Hur gör ni?

Halloj! Precis hemkommen från jul-shoppingen. NU är vi klara med barnens klappar.
Tänkte fråga er lite hur ni gör och tänker kring julklappar?
 
Har ni någon budget på hur mycket ni lägger ut på julklappar i år?
Hur mycket pengar lägger ni ut per barn? Ska alla barnen få lika mängd med paket?
 
Jag tycker att det här är skit svårt! Vi har inte haft nån budget, vi har tagit det lite här och där, och det är väldigt lätt att det drar ifrån. Jag har skrivit upp vad barnen önskar sig, vad dom behöver och vad vi har köpt. Det har blivit många smågrejer, kläder och nån lite större paket, men bakar man ihop allt så blir det ju en del.
 
Pengarna bara försvinner och dom växer ju inte precis i träd heller. Sen har det blivit mycket med grejer som bebis också behöver, vagn, kläder osv.
Och varje år är det samma visa: "NÄSTA år blir det inte såhääär mycket"... och så är man där igen med en massa paket.  
 
Berätta gärna hur ni gör ....
 
 
Klickade också lite kläder från nätet igår, jag hoppas att dom hinner komma hem innan julafton, dom sa det iaf, men vi får väl se... OCH så måste jag bara berätta för er att jag fyndade igår!
Jag har länge letat efter en spjälsängsskydd, men precis alla fina jag sett har legat på ca. 500 kr och uppåt och det har väl inte känts sådär jätte roligt att lägga dom pengarna på det, men så hittade jag en jätte fin på lekmer.se.
Dom reade ut den med 67 % av priset! -179 kr för denna spjälskydd från Lego var taget!
(Har likadan påslakanset hemma också)
 

Kommentarer
Postat av: Sojka ♥

Vad skönt att du är klar! :) Jag har massor att inhandla kvar. Själv tar jag det som det kommer och har ingen budget men tänker efter innan jag köper något. :)

2012-12-18 @ 16:12:07
URL: http://sojka.se
Postat av: Bismillah

Vi brukar fråga alla vad man vill ha i julklapp och om det är
billigt under 300kr så brukar dem få det :)
Låter det bra?:) Ca 300 kr per barn.
Helst ska man ha någon slags rabatt på julklappen haha så det blir billigare :D <3

2012-12-18 @ 16:58:11
URL: http://quraninswedish.blogspot.se
Postat av: Anna Köhler

i år har barnens pappa o jag köpt två var till barnen
vi firar två gånger i år också men 200kr max la vi på paketen

2012-12-18 @ 17:09:11
Postat av: Hanna

Är i v 19 nu så har låååång tid kvar :/ men bara jag kommer 10 veckor framåt så lär jag nog känna mig lite lugnare! Kram

2012-12-18 @ 18:02:47
URL: http://3kottar.blogspot.com
Postat av: Madeleine - hemmafru och gravid i the OC

Jag har typ noll koll på vad vi köpt.. har påsar i hela huset som ska slås in känns det som. phew. Jag vill inte att det blir för mycket paket, för då känns det som att barnen inte uppskattar det dom får. Det är ju bara vi här på julen i år, men mormor och morfar, famor och farfar, gammelmormor, morbröder.etc. Skickar ju paket och pengar (att köpa paket för).. så det blir ju liksom FÖR mycket tillslut. Slog in paket förra helgen, och nu till helgen har vi barnvakt så vi ska köpa det sista som behövs och jag ska försöka slå in allt så vi är klara.

2012-12-18 @ 18:19:44
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Johanna

Jag börjar handla tidigt på REA.. speciellt sådant som är mer praktiska.. Nu har vi ju bara en liten att ta hänsyn till så det är en viss skillnad. Blir nog fler gåvor nästa år. Dottern får bara presenter av mannens släkt (vi vuxna får ej) så de kommer nog ha koll på vad hon önskar sig längre fram. I år tror jag det blir mycket bäddset etc och småsaker som bebisar gillar.

Jag är duktig att köpa bra saker på rea på outlets etc och börjar kika på julklappar redan i augusti så jag brukar vara färdig tidigt. :-) Det är nog mitt spartips. Jag gillar dyrt o kvalité men nappar på alla erbjudanden och rabatter och lägger hellre ut några månader tidigare än att hetsa närmare jul :-).

2012-12-18 @ 18:48:12
URL: http://smastadsvillan.blogg.se
Postat av: Louise

Jag har 2 barn, en som fyller 13 år och så en liten på 1 1/2 år. Den stora killen önskar ju bara dyra grejer men han är så pass stor att han förstår att då kan man inte få så många paket. Den lille förstår inte så mycket alls men jag skulle väl tro att vi lagt ut ungefär 1500 kr per barn. Jag vet inte om det är snålt men jag tycker det är lagom för vår ekonomi, det är ju trots allt det som sätter gränsen. Har sparat en del av barnbidraget sista 2 månaderna så att det inte skulle bli så "tungt" nu till jul och det är jag glad att jag gjort :-)

Vad skönt att ni är klara nu med alla era klappar, kan tänka mig att det blir en heeel del med 4 barn, snart 5 hihi

Kram från norr!

2012-12-18 @ 19:26:29
URL: http://blandatmedlouise.blogg.se
Postat av: Sandra

God kväll =) roligt med julklappar ja här försöker vi att köpa likvärdigt många paket =) i ganska samma kostnad till alla. =) Hur gör ni?? Ha en bra kväll. Pssst glad att jag hitta din blogg jag bara älskar den

2012-12-18 @ 20:03:30
URL: http://charmigavardagen.blogg.se
Postat av: Thea

Vi köper i princip bara saker till barnen till jul och i födelsedagspresent. Vi brukar köpa en lite dyrare till födelsedagen. Mina barn är ju lite äldre (11 och 7) och då blir det oftare lite dyrare saker. Till jul försöker vi köpa lika många o lika dyra, så nära det går. I år har vi nog köpt för drygt 1500 kr/barn.
Vi köper dock saker över hela året, hittade mycket bra i somras till exempel! Så det blir inte så dyrt när man slår ut det hela.
Vi köper även julklappar till barnens kusiner. Där köper vi för ca 200kr/barn. Tycker jag är lagom! Barnen har 5 kusiner så det blir ändå en tusenlapp (drygt, det är bättre att köpa lite för mycket tycker jag).
Till mormor,morfar,farmor,farfar blir det bara nåt litet och så foton på barnen förstås.
...och ja, jag är klar för länge sen!

2012-12-19 @ 08:14:58
Postat av: annso

Hej.
Vi brukar lägga rätt mkt pengar på just julklappar. Hittills har vi lagt typ 15.000 på julklappar till våra då fyra barn. I år har vi ännu ett barn och det här dragit iväg rejält faktiskt . Sist jag räknade var det uppe i 21.000 kr. Många tycker nog att det är på tok för mkt men då barnen kanske inte får lika mkt saker som andra barn under resten av året så känns det som om man vill skämma bort dom under julen.
Sen mår jag skit under julen då dom två störstas pappa är död sen några år och då blir det lite tröstshopping som dock inte hjälper.
Ja så ser vår planering ut. Nästa år ska jag försöka dra ner på paket och budget:-)

2012-12-19 @ 08:28:28
URL: http://www.afrodite1980.blogspot.com
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback