Danilo har blivit en bebis

Japp, det var väl väntat. Vi har fått en till bebis i huset nu. Något större än lilla Snuttis, nämligen Danilo!

Han är nog lite svartsjuk... Han har börjat prata som en bebis (vart kommer det ifrån, ingen här pratar bebis språk, inte ens med Olivia?!) Och så vill han vara nära hela tiden.
Han är ju fortfarande lite sjuk också, så han är extra känslig och hängig just nu.

Det gäller att gosa lite extra mycket med dom nu, dom behöver tid till att vänja sig vid vårat nya tillvaro, och det är extra skönt att vi alla är hemma tillsammans denna första, viktiga tid. Sån jäkla otur bara att barnen drabbats av förkylningar... Bad timing!!!

Det känns jätte dumt och är jätte svårt att hålla dom borta från Olivia, men för hennes bästa måste det vara så, vi kan inte riskera att hon blir sjuk nu, hon är ju såå pytte liten!

Har era barn reagerat såhär på ett syskon? Hur länge höll det på?


Kommentarer
Postat av: Sara

Hallå! Det är vanligare än man tror att syskon går tillbaka en tid för att bli små. De har ju trots allt varit de enda "bäbisarna" e tag. Jobbar inom förskolan och även här är det vanligt, när det kommer in nya barn. De "gamla" barnen kan helt plötsligt ingenting och pratat som du säger bäbis språk..:) De släpper efter en stund. När jag nu ser din lilla tösabit, vill jag att min lilla groda ska titta ut..:)

2012-12-30 @ 12:52:28
Postat av: Anni

Emmi var nyss fyllda tre när lillebror kom, men hennes svartsjuka kom med fördröjning. När vi blev vana med en tredje bebis, hon var kanske 3,5 då..
Zander var 20 månader och det tog väldigt lång tid innan han godkände lillebror helt o hållet. Han kändes inte riktigt vid honom. Caspar var lixom luft..
Å nu vill han inte sluta med blöjan, för han är tydligen liten..snart 3,5 år..allt annat som napp o välling har gått bra att plocka bort..
Men d är en del svartsjuka här hemma emellanåt.
Dem två äldre är pappastossar medans lillebror tycker mamma är helt o hållet hans egendom;)
Min svägerska fick sin tvåa när den äldsta var drygt 2,5 år o han har varit rätt busig fram te nu när lillasyster är drygt 6 månader. Så d kan ta tid..

2012-12-30 @ 14:05:11
Postat av: Milo - Mamma till 3

Känner igen det , vi fick vårt 3:e barn förra året i sep och vår andra son som fyllde 3år i nov blev som förbytt , megatrotsig och ska hela tiden hitta på massa hyss känns det som :/ .. Varje gång man säger nej eller sluta åt honom blir han skogstokig och skriker rakt ut vilket resulterar att att lillebror blir livrädd eller vaknar ut sin sömn :/. Men jag tror det är en fas de kommer förbi , man får bara som du säger inte glömma att de var dom som var minst nyss ;) . Är lite nyfiken på en sak nu när jag ändå är inne och skriver . Har läst din blogg rätt länge nu , är så himla imponerad av dig som mamma och person , att ha barn är aldrig lätt men dessutom 5 små . Jag undrar hur sov dina barn under sitt första år , på nätterna dvs ? . sov dom hela nätterna eller vakna för mat länge ? . Våra 2 första sov hela nätterna från dom var 4 veckor medans vår lilla kille nu vaknar minst 1gång för mat med ca 4-5 timmars mellanrum , ibland vaknar han mer tätt än så och bara gnäller :( . Man är helt förstörd när man sen har 2 till man ska ta hand om , är det du som tar nätterna helt själv eller hjälps ni åt ? :) .. sköt om dej , kram på er alla :)

2013-01-04 @ 08:45:00
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback