Jätte fin mage. Det är ju bara för mysigt att vara gravid.

Jag måste fråga :P Hur många barn har ni tänkt er ?? :)
Kram

2012-12-17 @ 13:43:40
URL: http://LiiiindhAa.blogg.se
Postat av: Hanna

Vad härligt att du kommit så långt i din graviditet även om ni längtar efter henne, jag hoppas ju så klart att min tapp ska hålla ihop som järn med, haha! Tappkontroll i morgon och hoppas på oförändrat!

2012-12-17 @ 14:49:49
URL: http://3kottar.blogspot.com
Postat av: Sanna

Kan du berätta mer om gbs?

2012-12-17 @ 16:12:54
Postat av: Elin

Vi mår bara bra:-) nu är vi äntligen friska. Hoppas att bebis vill stanna lite till då. Men om samtal om ingångsättning är på fredag när är tanken att du ska sättas igång? Typ 1/1-13 då eller ska de ske innan nyår?

2012-12-17 @ 16:50:51
URL: http://elinsbebis.blogg.se
Postat av: Camilla 32 år & 9 barnsmamma

Såå fin mage :-D..hur lyckas du hålla dig så smal ..ler..
Tror oxå medicinen gjort sitt,du föder nog som jag sa tidigare när du blir igångsatt..hehe
Mvh camilla

2012-12-17 @ 18:30:22
URL: http://minstorafamilj.se
Postat av: Tanna

Oh va mysigt ni kommer ha sen och snosa på bebis ! <3
Vi firar jul hemma, det är ju första året i nya huset. Så familjen kommer hit.
Hur firar ni ? Kram

2012-12-17 @ 18:36:42
URL: http://tannaodevil.blogg.se
Postat av: Elin

Okej men du kommer inte behöva ligga inne under mellandagarna om de är så att ni sätter ett datum i januari utifall att de sätter igång? Dom tror att du kommer att föda för tidigt hur som eller? :-)

2012-12-17 @ 20:24:01
URL: http://elinsbebis.blogg.se
Postat av: Sandra

Hej igen!! Gott att ha kommit såhär långt. Spännande att se vad de säger på läkarbesöket på fredag.
Svarar på frågorna från min blogg.
Vattnet hade inte gått och barnmorskorna var oense, den ena ville ta hål på hinnorna medan den andra tyckte att det skulle försöka stoppas m bricanyl. Var sängliggande en vecka efter det och fick sen åka hem fr sjukhuset. Föddes sen 36+6. Tror inte min kropp mådde bra av att bli stoppad så många ggr, fick bricanyl var och varannan dag under de fem veckorna jag låg på sjukhuset. Mitt under förlossningen la värkarna av flera gånger o de fick sätta dropp mm.
Vad är det för progesteron preparat du fått denna gång?? Jag har själv fått Crinone denna gång.
Allt gott!!
Kram

2012-12-17 @ 22:02:46
URL: http://ellva.blogg.se
Postat av: Ted's mamma

Tack :)

Okey :)
Ja man har ju hört att sånt kan hända.
Jag själv har 8 syskon så jag nöjer mej med en liten familj :P
Jag har sagt att jag alltid vill ha minst två st iaf men det det kan ju bli ändrade planer på det haha.
Min sambo nöjer sig med Ted än så länge men har sagt att han kan tänka sig ett syskon nångång men jag vill ha Max tre år mellan dom så får försöka mej på lite övertalning på den fronten ;)

2012-12-17 @ 22:44:12
URL: http://LiiiindhAa.blogg.se
Postat av: Sandra P

Vad är GBS för nått? har jag inte hört talas om

2012-12-17 @ 23:37:43
URL: http://sandra-omsandrasliv.blogspot.se/
Postat av: Madeleine - hemmafru och gravid i the OC

Jag måste nog erkänna redan nu att jag tror att jag gissat fel haha.. Blir nog närmare nyår än jul.. but who knows :D Jag vill komma till nyår och sedan är det bara att tuta och köra haha.

2012-12-18 @ 01:38:13
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Linnea

Hej, jag såg din tråd på familje liv om att du letade efter någon som har tvillingar, är gravid och bloggar. Jag har inte några barn sen tidigare men vi väntar våra första nu som visade sig vara tvillingar, och jag bloggar ! Kika gärna in :) www.detblevtva.blogg.se

2012-12-18 @ 01:59:26
URL: http://detblevtva.blogg.se
Postat av: -Santsu-

Mahtavaa miten pitkälle oot päässyt,jee! Ihan turhaa olet murehtinut heti ekasta päivästä,mutta toisaalta ymmärrettävää kun miettii miten aikasin kaksoset ja Bessa syntyi!
Nyt vaan yrität nauttia viimeisistä hetkistä!

Odotan jo tietoa jännityksellä milloin pikku neiti syntyy.
Jaksamista ja haleja!

2012-12-18 @ 09:50:49
Postat av: Sophie

Hej!
Hittade dig via Mirka! :)
Heter Sophie och födde vårt 8:e barn i oktober. Jag hade GBS, hade samma tankar som dig.. Om att hinna få droppet, vilket jag hann. Det tog ca 20 min innan påsen med Bensyl PC var tom, så det går fort att få. Åkte hem dagen efter, här behöver man inte stanna 48 timmar. (Västerås), dom tittar så noga då man är där ändå.
Kram

2012-12-18 @ 10:41:17
URL: http://asfaleia.se
Postat av: Etta

Jag har också fått en jätterand på magen! Skönt att höra att den försvinner!

Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback