Trött på påklädningarna... =(

Brr va kallt det är där ute!  Ännu kallare eftersom jag inte ens kan knäppa min jacka, fast den är riktigt stor på mig annars.
 
Är det bara jag eller är någon annan riktigt trött på att klä på barnen vinterkläder (redan)??
Jisses säger jag bara!Varje morgon börjar vi klä på oss i god tid innan vi ska vara på dagis, men ändå blir det stressigt, i dont get it? Nicole och Vanessa klär på sig ganska så bra själva, men behöver såklart hjälp med dragkedjor på overoller, handskar och fixa till de där banden från overollerna som ska vara under skorna osv. Danilo och Jonathan kan inte det där så bra ännu... Så jag klär på alla så gott och snabbt som jag kan. Magen är stor nu och ibland känner jag mig otymplig, speciellt när jag sitter på golvet och klär på alla, sammandragningarna avlöser varandra, men inget som gör ont iaf .
Så fort jag har klätt på en och börjar med nästa så börjar den första klä av sig vantarna (jag hatar vantarna! Och att få grabbarnas tummar att stanna på rätt plats är en omöjlighet!) Och medans jag håller på så blir de andra otåliga och börjar bråka om dittan och dattan.
Dom blir varma, dom vill ha hjälp NU och inte snart, något kliar, sitter för hårt, något sitter inte bra, någon vill inte ha på sig vantar och någon vill inte ha just den mössan som jag tagit fram, alla vill ha hjälp på samma gång och jag räcker inte till... Våran lilla Bessa-Bus (Vanessa 3 år) är inte känd för att ha världens bästa tålamod direkt, utan där blir det utbrott direkt när något inte går som den lilla bestämda damen vill. Hon slänger kläderna och går iväg och skriker med rösten som Gud glömde...  PHEW!
 
Och sen är det ju naturligtvis så att när jag fått på alla sina kläder och alla är redo att gå ut så känner man någon mystisk lukt, som råkar komma från nån av grabbarna. Naturligtvis har dom bajsat också. Så det är bara att klä av, byta blöja och klä på igen och medans jag gör detta är alla varma i hallen och bråkar om vem som ska få stå och hålla i dörrhandtaget (!?)
 
Vissa dagar går smidigare än andra. Vissa mornar när alla skriker och bråkar med varandra så har jag lust att skicka ut dom själva och lägga mig under täcket. Andra mornar går det lättare. Jag försöker med en ny grej- att istället för att alla ska stå och klaga, bråka och tjata på mig vid påklädningen så ber jag dem sjunga något tillsammans istället.
Så vissa mornar sjunger dom för full hals och då går allt så mycket smidigare!
 
Det är verkligen inte roligt att bråka med sina barn, och speciellt inte på morgonen.
Jag hoppas att tiden går fort tills bebis kommer, för mitt tålamod är inte vad det brukar vara just nu. Jag försöker verkligen göra mitt bästa, hålla mig lugn och räkna till tio, men ibland räcker det inte. Jag räcker inte till.
 
Mornar som dessa längtar jag sååå mycket mer till sommar, sol och värme än någonsin!
Tänk vilken lyx- att bara ta på sig skorna och gå ut. Va enkelt.
 
Fram kommer vi alltid, det är så skönt att ha dagis så himla nära, det är LYX! Och dom är alltid så glada så när vi väl kommit ut, själv ler jag mitt instabila leende och kan inte fatta hur gnälliga och sura vi alla var ca 2 minuter sen.
Vad hände där egentligen.....?
 
Jag lämnar alltid barnen klockan 9 på dagis, och då är dom alltid ute. Nån dag i veckan har dom innegrupper, men oftast är det läming utomhus. Så otroligt skönt att alla 4 går på samma förskola, dom har en enorm trygghet i varandra. (dem har två avdelningar- tjejerna går på stora och grabbarna i den lilla, kusinen Dewin går också på den stora.) Idag hoppade mina 4 diamanter från ett bord ner i snön och skrattade och skrattade. Även jag gjorde det (skrattade alltså), det såg himla kul ut. Jonathan som försökte räkna till tio och så tog han i och hoppade och sjönk in i den mjuka snön. Då får man extra dåligt samvete att man var så stressad och sur vid påklädning... Jämt detta dåliga samvete! Perkele.
 
Kul i snön!
 
 
Från förskolan promenerade jag vidare till lill-ica för att hitta ett ljus till tjejernas Lucia-ljus. Vi har en som funkar och en som nån slängt på golvet så själva lampan gick sönder. Dom hade inte det!
Jag ringde Mummu och hörde med henne om hon kanske hade något av våra gamla Lucia-ljus hemma hos sig, och det hade hon! WoHoo! Jag var helt bedövad av kylan när jag kom hem, så det blev ett varmt bad för min del.
Nicole och Vanessa har sitt Lucia-firande idag på eftermiddagen, för småbarnsavdelningen blir det inget, det bakade dom ju in i samband med Jul-festen som var i förra veckan. Storabarns avdelningen ska ha Lucia-firande med svenska avdelningarna. (Våra barn går på finska avdelningar).
 
Hur gör era förskolor med Lucia-firandet?
Firar dom på morgonen eller eftermiddan? Ute eller inne?
 
Här går dom ute. Vet fasiken inte om tjejernas lucia-linnen får plats ovanpå deras overoller?? Kanske borde leta fram två av Andres vita t-shirts och ta med, eller så kanske det räcker med Lucia-ljus och glitter på huvudet?
Hmm, vi får se hur jag gör. Jag hoppas att Andres hinner hem för att titta på dom idag... dom jobbar långt hemifrån idag.
 
Oj, va långt detta blev!  Hur som helst så tar jag med mig kameran och tar en massa bilder från Lucia-firandet, och så hörs vi mera ikväll!
 
Ha en bra Lucia dag!
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Mina tjejer har lucia ute på deras dagis. Dom går på ur och skur förskola.
Eftersom lucia kläderna ska få plats över vinterkläderna så köper jag några strl större i kläderna :-)
Dom har lucia på eftermiddan så kl 15 idag ska jag till dagis för att kolla på mina skatter :-)
Jag känner helt igen mig i stress och dåligt humör vid morgon påklädningarna..! Inte alls kul. Är själv gravid och sjukskriven just nu för sammandragningar och foglossning.
Hoppas ni får en fin dag :)

2012-12-13 @ 13:18:34
Postat av: Louise

Va menar du att du inte hoppade från bordet? ;-)
Nej skämt å sido.
Här i Malmö är det också snorkallt och jag är glad att alla mina barn hade lucia inomhus.
Jag var inte där detta året.
Lillstumpan sov dåligt inatt så jag ville inte dra upp henne kl.06, likaså de andra två....Max skola skulle se det i kyrkan där 5orna gick lucia.

Nu ska man snart gå ut till 3 olika ställen och hämta barn*suck*.
Jag hatar vintern och att köra vagn också...så drygt.

Ha en bra dag.
Kram från Malmö

2012-12-13 @ 13:27:07
URL: http://malmomorsan.se
Postat av: Martin

Tips: Ta inte ur skorna ur overallen utan lyft ur barnet samtidigt som du pressar ihop skorna med dina egna fötter. Då sitter skorna kvar i overallen och det är lättare att klä på då. Har själv tvillingar och man måste ju effektivisera! ;)

/Martin

2012-12-13 @ 16:17:02
URL: http://www.tvillingliv.se
Postat av: Madeleine - hemmafru och gravid i the OC

JA, det är lyx att istortsett kunna promenera ut i bara skor och kanske nån kofta varje dag. När vi hälsade på i sverige i vintras med barnen så tänkte ja bara SHIT, tänk att få hålla på såhär med overaller och vantar varje morron.. skulle ju ta oss minst 30min längre att komma ut genom dörren!

Vi ska ha lucia med svenska skolan på söndag och abbie längtar SÅ! Hon ska vara pepparkaka :) Var tvungen att beställa kläder från sverige och en pepparkaksklänning kommer ju till använding mer än en ku-klux-klan-klänning ;)

2012-12-13 @ 18:35:16
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Nataliiet

Haha (förlåt att ja skrattar) Men känner verkligen igen mej i mycket det du skrev om vinterkläder och framförallt vantar! Jag rent ut sagt hatar allt krångel med vantar, och lika snabbt hinner någon ta av sig dom lika fort. Men tur att det finns vantar när det är så här vansinnigt kallt iallafall :)

2012-12-13 @ 19:09:10
URL: http://mejodejs.blogg.se
Postat av: Helena H

Kan tänka mig att det är extra jobbigt när man är höggravid o ska klä fyra barn alla vinterkläder förstås, så har jag inte haft det. (tyvärr)
Men, jag har ju jobbat många år på dagis plus klätt många barn här hemma (Linnea jämngamla kompisar)och har aldrig tyckt det är jobbigt, även fast det självklart kan gå bättre o sämre. Tycker det är kul att klä barn jag. Bodde jag bredvid dig kunde jag hjälpt dig varje morgon. :) Man får hitta nå bra sätt som funkar bara så man slipper det mesta strul o bråk.
Sen får man ha dåliga dagar, ha inte dåligt samvete för det.
Kram från Söderhamn

2012-12-13 @ 19:20:53
Postat av: Nicole

Min son har lucia imorgon på skolan ..
Jag tycker att det är mysigt med vinter men jobbigt samtidigt när barnen kommer hem med blöta kläder, och det ska torkas osv....
Plus mina barn har inga problem med kläderna, för sig dom är ju så pass stora så att dom klara sig själva...
Ha en bra dag
Nicole

2012-12-13 @ 19:26:27
URL: http://trollmamma.blo.gg
Postat av: Louise

Jag är oxå sjukt less på påklädningarna, ett himla grinande då kläderna ska på (inte jag då) men jag har bara 1 som tur är, värre för dej med flera barn plus att du är pregnant :-)
Kram från norr

2012-12-13 @ 19:50:18
URL: http://blandatmedlouise.blogg.se
Postat av: anne

ni har då minsan massa snö!! Underbart :)
Våran hund är blandning mellan schäfer, rottis, labrador och golden retriwer.... riktig blandis ;)

2012-12-13 @ 21:55:30
URL: http://annemariax.blogspot.com
Postat av: Rebecka

Åh känner igen mig där, och jag har bara två barn och den ena bara bebis. Vilket tålamod du måste ha ändå! Men som sagt det där samvetet är det ju med..
Hoppas ni hade en fin lucia! :)

2012-12-14 @ 08:03:31
URL: http://www.rebeckaevald.wordpress.com
Postat av: Madeleine

hej! jag känner så väl igen mig i det du skriver om påklädning av barnen och så blöjbyte och rastlöshet hos barnen.
Alla barnen måste stanna inne tills alla är klara är regeln här, för annars händer det något där ute eller så ska de in och ut och in och de små smyger ut genom dörren - så en låst dörr där jag tagit nyckeln gäller också...

ja visst längtar vi efter sommaren, och i alla fall varmare väder så vi kan vara ute mera.

ha en bra dag! kramiz madde

2012-12-14 @ 08:44:50
URL: http://madeleine82.blogg.se
Postat av: ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

haha du jag tröttna efter första dan redan :P
barnen är helt tokiga här hemma å rastlösa man blir ju helt svettig när man fått på dom kläderna och sen ska man klä på sig själv me

2012-12-14 @ 12:33:19
URL: http://www.melissasprinsar.com/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback