Lek Vegas + 5 dagar kvar

Imorse när vi vaknade så bestämde vi oss för att åka till Lek Vegas.
Det blev ingen bra start på dagen då alla gnällde när vi skulle klä på dem.
Det är alltid värsta projektet att klä på allihopa alla dessa vinterkläder.
När man får på en kläderna, och börjar på nästa så tar den första av sig handskarna, och mössan, sen när man är klar med den andra och tar en tredje så gnäller de andra att det är så varmt, sen när man är klar med allihopa så är det någon som har bajsat... Och ändå tycker man att man klär på alla i raketfart.  Jag längtar verkligen efter sommaren då man får slippa alla dessa vinterkläder och bara klä på barnen i skor och sen är man klar att gå ut!
Vi fick ta med oss pulkan ut till garaget då plogbilen inte alls hade plogat på våran gård...
Eller, dem plogar här ganska ofta, men eftersom det har snöat så mycket så syntes det inte alls.
När jag skulle gå på en stig och dra pulkan efter mig så är det ju självklart att hela pulkan välte, och Vanessa begravdes under snön med ansiktet före, och Nicole bara låg där.
 Jag fick välja en annan väg om man säger så...
Men väl framme i Lek Vegas vände allting, och vi hade riktigt kul hela familjen!
Nicole och Vanessa sprang runt och skrattade och hade jätte kul, grabbarna turades i stort sett om med att sova, så att dom inte skulle missa nånting, och Andres och jag turades om med att springa upp och ner och leka med tjejerna.
Det blev fika och spel pauser och vips, så hade 3 timmar nästan gått!

Pappa leker med Jonathan

Nicole

Vanessa

Mina tre älsklingskillar (Puua fattas bara, hahaha)
 
Solstrålarna

Pappa & Bessa

... och Nicole kikar ut hon me!

Här kommer jag och Bessa!

Och jag och Danilo

Pappa och tjejerna

Studsmattan tyckte tjejerna om!

Danilo & Mamma

Danilo studsar lite han också!

Lek med stora syrran

Wooohooo!

Nicole vågade inte gå in i "Hajens mun" så hon studsar lite med pappa bredvid..

Bessa ville gärna åka flera gånger

Kameran tar kort lite när som helst...

Nicole vågade åka själv till slut iaf!

Tjejerna lär sig köra bil, snart är det dags för körkort!

Vi var alla helt slut när vi kom hem. Vanessa & Danilo somnade fort, medans jag, Nicole och Jonathan tittade på Tomte Tass, fast jag och Nicole somnade efter en kort stund, så det var bara Jonathan som satt och tittade på den till slut, stackarn.. När vi vaknade så hade Andres gjort mat till oss, TACK Hjärtat, det var jätte gott!
Sen hängde vi upp flera bollar och en massa choklad på granen.
Ni vet väl att varje år måste man hänga något nytt i granen
? Annars betyder det otur...
 
Nukke tar en tupplur


Efter maten så lekte Nicole och Vanessa jätte fint med varandra, dem försökte ta choklad från granen i smyg, men ibland är dem verkligen inte alls diskreta, så dom åkte fast direkt. Dom lekte kurragömma under matstolen, och sa att dom hade gömt sig "i skogen"...

Pappa & Tjockisen


Just i detta skrivande nu:
Andres ligger och har det skönt i badet medans jag väntar på att två övertrötta flickor ska ge upp och somna.

Danilo & Jonathan somnade så fint så, efter kvällsgröten. Jag gjorde en extra stor portion till Danilo, eftersom jag fick ge han 4 (!) tetrapack välling igårnatt!Det betyder att han drack en hel liter välling på natten!
Hoppas att han håller sig någorlunda mättare inatt...

Jag mår lite bättre idag, men huvudvärken vägrar fortfarande ge mig sig... man vänjer sig väl.
Imorn är det måndag. Shit, nu börjar de bli bråttom med allt som ska hinnas med att göra...
Vi är helt klara med paket till våra små, men det är nån klapp kvar till Andres äldre barn. Vad man nu ska hitta på... tänkte gå och kika imorn. På tisdag ska grabbarna på deras "6" månaders kontroll (alltså då de skulle ha blivit 6 månader) och det är där på neo avdelningen på Huddinge.

Nu har alla somnat, nu ska jag också hoppa i badet!
Ha de bra allihopa!

P.S Har ni varit i Lek Vegas i Vega? Vad tyckte ni?
Jag tyckte att den var jätte bra, vi har varit på ett annat lekställe, men den var nog mer till för större barn, men här kunde Nicole och Vanessa klättra själva och leka. Den var jätte bra!


Kommentarer
Postat av: Karolina Nordling

Verkar som ni har haft en supermysig dag. Ihania kuvia ;)

2010-12-20 @ 07:33:27
URL: http://Www.karolinanordling.com
Postat av: erica

Hej! Passar ju er perfekt med ett bubbelbadkar :-) ni som badar så mycket. ser mysigt ut, kanske man skulle skaffa en sån i relaxavd som vi har tänkt bygga i framtiden ;-). När jag skrev tv spel.. så var det min gissning på er julklapp ;-). Jag försökte låna Yannicks iphone.. men han ville helst pyssla med den själv, typiskt :-). Kanske får önska mig en när jag fyller år! Tänk att det är jul snart!!! Har inte hunnit göra något alls känns det som, har mycket kvar som ska fixas innan julafton.. helst när man blir så många (fast ni blir nog fler än oss) vi kommer vara 9 vuxna och 5 barn.. ganska lagomt :-). Kramar

2010-12-20 @ 08:04:53
URL: http://lillaica.blogg.se/
Postat av: Lotta

Hej!

Vad roligt det såg ut, vi var på ett liknande lekställe när vi var i Sverige i augusti, det var väldigt poppis!

Självklart svarar jag på alla frågor, inga problem :)

Jag åkte till Spanien första gången 2003 för att gå en språkkurs men blev kvar här sen, sambon träffade jag här 2005 (han har aldrig bott i Sverige). De första åren åkte jag fram och tillbaka en hel del men nu har jag väl varit här permanent sen 2007 ungefär. Jag pratar flytande spanska men gjorde inte det när jag kom hit första gången eftersom jag skulle gå en språkkurs. Men man lär sig snabbt när man inte har så mycket annat att välja på. Jag har läst en del spanska på universitetet också. Eftersom jag åkte hit första gången direkt efter gymnasiet så har jag egentligen aldrig levt något riktigt "vuxenliv" i Sverige så det är svårt att se skillnader och likheter faktiskt! Jag bodde i Sverige i ett år (2006) när äldsta sonen föddes men det var ju så kort tag och lite speciella omständigheter eftersom jag bara pluggade först och var föräldraledig när sonen var nyfödd. Så egentligen har jag ingen erfarenhet av något "riktigt" vuxenliv i Sverige. Men flyttar man från boende, jobb, familj och vänner i Sverige och hit så blir det nog en väldigt stor omställning. Vi bor i lägenhet som vi hyr möblerad. Inte speciellt fint, ganska gammalt men den ligger i ett ganska bra område. Vi betalar 500 euro i hyra vilket inte är mycket (4:a på 80 kvadrat) för området. Vill man hyra en fin och stor lägenhet så ligger hyrorna på 800-1000 euro/ månaden, vilket är lika mycket som en normal heltidslön. Sen beror ju priserna såklart på VAR man bor, Valencia är väl en storstad men ändå ganska mycket billigare än Madrid och Barcelona. Vill man ha hus här så kostar det åtminstone 400000 euro att köpa. Det största problemet här är väl egentligen jobb, just nu finns det absolut inga jobb, och de som finns är dåligt betalda. Min sambo jobbar som sagt heltid på ett hotell och får ut knappt 1000 euro i månaden. Är man två föräldrar som måste jobba så är det också väldigt, väldigt svårt att få det att gå ihop med dagis- och skoltider. Min fyraåring går i skolan 9-17 varje dag, det är de tider som finns, om man betalar extra kan de börja 8 och sluta 18. Från tre år har de också lov precis som vanliga skolan och något fritids eller liknande finns inte så det är verkligen inte lätt att fixa om båda föräldrarna måste jobba. På onsdag har han julavslutning och har sen jullov till 10 januari. Dagis för barn under 3 är väl lite mer flexibelt men KOSTAR. Vi hade aldrig råd med dagis så Guille började inte förrän han var tre år.

Ja som sagt, fråga på! :) Nu ska jag krypa ner i soffan under en filt och försöka sova en liten stund medan lillebror gör samma sak för på nätterna behagar han inte sova så mycket... hur sover dina grabbar? Får du någon sömn? Jag har sovit så dåligt i snart 10 månader nu, det känns verkligen i både kroppen och hjärnan... seg!!!

många kramar till er!

2010-12-20 @ 14:55:33
URL: http://viivalencia.blogg.se/
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback