Lördag och Scooby-Doo

På lördag förmiddag kom min syster Karo och Peter förbi på fika. Karo skulle gå på Wella-partyt inne i stan dit alla frisörer var bjudna. (Hon gick med sin kollega Lisa, som är frisör) Jag kollade in på hennes blogg, och det verkade som att dom hade haft jätte kul!
Puss på Dig!

Danilo & Peter tar ett grabb-snack. Peter måste ha varit jätte rolig, så kul som Danonino hade åt/med honom?

Karo försöker ta en bild på Jonathan men en viss nyfiken liten tjej kommer fram med sitt ansikte hela tiden, men jag hoppas att hon fick nån bra bild ändå...? Nicole står och äter Tigermuffins, men hon äter bara topparna och lägger tillbaka dem och tar en ny! How rude!

Andres skulle gå och tippa på Coop, så då bestämde vi oss för att följa med, så att tjejerna kunde leka lite i lekrummet där på Port73. Nicole ville så gärna leka med någon flicka som hon träffade där förra gången, och pratade om det hela vägen dit. Andres gick och tippade och vi gick på lekrummet när vi såg en människa utklädd till Scooby-Doo ca. 15 meter bort. Nicole började gråta på en gång, jätte rädd blev hon! Jag försökte förklara för henne att det var bara en snäll hund, att det inte är någon fara, men hon lyssnade inte alls. Jag frågade om hon ville att vi ska gå och leka i lekrummet, och att vi då måste gå förbi honom. OK, det ville hon, bara vi gick långt ifrån. Jag tog upp både henne och Bessa och började gå mot honom, för att komma förbi och in i lekrummet. Nicole blev allt mer hysterisk ju närmre vi kom. Jag skynande mig förbi honom och in till lekrummet och släppte ner tjejerna. Tror ni inte att Scooby-Doo kommer in dit?! Och så blev Nicole hysterisk igen. Hon stod i ett hörn och ville till sin pappa, medans Bessa hade smygit sig fram till Scooby-Doo och stod och stirrade på honom och sa "Voff voff" lite då och då. Inte det minsta rädd. Jag var tvungen att hämta Bessa och ta med mig Nicole ut, tårarna bara rann från henne, stackaren. Jag tog upp henne i famnen och gick bort samtidigt som jag försökte förklara allt det där..
Vi stannade och hämtade några Helium ballonger innan jag lämnade Nukke hos pappa.
Jag gick tillbaka själv med bara Vanessa, eftersom hon ville leka och titta på hunden. Andres och resten av gänget gick in på Coops leksaksavdelning.
När vi kom till lekrummet hade Scooby-Doo gått iväg, så Bessa lekte lite istället. Såklart vid det där plasthuset dem har där. Då kom Anna med Emma och vi stod och pratade, och så hämtade jag Andres och barnen och så kom Stefu & Sebastian också. Nu vågade Nukke leka, stackaren..

Vanessa i huset, med Emma bredvid (på bilden syns även Nukke & Seppo i bakgrunden)

Emma & Nicole

Gung med kusinerna!

Nicole med sin ballong :)

"Titta in i kameran Bessa!"

Det började bli dags att sova middag, men först åkte vi till Greken och åt god mat. För första gången på länge åt Nicole jätte bra! Hur kommer det sig att man som mamma blir såå glad när ens barn äter??
Bessa tar sin pappa i örat för att han inte ger henne ett smörpaket att slicka på!

Hemma blev det mys och lek...

Busungarna på Jonathans baby-sitter

Jag undrar verkligen vad det är som har utlöst att Nicole är så rädd för maskerade människor?
Jultomten inkluderat! Hon är livrädd! När jag säger att "Jultomten kikar på dig, och ser om du är snäll" så blir hon helt skräckslagen. Hon vill verkligen inte träffa tomten, inte ens om han kommer med paket till henne. Hon är verkligen jätte rädd för allt sånt. Clowner, jultomten och allt annat. Men hon är interädd för Halloween maskarna. Vi har provat med att sätta på oss dom och skojat med dom, och dom bara skrattar. Det är det inga problem med, men allt annat...? Hmm... Någon som känner igen sig?

Kommentarer
Postat av: Ingela

Kul att ha så många inlägg att läsa när man kikar in :) Frågade i en kommentar i min blogg om inte ni skulle ha dop snart också, det fick jag ju svar på nu hihi En vecka innan oss då!Natti natti och kram till dig och fina familjen

2010-10-25 @ 00:56:18
URL: http://famjarestedtandersson.blogg.se/
Postat av: Linda

men lilla nukke, stackaren!

Det kan ju vara så med vissa barn...det brukar oftast släppa vid senare ålder.

Huvudsaken hon inte blir skrämd av det hon är rädd för utan att hon själv i sin egen takt får närma sig dessa saker..

Man får göra positiva erfarenheter av figurerna hon är rädd för.. det kommer gå över! :)

Åh så lilla tuffa bessa sessa! Hon är ju härlig!Ni verkade ha haft en riktigt tevlig och mysig dag!!

2010-10-25 @ 07:41:50
Postat av: Michelle

Sv. Förlåt jag vet inte om jag svarade pådet, jag är jättedålig på att svara på kommentarer haha. Novalies overall är köpt på Gekås/Ullared för 249 riksdaler :)

2010-10-25 @ 08:15:05
URL: http://mammasnovalie.blogg.se/
Postat av: mamus

Dewin var också jätte rädd för honom han ville inte gå förbi eller ens titta in i lekrummet, dagen efter åkte han med oss till jula han började redan i bilen fråga om scooby-doo skulle vara där då ville han inte gå in men det går ju inte att förklara hur snäll han är när man är så rädd,stackarna som tur var så såg vi nte stor hunden igen. hur ska det bli när tomten kommer då? ha det bra kram från Mamus

2010-10-25 @ 08:29:22
Postat av: Anna Köhler

ja jag var med om det i vintras då det stod massa utklädda tomtar, katter med mera min då 3åring gapade haha, precis som du skriver även om han fick något,,hihi, vilka goa barn du har

2010-10-25 @ 08:45:11
URL: http://kohlerfamiljen.blogg.se/
Postat av: Erica

Oj va småkillarna växer :-) Tor vägde 8.5 kg för några veckor sen.. vet ej, kanske närmare 9 kg. Han var 70 cm lång iallafall. Han är mycket större än vad Alva var. Hon väger 10.5 kg så snart är han i kapp, helt sjukt :-). Vilka fina bilder du har tagit, så kul att se hur ni har det. Angående Nicole.. Alva har kommit i en sån gråt period nu, gråter för det lilla minsta, blir ledsen så lätt.. känns som man stöter sig med henne vad man än gör.. lilla gumman! Har slutat amma nu iallafall, så skönt! Men känns konstigt, det är 5 dagar sen och jag saknar det lite oxå... men skönt att yannick kan ta honom på nätterna och ge välling. kramar

2010-10-25 @ 10:36:48
URL: http://lillaica.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ok va synd !Tänk de snart jul , tidne går fort o dina familj växer o frodas! :)

2010-10-25 @ 20:05:57
URL: http://mammanemma.blogg.se/
Postat av: Anna med 4prematurer

Flickan som håller i din Bessa..de är ganska lika tycker jag =)

2010-10-27 @ 16:40:41
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback