1:a september (!!!)

Halloj!

Tänk att det redan är torsdag idag! Va dagarna går fort...
Och idag är det dessutom redan första september, vilket låter helt galet i mina öron. Snart är det jul! Iaf nästan.

Nu sitter jag här och njuter av tystnaden så mycket det går med byggarbetsplatsen som granne. Jag har stängt alla fönster för att stänga ute så mycket ljud som möjligt, för jag har precis lagt Vanessa, Danilo och Jonathan och jag vill INTE att dom ska vakna nu.
Jonathan bråkar nästan varje gång han ska sova fast han är så trött att han inte ens orkar hålla ögonen öppna. Men han ska vara envis och kämpa mot sömnen ändå.
Nu fick jag också vara nere hos honom och hålla handen på honom (som trygghet??) och då var han lugn och höll på att somna. Men det är inte så bekvämt att stå så över spjälsängen, så fort jag rör mig för att byta ställning så börjar han gnälla. Jag har låtiti honom gnälla och gråta och lagt ner honom efter en stund- men ibland försöker han vara envisare än jag, för han kan hålla på så hur länge som helst! Nu stod jag kvar vid hans säng tills han somnade, jag tänkte att det blir lugnast så, för om Danilo vaknar efter att ha sovit i 10 minuter så kommer han inte att somna om- och jag behöver en stund för mig själv just nu att bara vara.

Nicole är på dagis.
- Inte kul. Hon grät när jag lämnade henne. Samma sak igår, hon grät och sa mellan tårarna att hon "vill följa med mig en liten liten stund." Hur kunde jag vara så kall och lämna henne där ändå?
Jag ringde till förskolan en kvart efter (varje dag) och då har hon vart OK.
Igår när jag hämtade henne rusade många av hennes nya kompisar till mig och ville kramas. Jag kom med
Vanessa, Danilo och Jonathan, och det första Danilo sa när alla barnen rusade till oss var: "TYST!"
Han är en rolig kille han. När man börjar skratta (oavsett om vad) så börjar han också skratta och tror att han hänger med i disskussionerna.
Hur som helst så hade det gått "sisådär" på dagis för henne igår. Hon hade vart ledsen och blev påmind om mig när andra mammor lämnade sina barn. Så dom hade gått in och målat vilket hon hade tyckt var jätte kul. Hon hade t om röda "slingor" i håret igår när jag hämtade henne.

Idag är en annorlunda dag.
Hon ska ju egentligen gå från 9-14 tis, ons och torsdag, men jag har hämtat henne direkt efter lunch de här två dagarna, bara för att det är nytt för henne.
Men idag ska hon vara där till två för allra första gången. Kände att det är lika bra, så har hon långledigt igen.
Idag kom hennes inskolnings fröken tillbaka också, så jag hoppas att hon får mer trygghet där också.
Dom LOVADE att ringa om det inte alls går. Det är ju vila och sånt och då kan hon bli mer ledsen...
Än så länge har dom inte ringt. Undrar vad min lilla docka tänker på just nu... Har hon fått komma upp ur vilan ännu, eller ligger dem kvar en stund till? Hon var så glad, för hon skulle göra ett pärlhalsband till sin pappa efter vilan idag, sa hon. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne där nu!
Vill inte att hon ska vara ledsen, hon som är så himla snäll...

Nicole sprang till dagis igår


Nu ska jag hämta lite kaffe och njuuuuta av denna egentid. Det har vart ganska skönt att ha beslutat sig för att inte själv sova på dagen. Ibland har jag verkligen behövt det, men det är alltid så att när jag har hunnit lägga mig tillrätta och håller på att somna, då är det ALLTID någon som vaknar- och det gör så att jag blir ännu tröttare och irriterad. Så jag skippar det, och bloggar lite istället (vilket jag älskar) och så slipper jag stressa med bloggen på kvällen, utan bara ta det lungt...

Ikväll har vi lovat att ha lite myspys med barnen, som en skön avslutning på Nicoles dagis vecka, hihihi...
***************************************************************************

Kanjana-
Hej! Va kul att du kikade in och lämnade kommentar!  Hur hittade du hit?
Novalee är också så söt, hon vill så gärna leka med Nicole, men Nicole är lite blyg i början...  
Hur mår ni annars? Bor ni här nära?


Kommentarer
Postat av: Tanna

Visst har han fått riktigt gosiga pusskinder som mamma bara pussar på i mängder. Ibland tror nog Jax att mamma tänker äta upp honm med alla pussar ;)



Duktig Nicole är som börjat dagis. Är du nöjd med dagiset ? Jag har redan ångest att behöva lämna Jax nästa höst... Tänk om man kunde få vara hemma minst ett par år till !

Kram

2011-09-01 @ 12:38:19
URL: http://tannaodevil.blogg.se/
Postat av: Karin

Hej!



De är vanligt att barnen blir ledsna när de blir lämnade. :( Men jag vet att så fort mamma/pappa är utom synhåll, så börjar de leka, snart kommer hon inte vilja gå hem ;) Har själv jobbat på dagis.



Men tänk vad bra hon har, har fått vara hemma så pass länge, och nu slipper hon gå långa dagar.



Vet att när jag jobbade förra året var hon jätte ledsen när jag lämnade henne för att hon visst att jag skulle jobba,(hoppade in timmar) hon vill ha mamma hemma. Fast hon gick samma tider.



Tror de blir bra, oftast är de vi mammor som oroar oss, utan anledning.



Mvh Karin



2011-09-01 @ 20:35:51
URL: http://ungmammakarin.blogg.se/
Postat av: Isaks mamma

Vad jobbigt att hon varit ledsen! Och den där känslan av att "varför utsätter jag mitt barn för det här" den får jag också... Senast imorse när Isak stod och skakade grinden på dagis och vrålade "mammaaaaaa" när jag lämnat :(

Då kommer det där tankarna och dåliga samvetet , "ja, men jag kunde ju ha stannat lite till, kramat å pussat å lugnat ner innan jag gick", fy alltså, började nästan grina på väg till tunnelbanan! Men man blir så stressad i situationen på gården på dagis och så vet man att jobbet väntar, men vad betyder det när det handlar om ens eget barn!!!? Jag vet att jag handlar bara per automatik i de där stunderna, man stänger liksom av för att kunna gå därifrån. Många mammor känner som du!

Hoppas att Nicole hade haft en bra dag på dagis och att du hann njuta av tystnaden ordentligt innan de små vaknade :)

Kram

2011-09-01 @ 21:53:00
Postat av: Lotta

Så länge hon inte protesterar hemma också så är det rätt så lugnt. Likaså om hon springer till dagis då kan hon ju inte tycka det är så hemskt. Om du nu lämnar samma tid varje dag så kanske att ni gör samma sak varje morgon kan ge henne trygghet. Min minste skulle/ville alltid leka med leran de hade och sitta på samma stol alltid. Så han och jag plockde alltid fram den till hans platsoch så satte han sig oftast kom ju några mer och ville vara med. Så kolla med Personalen och fundera ut ilsammans om en bra rutin som inger tygghet, för tyvärr kommer det säkert fler gånger som inte favofröken/pedagogen är på plats och det spelar ingen roll på vilken förskola ni är.

2011-09-01 @ 22:20:49
URL: http://familjenlamemicke.blogg.se/
Postat av: Katrin

Åh vad jag känner igen det där med sömnen. Emilia är oxå helt hopplös, varje gång hon ska sova är det gråt och skrik. Hon kämpar med att hålla sig vaken. Men tillslut går det men många gånger får jag gunga eller daska henne i rumpan för att få henne att sova! Jag blir så arg på mig själv att jag inte la henne själv när hon va bebis och lärde sig att somna själv!



Jobbigt med lilla dagis tjejen, jag förstår vad du menar. Mollie är fortfarande hemma med mig och hon är 4½, jag tror jag hade mått precis som du om jag hade börjat lämna henne nu. Mollie får vara hemma tills hon börjar förskole klass(lekis) som jag alltid har sagt och kommer nog alltid att säga!



Lycka till och du gör det som känns rätt för er!

Kram Katrin

2011-09-02 @ 08:21:22
URL: http://mollieleia.blogg.se/
Postat av: Kanjana

Va inne på någon annan blogg så såg jag att den personen hade en länk på sin blogg till din, kommer dock inte ihåg vems det det var. Tack så mkt. Ja kan förstå det när man kommer till ett helt nytt ställe det tar tid att känna sig bekväm. Vi mår bara bra tror dock att novalee börjar bli sjuk. Jo vi bor rätt nära vi bor på Tuvvägen.

/Kanjana

2011-09-02 @ 10:18:59
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback