VECKA 22 + 0!

Igår kom vi in i vecka 22 + 0, ännu en vecka har äntligen rullat förbi.
Hur många veckor är det kvar för oss nu??
Vad tror ni?
Här hemma hoppas vi på minst 10 veckor till i allafall.

Här kommer lite fakta om vad som händer i magen, och en bild på hur "det ser ut" Fast med TVÅ bebisar där inne såklart ;-)

Nu ser bebisen ut som en miniatyr av en nyfödd. Läpparna håller på att formas, ögonen har utvecklats (fastän regnbågshinnan ännu saknar pigment) och ögonbryn och ögonlock finns på plats. Bukspottkörteln, som producerar viktiga hormon, utvecklas nu i stadig takt och början till mjölktänder finns i tandköttet. Innan du vet av, kommer bebisen att le mot dig!
Bebisarna väger nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu.

Redan nu finns tandanlag i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat.

Kommentarer
Postat av: Melina

Hej , ja men vi är vänner nu och vi snackar ut om allting så vi får se vad som händer! JA det är på söndag (: haha du och andres kan gå ut och så kan jag vara barnvakt år nicole och vanessa? (a) <33

2010-02-10 @ 16:01:55
URL: http://meelajna.blogg.se/
Postat av: Erica

Hej gumman! Tualisa från familjeliv :-). Vilken fin blogg du har :-). Spännande att läsa. Kramar i massor!

2010-02-11 @ 10:33:25
URL: http://lillaica.blogg.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback