1:a December

Känns jätte konstigt att sätta sig ner här vid datorn, alla sysslor är gjorda, alla barnen sover och klockan är bara åtta! Det var länge sen det var såhär lungt och tyst hos oss klockan åtta.
I för sig hör jag hur Jonathan sjunger där nere i sitt rum nu, men alla andra sover. SKÖNT!

Idag har jag och Andres varit ute på klappjakt och hittade en hel del grejer till tjejerna. Börjar i stort sett bli klar med deras grejer... eller? Hmm...Kanske bara lite små grejer kvar.
Mummu & Puua kom hem till oss för att ta hand om barnen så länge, dom märkte knappt att vi gick. Dom har det så bra med Mummu & Puua, dom känner sig helt trygga, vilket känns jätte skönt för mig, då jag har svårt att lämna dem nån annanstans. Dom verkade ha haft jätte kul, för Bessa har inte ens hunnit sova middag. Kanske därför alla somnade som stockar idag?
Hur som helst var det helt underbart att bara gå runt där med min älskling, hand i hand och bara vara tillsammans.
Vi gick runt i affärerna och hann t om ta en fika tillsammans. Älskar Dig mitt hjärta!

Idag ringde Ela mig (Andres syster) och berättade att hon har blivit mormor!
Hahaha, inte på det sättet som ni kanske tror- deras HUND har fått valpar!
Hon har en söt vit dvärgpudel som fick 4 svarta och en vit valp. I dagarna ska vi gå och kika på dessa små tillskott.

Har länge funderat på att ringa min bror Stefu och Anna, för att checka läget lite, men jag ska ta mig i kragen och göra det imorn, nu har jag hela tiden tänkt "Jag ska bara göra det här först" sen på kvällen kommer jag på mig själv att jag inte ringt. Sorry!  Jag hörde att Sebastian har redan tappat sin första tand!!! OMG så stor han börjar bli!

Förresten- det här tyckte jag var intressant, så jag skriver om detta också, blev inspirerad från min systers blogg.

30/11 år 1939
började finska vinterkriget. 71 år har gått sedan denna 105 dagar långa kriget började. I Forssa, där mina morföräldrar ligger begravda finns det en massa minnesgravar för soldaterna som dött under kriget, de flesta var bara 18-23 år! Minnesgraven i Forssa är inte speciellt stor om man jämför med andra städer, men väldigt många som stupat i kriget ligger där. Både min morfar & farfar har varit med i krig, och har berättat hemska berättelser, som man inte får glömma. Och det är ju inte så många generationer sen!
Skänker en liten tanke för alla veteraner som krigade för Finlands självständighet samt för de som förlorade sina liv…..
Brorsan Stefu sa att vid krigs slutet stred 15-16 åriga pojkar vid fronten… för det dog 300-600 män DAGLIGEN dom sista veckorna av kriget.

Kan ni tänka er det? Skulle ni kunna tänka er att skicka era 15-16 åriga söner ut på krig? Då hade man inget val.

Nu har jag precis vart nere och tittat till grabbarna, Jonathan sjöng sig själv till sömns, och hans sång verkar inte ha varit så mycket att hurra för, för brorsan Danilo somnade av det. Hihi...

Kommentarer
Postat av: Lotta

Min farmor är född i Finland men kom till Sverige under kriget då hon var tre år. Hennes systerdotter som bor i Helsingfors gjorde en dokumentär för några år sedan om de finska krigsbarnen som visades på både finsk och svensk tv tror jag. Jag såg den i somras, det var verkligen tragiskt.

2010-12-01 @ 21:30:21
URL: http://viivalencia.blogg.se/
Postat av: Anna med 4prematurer

Hitler skickade ju ännu yngre pojkar...



Krig är hemskt... Tänk bara på barnsoldaterna i Afrika... småbarn som vet hur man avfyrar ett vapen...



KRIG ÄR DUMT!

2010-12-02 @ 19:42:22
Tack för att Du tar dig tid <3
Kommentera inlägget här:

Vad heter Du?
Är Du här ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg? Adress här, så hittar jag till dig :)

Kommentar:

Trackback