Vecka 34 + 0

 
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.
 


Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Du kanske får både domningar och pirrningar i bäcketen nu därför att bebisen kan trycka på nerver. Förmodligen får du dras med det tills efter förlossningen, så det kan vara värt att pröva avslappning, olika viloställningar och massage som du förhoppningsvis lärt dig i föräldragrupp. Prata med din barnmorska om du verkligen störs av det.
Det är bara en månad kvar nu. Om du inte redan gjort ett studiebesök på förlossningsavdelningen, kan det vara värt att fråga om det går att arrangera.
 
Magen just nu:
(osminkad bild, men det bjuder jag på  )
 


 

Kommentarer
Postat av: Malin

Fin du är :)

2012-12-09 @ 11:31:51
URL: http://onewayforward.blogg.se
Postat av: jannice

vilken fin blogg fdu har o fin familj! vad kul med ett femte barn. Själv vill jag ha nummer 2 snart! Hoppas på bli gravid!! Kramar Jannice

2012-12-10 @ 00:31:52
URL: http://lovebyjannicelindell.blogspot.com
Postat av: Camilla

Vilken underbar blogg du har :D. Man blir glad i hela kroppen av att läsa och se alla glada bilder. Hoppas allt kommer att gå kanon med det nya tillskottet!

2012-12-10 @ 11:34:23
URL: http://mirabilibus.blogg.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback