DOP SAMTAL

Idag har det varit full rulle hela dagen, jag har nog inte suttit still många stunder. Jag känner mig stressad, men jag vet ändå att allting ordnar sig. På förmiddagen gjorde Bessa illa sig. Igen. Andres tog in cykeln från balkongen och ställde den vid köksbordet, och gick iväg 3 sekunder för att hämta sin jacka. Under den tiden var ju såklart Bessa framme och fick hela cyklen på sig. Hon grät lite och traskade sen iväg, men då upptäckte Andrees att hon blödde från huvudet! Hon fick en jack i huvudet, stackarn! och inte brydde hon sig speciellt mycket för det.. Hon fick bada med mig för att torka bort allt, och hon var precis som vanligt. Hello?? Är hon så van att slå sig här och där att hon inte ens märker av ett jack på huvuvdet??

Sen kom Mummu & Puua till oss, dom skulle följa med mig och barnen till Handen, vi alla var på klappjakt.
Vi ska på 2 kalas imorgon. Först är det Peters son Linus som fyller 9 år, och sen till Daniellas 3-års kalas.
Såklart när Puua kommer på besök så får barnen något gott från honom. Denna gång gav han även till små herrarna!!
Hmm... PUUA DÅ! Men såklart smakade väldigt bra även i deras munnar.
Andres åkte iväg och jobba, och vi promenerade till Handen. Jätte skönt väder idag! Puua är inte så värst förtjust i att gå in och ut i affärer, så han stannade på café Paus med Vanessa och fikade. Nicole som är så jätte mammig följde med mig, Mummu och små herrarna. (Vi hittade några grejer, som jag har kort på i slutet av denna inlägg.)
Jag var inne på BR två gånger. Först hade jag valt ut några kläder till Daniella, men när man fyller 3 år så kanske man uppskattar en leksak lite mer? På BR velade jag fram och tillbaka och visste inte alls vad jag skulle köpa till nån av dem. Tills Nicole hittade en grej som hon tjatade om att hon ville ha. Jag sa att hon fick önska det från tomten, och så sa jag att vi kan köpa den till Daniella istället. Hon blev jätte glad av det och började packa på mig en massa leksaker till Daniella!  Hittade även en sak till Linus, så vi får hoppas att dom blir nöjda ;) Träffade på Anna, Emma & Sebastian en snabbis också!
Sen bjöd Mummu & Puua på mat, och så traskade vi hem igen. (TACK M & P!)
Förvirrad som man är nuförtiden, så hade jag ju äntligen kommit ihåg att ta med mig avin från posten att jag kan hämta det där väggtexten som jag beställt. Jag sprang in och skulle hämta den på vägen hem, och medans jag stod i kö så upptäckte jag att jag står i helt fel affär! Jag skulle ha hämtat ut den från centrum, och nu var jag i en affär i närheten där vi bor! It sucks! Så ingen väggtext bev det idag heller. Alla 4 barnen somnade i vagnen på väg hem, det gick inte alls att hålla dem vakna. När vi kom hem ställde Mummu tjejernas vagn vid balkongsdörren, och tror ni inte att dem vaknade på en gång? Och ingen av dem har sovit nånting på hela dan! Inte ens Bessa! Jag försökte, men de var hur pigga som helst, så det kändes taskigt att bara ta upp Nicole. Men dem har varit på bra humör, ingen gnäll alls.
Vanessa har hitatt kläder att prova på... Hon har kommit på ett nytt sätt att ha på sig tröjan...
trär den över huvudet!

Både Danilo och Jonathan har börjat babbla en massa, och formar munnen på roligt sätt, och försöker få ut ord! Det ser och låter så roligt!
Danilo försöker berätta något viktigt för storasyster Nicole..
Vanessa tror att alla telefoner heter "Puua" ...
"Hallå? Någon dääär?"

SYSKONKÄRLEK!

Det GODASTE drickat! (läsk) Muumi och Smurffi dricka! Har ni smakat dem??

Nya varma jackor till pojkarna. Jätte mjuka och sköna inuti...
Köpte dessa två kjolar till flickorna, som jag tänkte att dem kunde
ha på dopet, men... är det för alldagligt??
Strumporna är till Piff & Puff

Hittade jätte fina och varma skor till Vanessa från Din Sko! Wohoo, nu är alla vinterkläder inhandlade!
Allt som fattas nu är åkpåsen till vagnen.


Jo- idag kom prästen hit för dop-samtal. Han gick igenom vad barnen skulle heta, vad Faddrarna heter, hur vi gör i kyrkan, vilka  låtar vi ska sjunga... (han förslog att alla barnen ska gå med sin fadder i rad alla tre bredvid varandra, den faddern som bär in dem alltså) Jag berättade om dopklänningen, att den är 63 år gammal, och att jag tänkte att Vanessa ska ha på sig den när vi går in, men att alla ska ha på sig den en kort stund just då när dem blir döpta. Så är alla i släkten döpta med den klänningen. Mummu har nu broderat in Vanessa, Danilo och Jonathans namn bredvid sin stora syster Nicole. Han tyckte att det var en bra idé. Vi pratade en hel del om dopet medans Vanessa satt vid hans fötter och försökte tjuvkika i hans portfölj om och om igen, som om ingen såg henne! Sen gav hon hela muffins skålen till prästen och var väldigt nyfiken på alla hans papper. Vi har pratat mycket med Nicole om vad som sk hända på söndag, och prästen tycker också att hon ska följa med oss upp och att någon ska lyfta upp henne när hennes syskon döps, så att hon kan se, och eventuellt om hon torkar deras huvuden sen. Men vi får se vilket humör damen är på just då... Hahah...

Ikväll tittade vi på IDOL, men jag hinner nog inte se utslagningen eftersom Andres spelar Mario Bros och pratar för sig själv hur duktig han är som klarar av alla de hinder som kommer i hans väg. Mitt hjärta då! I will join him!

Vi hörs imorgon! Bye bye!

Kommentarer
Postat av: Karolina Nordling

Pua ! Piff & puff ska inte äta sånt!

2010-10-29 @ 23:39:51
URL: http://Www.karolinanordling.com
Postat av: Anna - Nybliven 2 barnsmamma

Måste fråga: vad har du för vagn till barnen? och vad kostade skorna från dinsko? Det är precis sånna jag är ute efter. har helt glömt bort att dinsko har barnskor :)

2010-10-30 @ 07:42:45
URL: http://tokmamma.blogg.se/
Postat av: tuija mummu

Puuaa då,,, godis,inte en .

2010-10-30 @ 09:38:15
Postat av: Karin

Tycker kjolen passar jätte bra till dopet. Ha någon fin blus eller liknade till, så blir de inte alls alldagligt.

2010-10-30 @ 10:14:33
URL: http://ungmammakarin.blogg.se/
Postat av: Annelie TvåTill

Åh, vart har du hittat Mumin läsken???

2010-10-30 @ 10:47:48
Postat av: Angelica

Hej!

Vi kommer få bo här tills mitten av februari skulle jag tippa på... skit jobbigt.



Vilken skön fredag du verkade ha, med shopping och allt! Hoppas dopet blir fint!



Vi mår bra nu.

Va på lekvegas idag, det var skoj!!



kram

2010-10-30 @ 20:20:13
URL: http://sagaochfilipsblogg.blogg.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback