6.12- Julfesten på Dagis

Hej fredag!
Idag är alla barnen lediga från dagis eftersom Danilo vart lite dålig igår.
Det har varit en ovanligt lugn förmiddag här hemma hos oss, iaf om man tänker på hur det var igår då alla var på bråkigt humör tills det var dags för julfesten. Men idag har dom vart jätte snälla och lekt med sitt och ätit bra, allt har flytit på utan större bråk och utbrott.
 
På morgonen igår så funderade jag på hur jag skulle ta mig till dagis i snödrivorna, men som tur var så var dom och plogade en liten väg dit klockan 01 på natten (tack för den sköna väckningen precis när jag kunde somna...)
Ett tag innan det var dags för påklädning igårmorse plingade en riddare i nöden på våran dörr- min bror Stefan!
Han sa att han ändå var ledig och tänkte att vi kanske kunde behöva lite hjälp att ta oss till dagis? Hur fint är inte det?? Barnen var också superglada och Stefu hjälpte dom att öppna den 6:e luckan i chokladkalenden medans jag fixxade iordning lite grejer. Och det bästa av allt var att han hade tagit med sig snowracern så han kunde dra dom dit.
Tuhannet kiitokset avustasi Stefu! Du hjälpte mig mer än du tror och jag är så tacksam att ni är så snälla och omtänksamma just nu när energin inte ligger på topp! 
 
Som ni ser så vägrade grabbarna släppa taget om ratten när det var dags för oss att gå hem.
 
Jajuste-
Igår var det det efterlängtade julfesten på barnens dagis. Som vanligt så hölls den i skolans matsal så att alla föräldrar och mor/farföräldrar skulle få plats. Vi har gått på denna julfest varje vinter eftersom mina syskonbarn alla gått på samma finska dagis, men förra året var Nicoles första julfest på förskolan, och nu i höst har jag ju skolat in Vanessa, Danilo & Jonathan, så detta blev deras första egna julfest där. Dom var taggade!
Emma (min brorsdotter) följde med oss och likaså Puua.
 
Redo för fest!
 
Ja, som ni ser så är det inte lätt att få alla att stå stilla OCH titta in i kameran samtidigt...
Vi tog med oss det vi skulle och knallade iväg. Alla barnen skulle samlas i hallen för att sedan tåga ut till matsalen och ställa sig och sjunga, men bara 1 av våra 4 var med på det, kan ni gissa vem? Vanessa såklart! Hon är tuff och modig, och så stolt över att vara med. Nicole som har sjungit julsånger sen förra vintern och vart såå taggad inför det här fick kalla fötter redan när vi skulle gå, hon ska minsann inte stå där och sjunga, så att alla kan höra. Det var det tokigaste hon hade hört. Jonathan satt i Puuas famn och hade inga planer att förflytta sig och Danilo stod faktiskt med de andra barnen en stund, men han fick myror i brallan när dom fick stå och vänta tills det var dags att komma ut till oss... som ni ser på bilden.
 
Dom sjöng jätte fint, lite blyga inför allt folk först, men det gick bättre och bättre
Våran söta Vanessa!
 
Kusinen Dewin i röd slips
 
Vanessa & dagis polaren Walter sjunger... eller nått?
 
Igår var ju också Finlands självständighetsdag, och då sjöng dom nationallåten. Det var så fint, alla tog verkligen i, dom kunde den helt utan problem.
Sedan blev det fika och sen så kom Jultomten också och delade ut paket till alla barnen. Jag fick inga bra kort på klapputdelningen, så jag struntar att lägga ut dem jag tog.
 
Vanessa med moster Karo
 
Danilo, Jag och Nicole
 
Danilo (moster hade bättre godsaker?), moster & kusin Dewin
 
Bessa- Bus
 
Emma och Danilo
 
Barnen var jätte glada och nöjda med sina paket från Tomten!  Tjejerna fick varsin smink-set som dom önskat sig och grabbarna fick varsin mobil och nycklar som dom t om sovit med. (Ni vet ju hur tokiga dom är i nycklar?)
 
 
När vi kom hem sen så spelade jag in julkalendern som vi tittade på när barnen var tvättade och hade på sig sina pyjamas. Först skulle ju tjejerna prova sitt nya smink...
 
 
Wops, ännu ett långt inlägg, hoppas att jag inte tröttnade ut er?

Kommentarer
Postat av: Etta

Jag och lilla A - vi finländare i familjen - firade också självständighetsdag igår :-)

Postat av: Madeleine - hemmafru och gravid i the OC

Så söta :) Och du och din syser är ju SÅÅÅ lika!! Ibland måste jag dubbelkolla för jag ser inte vem som är vem.. hon har mörkare ögonbryn än dig tror jag, så på det brukar jag kunna skilja er åt :)

2012-12-07 @ 21:47:02
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Sara

Vilka otroligt söta barn du har, helt fantastiskt söta:)

2012-12-08 @ 19:55:36
Postat av: Jennie

Men Gud vilka fina barn du har!! :))

2012-12-10 @ 11:54:46
URL: http://Vegasmamma.se
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback