Lucia firande på dagis

I torsdags var det ju Lucia. På morgonen när vi vaknade så tittade vi på Lucia på TV. (Vad gjorde rapparen där?!)
På eftermiddan var det Lucia-firande på barnens förskola.
Jag misstänkte att tjejernas Lucia-linnen inte längre skulle passa ovanpå overollerna, så jag tog med mig 2 st av Andres stora vita t-shirts att ha på, men dem totalvägrade.
Dom nöjde sig med glitter på mössorna och ljus i handen. Dom hade tydligen Lucia-linnena under overollerna som dom lekt med på dagis hela dan. Iiiik va kallt det var ute! Hämtade upp Danilo och Jonathan som var ute på gården redan och så ställde vi oss och väntade på Lucia-tåget, som som vanligt är utomhus. Hämtade med mig Puua samtidigt som jag hämtade ljus till Vanessa från dom. (hennes hade någon av små brorsorna "råkat" slänga på golvet så den gått sönder)
 
Puua & Danilo
 
Jonathan med moster/Gudmor Karo
 
Som tur var hann Andres precis komma innan Lucia-tåget kom, så han missade ingenting!
Lucia-tåget var jätte fint, alla var så söta och duktiga. Vanessa sjöng för full hals som vanligt, hon är helt oblyg våran lilla Bessa- Bus. Synd att Nicole stod precis bakom henne, så henne såg man inte så mycket av...
 
Vanessa (med lila overoll och vit mössa)
 
Där ser man en skymt av Nicole också! (rosa overoll, vit mössa)
 
Danilo med sin pappa
 
Grabbarna gillar att luras med dagis personalen på dagis. Maria känner igen vem som är vem (eller?) men en annan gör inte det, så hon brukar fråga "Är du Danilo?" och då brukar Jonathan svara "JA." Och så får han gå iväg på grejer, tills dom kommer på deras lurendrejerier. Samma sak med overollerna, här har dom på sig brorsans overoll....
Jag brukar klä dom i olika kläder till dagis , eller bara en annan färg, men eftersom jag lämnar dom ute så säger jag ju inte att "det är Danilo som har rött idag" dom brukar fixa det själv, det är lättare att skilja dem åt när dem är bredvid varandra.
 
Efter Lucia-firandet bjöds det på pepparkakor, men eftersom det var så kallt ute gick vi hem snabbt. Vi fkade hemma och tittade på Tomte Tass 2 filmen. Tack förresten för tipset på att det fanns en tvåa till Tomte Tass, jag hade ingen aning om det. Tyvärr tyckte jag inte den var alls lika bra som den första- både Jultomten och Tomtemor var utbytta, sen så var Quinn (huvudpersonen i första filmen) med i denna film också, fast här hette hon "Sarah" och är inte alls samma tjej som på ettan... knasigt tyckte vi allihopa.
Men barnen gillade filmen ändå.
 
Våran Lucia- Vanessa
 
 
Nu ska vi se på julkalendern på TV så jag återkommer senare!
Ha en bra kväll!
 

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej!

Du borde se detta luciatåget: http://www.youtube.com/watch?v=5R1b1GaY8r4&sns=fb

2012-12-15 @ 19:29:51
Postat av: Hanna - Miltons mamma

När du ändå tar upp tvillingarnas kläder så har jag funderat på just varför du har likadana färger på ytterkläderna men inte på "innekläderna"? :)
Nu har inte jag tvillingar och vet nog inte egentligen hur jag skulle göra men jag hade nog tyckt det var enklare att ha olika färger även på ytterkläder så man lätt visste vems som var vems :) Inne hade jag absolut, precis som du, haft olika färger då de måste få vara en egen individ trots att de är lika!

2012-12-15 @ 23:00:14
URL: http://www.hannasfotoliv.blogg.se
Postat av: Aisha

fin blogg :)

2012-12-16 @ 00:55:54
URL: http://quraninswedish.blogspot.se
Postat av: ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

åh tänk om de kommer en liten bebis när jag och barnen är uppe i sthlm :D
ja tänkte om vi kanske kunde få till en lekdate nån dag när jag och barnen är i sthlm?
vi kommer ju bo hos min mamma i Handen å ni bodde väl där i närheten? =)
Kram

2012-12-16 @ 10:25:02
URL: http://www.melissasprinsar.com/
Postat av: Ingela

Vi har oxå första Tass-filmen som är söndertittad snart ;-) Köpte tvåan för ett tag sedan men det är inte alls lika populär här hemma heller! Nåja, kanske när de blir äldre? ;-) Trevlig tredje advent på er <3

2012-12-16 @ 14:47:46
URL: http://famjarestedtandersson.blogg.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback