Snökaos

Japp, det är verkligen snö-kaos där ute just nu. Helt otroligt vilken mängd snö det har kommit! Jag höll på att tappa hakan när jag drog upp rullgardinerna imorse, det var snö upptill halva fönstret och man såg inte ens ut! 
 
10 minuter innan vi skulle klä på oss och ta barnen till dagis ringer det i porttelefonen och Anna (min svägerska) kommer in. Hon hade vart och lämnat Emma & Sebastian i skolan, och inte kommit nånstans med sin bil. Vi bor ju precis vid skolan och dagis så hon kom förbi och klurade på hur hon skulle ta sig till jobbet. Thank gooood att hon kom, för plogbilen hade inte vart och plogat nånting här så vi hade snö upp till knäna och försökte kämpa oss fram till dagis. Om dagis inte hade vart så nära så skulle vi ha stannat hemma idag.
Hon bar på Danilo och jag på Jonathan och tjejerna i varsin hand. Dom ramlade omkull hela tiden, först var det roligt men innanför dagisens grindar gav Bessa upp, då var det inte lika kul längre. Anna fick lämna Danilo inne och gå tillbaka och hämta Bessa. Tusen TACK för hjälpen Anna!  Du kommer väl imorn också, samma tid??
 
Eftersom det inte var plogat nånstans så kan ni ju förstå att det blir katastrof. Nu klagar alla på samma sak, varför plogar inte dom när man vet att det kommer att komma jätte mycket snö!? Plogbilarna kan inte vara överallt det förstår ju jag också, men eftersom alla från olika håll verkar ha haft samma problem, vart har dom hållt hus då? Ut med alla plogbilar som dom bara har! Att dom aldrig lär sig...
 
Nu hade personalen och föräldrana på förskolan fått ställa sina bilar vid vägarna, i rondellerna, vartsom helst, och bussarna har inte kunnat ta sig fram, inget har funkat idag. All trafik har stått stilla och ingen får ut sina bilar från parkeringsplatserna. Stackars Andres som fått kämpa sig ut så tidigt imorse...
Jag vet att det är många som varit insnöade hela dagen, det har inte ens varit någon ide att försöka ta sig ut nånstans. Bussar och bilar kors och tvärs fast mitt på vägarna. Jag tackar Gudarna att jag sluppit gå ut mer än att lämna och hämta hem barnen, och då snackar vi om ca.30- 40 meter.
 
Efter att ha lämnat småttingarna på dagis så följde Anna med mig hem och vi satt och pratade en massa, och vips så hade det gått flera timmar och hon var tvungen att försöka få ut sin bil från snöhögarna. Tur att hon hittade bilen ändå under all snö...  Men hon var inte alls glad att hon inte kunde ta sig till jobbet...
 
Jag tänkte ju ta bilder och visa er utsikten från våra fönster, men det ingen utsikt, man såg ingenting förutom vitt. Så jag tänkte att jag lika gärna strunta i det .
 
Tog denna bild från Vanessas rum, där var det inte lika mycket snö som hos alla andra. Anna försöker hitta sin bil .
 
 
Och jag är så glad att lill-sessan inte bestämde sig för att kika ut just idag. Hur hade det gått till, tänkte hon?
Jag hade ju inte kommit fram nånstans, Katastrof!
 
Lill-sessan i magen, om du hör mig- Kom när det är lite lugnare ute i vägarna, och gör inte mig så illa när du väl bestämmer dig för att komma, vi gör detta så smärtfritt som vi kan, okey??
 
Nähe ni, nu måste jag rota fram en nässpray nånstans, jag är förkyld och täppt i näsan, så jag får ingen luft just nu.
Imorgon är det julfest på dagis som barnen ser fram emot väldigt mycket, dom har övat på en massa jullåtar och så kommer självaste Jultomten förbi och lämnar en liten klapp till varje barn. Spännande !
 
God Natt allihopa, och ta det lungt ute på vägarna.
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena H

Ja du, tur ni har nära till dagis. Inte kul att gå långt i oplogat med fyra små inte.
Här kom det ju ca 40-50 cm snö i lördags och igår nästan 1 dm och nu har det kommit ca 2 dm till idag.Och det verkar inte tänka sluta snöa nångång.
Hoppas ni får det mysigt på julfesten. :)
Kram från Söderhamn

2012-12-05 @ 23:57:43
Postat av: Anna Köhler

har följt snö kaoset på nätet herregud trodde inte det fanns så mycket snö o få :) fick en chock hur det såg ut i stockholms trakten här har vi med en massa snö attans :)

2012-12-06 @ 06:23:04
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback